Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Lektorat i Bæredygtighed & Design med speciale i materialer

Designskolen Kolding søger lektor i design med kompetencer inden for bæredygtighed og metoder og med speciale i materialer og tekstiler.

Bæredygtighed & Design er et strategisk fokusområde på Designskolen Kolding. Over årene har vi opbygget stor ekspertise inden for bæredygtighed og design gennem forskning, kunstnerisk udviklingsvirksomhed og uddannelse. Vi er blandt de toneangivende på området og samarbejder med de førende universiteter og virksomheder.

I forsknings- og udviklingsafdelingen arbejder vi inden for Designskolen Koldings strategiske fokusområder: Bæredygtighed, Social Design og Leg. Her bruges fagets metoder til at udvikle og formidle viden, positive forandringer og/eller nye kompetencer og forretningsmuligheder sammen med offentlige organisationer og private virksomheder. På den måde skaber vi videngrundlaget for skolens undervisning, herunder efteruddannelse.Stillingen

Vi søger en kandidat med materialer som videnfelt og som er interesseret i at udvikle på institutionsniveau og i relation til omverdenen i en synergi mellem teori og praksis samt med en stærk interesse og dokumenteret erfaring med videnudvikling gennem forskning og kunstnerisk udviklingsvirksomhed inden for feltet bæredygtighed og design. Vi lægger vægt på en stærk synergi mellem undervisning og forskning i skolens videnudvikling gennem forskningsbaseret undervisning såvel som undervisningsbaseret forskning.

På Designskolen Kolding har vi fokus på at udvikle nye læringsformater og aktivt inddrage og udvikle designmetoder for at være på forkant med designerens praksis, rolle og indflydelse i samfundet. Derfor ser vi efter en kandidat, som har erfaring med designpædagogisk udvikling.

Tværfaglighed og teamarbejde er kernebegreber i skolens måde at bedrive undervisning, projektarbejde og daglig drift. Du skal derfor kunne indgå i både faglige og tværfaglige sammenhænge og trives i mange forskellige roller og i mange forskellige typer projekter og undervisning.

Som lektor ved Designskolen Kolding er du optaget af både videnudvikling og uddannelse. Den rette kandidat skal bidrage til at styrke forskning, kommunikation, fundraising og uddannelse inden for feltet. Vores nye kollega vil blive en del af et velfungerende forsknings- og undervisningsmiljø.

I en lektorstilling ved Designskolen Kolding forventes det, at man kan undervise på BA-niveau (dansksproget og faglig retning), KA-niveau (engelsksproget og tværfaglig retning) samt vejlede ph.d.-niveau (dansk eller engelsk).Fakta

Stillingen er en fast stilling på fuld tid. Ansættelse og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst.

Ansøgningen skal indeholde:

  • Motiveret ansøgning
  • Uddybet CV
  • Kopi af eksamensbeviser, herunder ph.d.-bevis
  • Detaljeret publikationsliste
  • 5-8 videnskabelige peer-reviewed publikationer af relevans for denne stilling
  • Undervisningsportefølje med undervisningserfaring samt undervisningsprincipper
  • Forskningsplan der uddyber kandidatens ideer og planer for fremtidig forskning


Ansøgningen skal være på dansk eller engelsk. Efter deadline vil der være en udvælgelse af de mest lovende kandidater, der herefter bedømmes af en bedømmelseskomite. De udvalgte ansøgere får besked om udvalgets sammensætning. Når udvalget har afsluttet bedømmelsen, udsendes bedømmelsen til kommentering.

Herefter inviteres udvalgte ansøgere til en samtale.Ansøgningsfrist: Tirsdag den 1. december 2020 kl. 23:59 CEST.

Ansøgning sendes via Designskolen Koldings rekrutteringssystem, som kan tilgås på stillingsopslaget på Designskolen Koldings hjemmeside.

Designskolen Kolding ønsker at reflektere det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlige forhold til at søge stillingen.

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte forskningssekretær Christina Stind Rosendahl på mail csr@dskd.dk eller telefon 91 33 30 04 eller professor Thomas Binder på tb@dskd.dk.

Tiltrædelse vil være hurtigst muligt efter endt bedømmelse og samtaler.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.