Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Miljøstyrelsen søger en dygtig AC-generalist/tekniker til at fremme cirkulær økonomi og den grønne omstilling

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 950 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 500 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste.

Om Cirkulær Økonomi og Affald
Enheden Cirkulær Økonomi og Affald arbejder med udgangspunkt i FNs verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion med at understøtte virksomheder, det offentlige og borgeres omstilling til en mere cirkulær økonomi, der kan bidrage til at mindske klimaaftrykket fra den danske affaldsproduktion. Konkret er der i øjeblik et stort arbejde i gang med at implementere en række nye direktiver på affaldsområdet, herunder engangsplastdirektivet, der blandt andet forbyder salg af plastsugerør og plastikservice fra medio 2021 og direktivet for det udvidede producentansvar for emballage fra 2025. I forbindelse med realiseringen af den europæiske ”Grønne pagt” - Green Deal - vil der i årene frem komme yderligere omfattende direktiver, der skal implementeres i dansk lovgivning. Sideløbende hermed laver vi løbende faglige bidrag til implementeringen af regeringens klimahandlingsplan og den nationale affaldsplan. Vores faglighed er høj både inden for det affaldstekniske område, det juridiske område og på affaldsdataområdet, hvor vores affaldsdatasystem understøtter vores øvrige områder.

Enheden Cirkulær Økonomi og Affald har ca. 55 medarbejdere og 2 kontorchefer. Enheden er organiseret i flere teams, der er fordelt mellem 4 funktionsleder. Foruden cirkulær økonomi er jordforurening ligeledes en del af enheden.

Vi søger specifikt en kollega til disse opgaver
Vi søger en dygtig medarbejder, der kan varetage opgaver inden for implementering af EU-direktiver og fastsættelse af kriterier for reel genanvendelse og opgørelse af affald. Opgaverne deles pt. med en anden AC-tekniker og juristerne på området. Som nævnt arbejder vi på at implementere engangsplastdirektivet og direktivet om udvidet producentansvar for emballage, samt de kommende direktiver med baggrund i Green Deal. Dette kræver solide erfaringer med direktivimplementering og politiske processer i såvel EU som i Danmark. Det kræver også en indgående forståelse for data og erfaring med at arbejde med data. Endvidere leder vi efter en medarbejder, der har erfaring med at arbejde internationalt, da porteføljen også indeholder arbejde med internationalt sektorsamarbejde, mødedeltagelse i EU-regi og i regi af Det Europæiske Miljøagentur. Der skal derfor påregnes nogen rejseaktivitet til stillingen.

Kvalifikationer
Vi forventer, at du:

 • Har en relevant lang videregående uddannelse – det kan både være inden for det samfundsfaglige og humanistiske område eller inden for det naturvidenskabelige område.
 • Har erfaring med at arbejde med statslig forvaltning.
 • Er en dygtig formidler både i skrift og tale både på dansk og engelsk, og kan oversætte fagligt kompliceret stof og inspirere med afsæt i egen faglig viden.
 • Har forståelse for data og kan arbejde med data.
 • Er analytisk stærk og har konkret erfaring med at udarbejde analyser.
 • Er en holdspiller som kan inddrage, engagere og etablere kontakt til relevante aktører og sikre tæt samarbejde i sagsgangene.
 • Er grundig og systematisk, så opgaverne kvalitetsmæssigt er helt i top.
 • Kan analysere et opgaveområde fagligt og følge en sag fra start til slut, hvilket kræver administrativ, juridisk og politisk forståelse.
 • Har digitale kompetencer og er vant til at navigere og inddrage digitale værktøjer i din hverdag.
 • Har erfaring med internationalt samarbejde.
 • Er initiativrig og arbejdsom.

Vi forventer endvidere, at du trives i et miljø, hvor hverdagen veksler mellem koncentreret sagsbehandling og helikopterperspektiv i miljømæssige spørgsmål.

Dine kolleger er fagligt meget kyndige, barren er sat højt, og vi videndeler meget gerne. Derudover sætter vi pris på en hyggelig snak over frokosten, der også rummer ikke-faglige emner.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet er på vores hovedadresse Tolderlundsvej 3-5, 5000 Odense C.

Stillingen er en fast stilling som ønskes besat hurtigst muligt eller senest den 1. december 2020.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Nina Espegård Hassel på tlf. 2483 6379 eller funktionsleder Nanna Dreyer Nørholm på tlf. 2143 7184.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest den 18. oktober 2020. Vi planlægger at holde samtaler i uge 43 2020.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde tests og/eller forberede en case.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 950 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.