Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ledende kunsthistorikerMuseum Sønderjylland søger en erfaren og bredt favnende kunsthistoriker til at lede museets kunstenhed. Stillingen er på 37 timer pr. uge og er ledig til besættelse pr. 1. november 2020 eller snarest derefter.

Stillingsindhold
Kunstenheden ved Museum Sønderjylland har til huse på henholdsvis Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa og på Kunstmuseet i Tønder. Den dækker ansvarsområderne dansk kunst fra guldalderen og fremefter, herunder kunstnere med relation til Sønderjylland, samt nordeuropæisk kunst i det tyvende århundrede med særligt fokus på Norden. Museet råder over samlinger på internationalt niveau.
På Brundlund dyrkes de sønderjyske kunstnere fra 1700-tallet og frem til i dag. Her finder du store samlinger af kunstnere som C.W. Eckersberg, O.D. Ottesen, Jeppe Madsen-Ohlsen, Søren Behncke, Astrid Kruse Jensen og Claus Carstensen for ikke at glemme Franciska Clausen med 2500 værker alene. I Tønder findes en af landets største samlinger af surrealisme samt dansk modernisme. Blandt den omfattende samling af det 20. århundredes nordisk orienterede kunstnere figurerer navne som Vilhelm Hammershøi, Per Kirkeby, Kehnet Nielsen, Ian McKeever og Georg Baselitz. Sidst men ikke mindst en omfattende samling af Hans J. Wegners møbeldesign.

Der er altså tale om et bredt ansvarsområde med rige faglige udfoldelsesmuligheder. Dit primære arbejdssted vil være museet i Tønder, men arbejdsdage i Aabenraa må påregnes.

Som enhedsleder kommer du til at spille en væsentlig rolle i virkeliggørelsen af Museum Sønderjyllands strategi 2018-2025, som dels definerer Tønder som et af vores to fyrtårne, der med en ny helhedsplan skal udvikles og løftes besøgsmæssigt. På museet i Tønder bor kunsten under samme tag som kulturhistorien. Vi forventer, at den nye enhedsleder arbejder sammen med historieenheden om at identificere og udforske områder, hvor tværfagligt samarbejde kan give publikum en museumsoplevelse ud over det sædvanlige.

I Aabenraa har kunsten til huse i det maleriske og skønt beliggende Brundlund Slot med tilhørende skulpturpark og billedskole. Vi er langt med visionen om et nyt ambitiøst museumsbyggeri på havnen i Aabenraa, som skal rumme dels state of the art udstillingsfaciliteter, dels et særskilt afsnit om Aabenraas fascinerende søfartshistorie. Vores ambitioner om faglig originalitet er høje, og vi forventer, at den kommende enhedsleder med sin iderigdom og nysgerrighed sætter den kunstfaglige retning både i Tønder og Aabenraa.

Kunstenheden omfatter for tiden tre kunstfaglige inspektørstillinger foruden enhedslederen. Den ene inspektørstilling er for tiden ledig, og den ny enhedsleder får således mulighed for hurtigt efter tiltrædelsen at besætte stillingen. Enheden har i øjeblikket tilknyttet en post.doc. med Franciska Clausen som sit særlige arbejdsfelt. Enhedslederens væsentligste opgave bliver at skabe et kunstfagligt stærkt miljø, hvor der veksles mellem det lange seje træk og sprintet frem mod det store udstillingsscoop.

Som enhedsleder referer du til afdelingslederen for Viden & Samlinger. Du bliver del af et højt kvalificeret og godt sammenspillet lederteam i afdelingen, som ud over Kunst omfatter Uddannelse & Læring, Historie, Arkæologi, Palæontologi og Bevaring. Et nyt tværgående forskningsudvalg vil være endnu et vigtigt forum for enhedslederen at deltage i.

Vi kan tilbyde dig

 • et arbejde i en ung kunstenhed med høje ambitioner, hvor der er mulighed for at præge arbejdsgange og relationer
 • et job med mange kolleger, også uden for dit fagområde, der står parat til at samarbejde med dig
 • at arbejde med et bredt kunstfagligt ansvarsområde med samlinger af høj kvalitet
 • et højt profileret museum med et helt særligt samspil mellem kunsthistorie, kulturhistorie og et fascinerende landskab
Vi forventer af dig, at du
 • er en dygtig og inspirerende leder, der mestrer kerneopgaverne og inspirerer med nærvær og engagement
 • har erfaring med personaleledelse
 • har en kandidatgrad i kunsthistorie, gerne på ph.d.-niveau
 • har publiceret forskning inden for kunsthistorie
 • er en stærk formidler i tale og på skrift
 • har erfaring med gennemførelse af særudstillinger - både de snævre og dem der sælger billetter
 • er ambitiøs, struktureret og har overblik
 • har stærke sproglige kompetencer - tysk er en fordel
 • har kørekort til personbil
Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes telefonisk til afdelingschef Axel Johnsen på mobiltelefon 30 80 26 95 eller på email: adjo@msj.dk.

Søg stillingen via knappen "Send ansøgning" senest søndag den 30. august 2020.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 37. Kandidater, der går videre, kan blive bedt om at medvirke i en personlighedstest i uge 38, hvorefter anden samtalerunde forventes afholdt mandag den 21. september.
 

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.
 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.