Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion i Slagelse søger en administrativ medarbejder

Vil du være med til at sikre at artikler, produkter, bekæmpelsesmidler, stoffer og blandinger der forhandles er lovlige, og ikke udgør en kemisk risiko for sundhed og miljø?
Vil du være med til at sikre, at Kemikalieinspektionen kan overvåge, udvikle og anvende bedre redskaber til håndhævelse over for varer solgt over nettet, og styrke kontrollen med varer fra tredjelande, jf. den nye Markedsovervågningsforordning? Har du lyst til at indgå i et juridisk og kemisk-fagligt miljø af professionelle inspektører og håndhævelses jurister, hvor vi lægger vægt på en målrettet kontrol, og proportionel håndhævelse?
Så er jobbet som administrativ ”blæksprutte” i Kemikalieinspektionen måske noget for dig.


Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 950 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 500 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Enheden
Kemikalieinspektionen fører tilsyn med og håndhæver ud fra kemikalielovgivningen og de regler, der er knyttet til den lovgivning. Kemikalieinspektionen er en del af enheden Miljøstyrelsen Virksomheder. Enheden består af i alt knap 100 medarbejdere, hvoraf pt. ca. 20 medarbejdere beskæftiger sig med tilsyn og håndhævelse i relation til kemikalielovgivningen, herunder pesticider. Kemikalieinspektionen er fysisk placeret i Slagelse. Enheden Miljøstyrelsen Virksomheder har herudover ansvaret for miljøgodkendelse og tilsyn med ca. 400 komplekse virksomheder i Danmark samt ansvar for tilsynet med offshore-aktiviteter og alle større oliepipelines i Danmark.

Opgaver
Kemikalieinspektionens arbejdsområde omfatter kontrol og håndhævelse af klassificering, mærkning, opbevaring, restriktioner og markedsføring af en bred vifte af produkter fra pesticider, biocider og andre kemiske produkter, over REACH, kosmetik, elektronik, HFC-gasser til legetøj. Kemikalieinspektionen samarbejder med andre nationale kontrolmyndigheder, såvel som i nordisk og EU-regi.

Ved hjælp af information og presse styrker vi effekten af kontrolarbejdet. Informationsopgaver og kontakt med pressen er derfor en integreret del af inspektionens arbejde.

Stillingen
Du får ophæng i Forbrugerproduktteamet, men skal betjene hele Kemikalieinspektionen. Fokus vil være på håndtering af inspektionen funktionspostkasse, hvor igennem de fleste henvendelser til inspektionen kommer. Disse skal oprettes i journal- og sagsbehandlingssystemet (F2 og GeoEnviron). Endvidere skal du stå for afrapporteringen til EU-Kommissionen ICSMS- og RAPEX-system, dataindsamling fra journal- og databehandlingssystemer, bl.a. i forbindelse med opgaverne jf. den nye Markedsovervågningsforordning. Endelig vil der være lettere sagsbehandling i relation til beslaglæggelser fra Toldstyrelsen, især inden for Forbrugerteamets ansvarsområde, dvs. kosmetik, REACH, bly, legetøj samt HFC-gas området.

Din profil
Du har en relevant uddannelse f.eks. administrationsbachelor eller kontoruddannet inden for staten.

Vi lægger vægt på, at du har:

  • Erfaring med digital forvaltning.
  • Gode kommunikationsevner - skriftlige og mundtlige.
  • Gode engelskkundskaber - i tale og på skrift.
  • Gode samarbejdsevner, selvstændighed, udadvendthed, overblik, drive og godt humør.
  • Erfaring fra offentlig forvaltning, herunder sagsbehandling.
  • Erfaring med økonomi- og budgethåndtering.

Det kunne også være fordel hvis du har erfaring med:
  • Anvendelse af F2 og GeoEnviron.
  • It-udvikling, f.eks. som projektleder.
  • Viden om billed- og tekstgenkendelsesprogrammer.

Vi forventer desuden, at du har et godt humør og er omstillingsparat, dynamisk og arbejdsom. Du trives med mange opgaver, hvor nogle vil være rutineprægede.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten) eller den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet vil være Antvorskov Allé 139c, 4200 Slagelse.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kim Holm Boesen på tlf. 21 62 59 66 eller funktionsleder Marianne Mathiesen på tlf. 51 71 85 66.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis m.m. senest den 8. november 2020. Vi planlægger at holde samtaler den 24. november 2020 i Slagelse eller via Skype (afhængig af Covid 19 – situationen).

Du forventes at starte på jobbet senest den 1. januar 2021.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at forberede en case til fremlæggelse ved samtalen.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 950 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.