Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ledende ministersekretær med politisk tæft og gennemslagskraft

Vil du stå i spidsen for betjeningen af kulturministeren? Vil du være det centrale bindeled mellem minister og ministerium? Vil du tæt på den kulturpolitiske dagsorden? Så er stillingen som ledende ministersekretær i Kulturministeriets departement måske dit næste job.

Om jobbet
Kulturministeriet skal være en drivende kraft for kulturpolitikken. Som ledende ministersekretær vil du skulle sikre en professionel betjening af kulturministeren sammen med ambitiøse og engagerede kollegaer. Du vil få ansvaret for den faglige ledelse af ministersekretariatet, der samlet består af to ministersekretærer, to sekretærer, en student og en ministerchauffør. Du vil skulle indgå i et dynamisk og travlt arbejdsmiljø, hvor din kerneopgave vil være at sikre en smidig hverdag for ministeren.

Du kommer som ledende ministersekretær blandt andet til at:

 • Forestå den daglige drift af ministersekretariatet, herunder den faglige fordeling og prioritering af opgaver mellem sekretariatets medarbejdere
 • Planlægge og følge op på ministerens møder og forhandlinger
 • Videreformidle ministerens tilbagemeldinger til medarbejdere og chefer
 • Ledsage ministeren til møder og arrangementer i og uden for ministeriet
 • Tilrettelægge og styre ministerens kalender
 • Koordinere den løbende betjening af Folketinget m.v.
Ministersekretariatet og den ledende ministersekretær er en del af kontoret HR og Organisation, og personaleansvaret ligger hos HR-chefen.

Om dig
Vi forventer, at du:

 • Har flere års erfaring fra et departement, herunder bred erfaring med ministerbetjening, forhandlingsforløb mv.
 • Har god dømmekraft og situationsfornemmelse samt et godt blik for den politiske dagsorden. Du vil træde ind i en spændende, men omskiftelig hverdag, og det er derfor vigtigt, at du kan bevare roen i pressede situationer.
 • Har stærke samarbejdsevner, en veludviklet evne til nytænkning, og at du trives med stort ansvar i opgaveløsningen.
 • Kan strukturere, prioritere og skabe overblik i en hverdag med mange forskellige opgaver.
 • Har flair for at formidle budskaber kort og præcist.
 • Er grundig og har sans for detaljen.
 • Er fleksibel og tilgængelig.
 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund (fx cand.scient.pol. cand.polit e.l.).


Du skal forvente at stå til rådighed uden for normal arbejdstid, at der er skiftende arbejdstider, og at der – i en almindelig hverdag – er rejseaktivitet.

Vi tilbyder
Kulturministeriet er en attraktiv og professionel arbejdsplads med højt ambitionsniveau, som lige nu er midt i en spændende udvikling. Vi ønsker at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere og at tilbyde vores medarbejdere gode karrieremuligheder.

Du vil få en stilling med et stort selvstændigt ansvar og gode muligheder for at udvikle dig. Du vil blive en del af en arbejdsplads, der organiserer sig efter de politiske mål, og som arbejder aktivt for at nå dem. Vi arbejder dynamisk med vores interne organisering, så vi kan levere hurtigt og effektivt. Du vil få en varieret hverdag tæt på de politiske beslutninger, hvor der er fokus på – ofte med kort frist – at levere løsninger, der står på et solidt fagligt, juridisk og økonomisk grundlag. Du vil få gode og ambitiøse kolleger. Vi bakker hinanden op for at opnå de bedste resultater.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som konsulent efter AC-overenskomsten. Til stillingen er der knyttet et særligt ministersekretærtillæg, og der er mulighed for at forhandle tillæg afhængig af dine kvalifikationer.
Stillingen ønskes besat hurtigst muligt og senest 1. marts 2021.

Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere oplysninger om stillingerne ved at kontakte chef for HR og Organisation Marie-Louise Helvang på telefon 40 40 23 23 eller på mail: mlh@kum.dk. Eventuelle praktiske spørgsmål i forbindelse med din ansøgning kan rettes til HR-partner Lisette Sundien på telefon: 33 74 50 82 eller på mail: lsu@slks.dk.

Du kan læse mere om Kulturministeriet på www.kum.dk.

Ansøgning
Ansøgning sendes via det elektroniske ansøgningsmodul på www.kum.dk/job senest den 17. januar 2021.

Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen”. Du bedes vedhæfte CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag. Vi forventer at afholde jobsamtaler i uge 3 og 4.

Vi betragter forskellighed som en ressource og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.