Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Laborant til Mikrobiologisk Sektion i Fødevarestyrelsen Laboratorium, Ringsted

Har du lyst til at arbejde i en organisation, hvis mission det er at arbejde for en bæredygtig fødevareproduktion med fokus på sunde dyr og mennesker?
Brænder du for både klassisk mikrobiologi og molekylærbiologiske teknikker?
Kan du se dig selv som en del af et laboratorium, hvor vi hver dag leverer analyseresultater til Fødevarestyrelsens projekter og samtidigt tænker fremad mod implementering og akkreditering af nye analysemetoder?


Vi har ved Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted en stilling som laborant ledig til besættelse pr. 1. januar 2021 eller snarest derefter. Stillingen er tilknyttet Sektion for Mikrobiologi.

Sektion for Mikrobiologi analyserer for kim og patogene mikroorganismer på prøver af bl.a. fødevarer og foder. Vi har et tæt samarbejde med Fødevarestyrelsens fagkontor i Glostrup og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Sammen er vi førende inden for det mikrobiologiske område og NRL (Nationalt Reference Laboratorium) for en række fødevarebårne mikroorganismer.

Vi tilbyder en udfordrende stilling i et spændende fagligt miljø. Vi anvender forskellige teknikker inden for klassisk mikrobiologi, benytter PCR, udfører typning med WGS, udarbejder resistensanalyser på bakterier, og deltager i en lang række projekter inden for national kontrol, kortlægning og overvågning. Du vil få 25 engagerede og dygtige kolleger med godt humør.

Arbejdsopgaver og kvalifikationer
Vi søger en uddannet laborant, som kan indgå i sektionens mikrobiologiske arbejde med at analysere prøver af fødevarer, foder og fæces. Prøverne undersøges bl.a. for patogene bakterier som Salmonella, Campylobacter og Listeria samt hygiejneparametre som kimtal, E. coli og Enterokokker.

Du skal indgå i vores mikrobiologiske arbejde og derfor have erfaring med:
• Traditionelt mikrobiologisk arbejde herunder podning, rendyrkning af bakterier fra
blandingskulturer og identifikation af bakterier.
• Steril håndtering af mange typer af prøver.
• PCR analyser, gerne både konventionel PCR og real-time PCR.

Det vil være en fordel, hvis du også er vant til at arbejde i et kvalitetssikret laboratorium og med laboratorie-relaterede IT systemer som f.eks. LIMS.

Du skal kunne lide at arbejde både i mindre arbejdsteams og med selvstændige opgaver. Du er engageret, ansvarsbevidst og har gode kommunikations- og samarbejdsevner. Du skal også kunne trives i et travlt miljø med mange forskellige arbejdsopgaver.

Om laboratoriet i Ringsted
Fødevarestyrelsens Laboratorium i Ringsted med ca. 115 medarbejdere er opdelt i laboratorie-sekretariatet og 4 faglige sektioner: Kemiske Fødevareforureninger, Fødevarekemi, Plantesundhed og Mikrobiologi.
Vi har en aktiv personaleforening og adgang til fysioterapi. Laboratoriet er desuden let at komme til med offentlig transport da det ligger 5 minutters gang fra bus- og togstationen i Ringsted.

Løn- og ansættelsesvilkår
Arbejdstiden er 37 timer om ugen, og der er fleksible arbejdstider. Du skal indgå i laboratoriets vagtordning, der er organiseret som en turnusordning. Vagtordningen omfatter lørdage og visse helligdage.

Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning vedlagt CV, eksamensbevis samt evt. andre relevante dokumenter. Ansøgningen skal sendes via vores rekrutteringssystem på mfvm.dk/job senest den 23. november 2020.

Vi forventer at første runde samtaler finder sted i uge 49 og 50

Løn- og ansættelsesvilkår er efter organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/STAT.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Rikke Lolck tlf. 7227 6141, hvis du gerne vil vide mere om stillingen.

Fødevarestyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.