Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Læringsmedarbejder (barselsvikariat)

Læringsmedarbejder til Viborg Bibliotekerne (barselsvikariat)
Viborg Bibliotekerne leverer kultur, oplevelser og viden til borgerne i Viborg Kommune. Vi har det overordnede ansvar for børnekulturen i kommunen og en solid tradition for at skabe attraktive kulturelle tilbud til børn og deres familier. Som udbyder af kulturelle læringsforløb har vi en ambition om at skabe relevante og oplevelsesrige læringsaktiviteter som understøttende undervisning i Åben Skole men også at være et attraktivt lærings- og oplevelsesrum for børn og unge i deres frie tid.
 
Vi søger en læringsmedarbejder (barselsvikar), som brænder for at skabe involverende og kreative læringsrum for børn og unge, og som har særligt stærke kompetencer ift. børn og unges læselyst. Du kender de unges medievaner og ved, hvordan du skal skrue læringsforløb sammen, der matcher deres interesser og pirrer deres nysgerrighed og lyst til litteraturen. Du har naturligvis et solidt kendskab til den nyeste børne- og ungdomslitteratur, og som passioneret formidler indgår du i bibliotekets indsats for at styrke børn og unges læselyst med fysiske såvel som digitale aktiviteter og koncepter.
Følgende opgaver indgår i stillingen:

Publikumsbetjening
Din rolle er at være vært og få bibliotekets besøgende til at føle sig velkomne. Du vil ofte være den person, som besøgende i biblioteket taler med under deres besøg. Derfor er det vigtigt, at du er synlig og imødekommende.

Dine opgaver i betjeningen er at give de besøgende vejledning og hjælp til alt lige fra at finde fritidslæsning, hjælp til skoleopgaver eller til brug af digitale tjenester. Det er ligeledes en vigtig opgave at præsentere og formidle bibliotekets mange tilbud af f.eks. litteratur og arrangementer.

Læselyst og læringsaktiviteter for børn i alderen 6-16 år
Du bliver en del af Team Læring og Viden, som arbejder med Viborg Bibliotekernes mange læringsaktiviteter i bl.a. Åben Skole og bidrager desuden ind i afviklingen af børnekulturelle aktiviteter i skolernes ferier samt under Viborgs årlige festival ’Snapstinget’. Særlige opgaver i stillingen:

 • Læringsaktiviteter med særligt fokus på læselyst, læsefællesskaber og litteraturformidling med brug af både fysiske og digitale formater som fx podcast, streaming m.m.
 • Involverende og passionerede booktalks, der kan inspirere børn og unge til nye fysiske og digitale læseoplevelser
 • Udvikling og implementering af læselystkoncepter målrettet Åben Skole
 • Samarbejde med skoler og Kulturel Læringscenter Viborg
 • Projektdeltagelse ”Læselyst i folkeskolen”
Vi forventer, at du har en solid didaktisk og metodisk værktøjskasse, som du kan bringe i spil, og at du i din ansøgning forholder dig konkret til opgaverne såvel som til Viborg Bibliotekernes Læringsfundament.

Dine faglige og personlige kompetencer
 • Bibliotekar DB, cand. scient. bibl. eller anden relevant uddannelse og erfaring med børn og unge.
 • Dokumenteret uddannelse eller erfaring indenfor undervisning og læring – med særligt fokus på børn og unges læselyst.
 • Du er udadvendt og har let ved at skabe relationer.
 • Du kan omsætte din viden, innovationsevne og nysgerrighed til konkrete handlinger og aktiviteter i samarbejde med dine kolleger, på tværs i Viborg Kommune og med eksterne samarbejdspartnere.
 • Du er proaktiv og går på arbejde med en positiv, humørfyldt og engageret indstilling.
   
I forbindelse med arrangementer og betjening af bibliotekets besøgende skal du være indstillet på vekslende arbejdstider. Ugentligt er der tale om 1-2 dage med betjening om aftenen samt betjening hver 4. lørdag eller søndag.  Dertil kommer lejlighedsvist arbejdstid om aftenen eller weekend i forbindelse med arrangementer.

Barselsvikariatet er på 37 timer og forankret i Team Læring og Viden med start 1. juni 2021 eller efter nærmere aftale.

Ansøgningsfrist: Fredag d. 9. april kl. 23.59. Der vil blive afholdt samtale i uge 16.  

Har du spørgsmål til stillingen, kontakt afdelingsleder for Team Læring og Viden Lone Engel Westphall på 20 56 05 42 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.