Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion i Slagelse søger en inspektør til HFC-gas området

Vil du være med til at sikre, at, forbrugerprodukter, bekæmpelsesmidler, kemiske stoffer og blandinger, der forhandles er lovlige, og ikke udgør en kemisk risiko for sundhed og miljø?
Er du kemiker, laborant, miljøtekniker, farmaceut eller har lignende kemisk uddannelses-mæssig baggrund, og har du erfaring med kemikaliereglerne?
Har du lyst til at indgå i et juridisk og kemisk-fagligt miljø af professionelle inspektører og håndhævelsesjurister, hvor vi lægger vægt på en målrettet kontrol, og proportionel håndhævelse?
Så er jobbet som fastansat inspektør i Kemikalieinspektionen måske noget for dig.


Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 950 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 600 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Enheden
Kemikalieinspektionen fører kontrol med og håndhæver ud fra kemikalielovgivningen og de regler, der er knyttet til den lovgivning. Kemikalieinspektionen er en del af enheden Miljøstyrelsen Virksomheder. Enheden består af i alt knap 100 medarbejdere, hvoraf pt. ca. 20 medarbejdere beskæftiger sig med tilsyn og håndhævelse i relation til kemikalielovgivningen, herunder pesticider. Kemikalieinspektionen er fysisk placeret i Slagelse.

Opgaver
Kemikalieinspektionens arbejdsområde omfatter kontrol og håndhævelse af en bred vifte af produkter fra pesticider, biocider og andre kemiske produkter, over kosmetik, elektronik, HFC-gasser til legetøj. Håndhævelsen vedrører bl.a. klassificering, mærkning, begrænsninger, eksponering, registreringer, ulovlig import, godkendelser m.m.

Vi kan tilbyde en spændende stilling med selvstændigt arbejde og faglige udfordringer, både i forhold til virksomheder og samarbejdsparter, der skal opleve en professionel og transparent sagsbehandling, og i forhold til kollegaerne, hvor udvikling, faglig kvalitet og arbejdsglæde er prioriteret.
Kemikalieinspektionen samarbejder med andre nationale kontrolmyndigheder, såvel som i nordisk som i EU-regi. Ved hjælp af information og presse styrker vi effekten af kontrolarbejdet. Informationsopgaver og kontakt med pressen er derfor en integreret del af inspektionens arbejde.

Dig som inspektør
Du får ophæng i Forbrugerproduktteamet, hvor du, sammen med teamets andre inspektører, skal medvirke til kontrol og håndhævelse inden for teamets ansvarsområde, dvs. kosmetik, REACH, tungmetaller, legetøj samt HFC-gas området. Dit primære kontrol- og håndhævelses-område vil være inden for REACH og HFC-gasserne, men også kontrollen med øvrige produktområder vil være i spil.

Endvidere bliver din opgave at være en del af inspektionens udvikling af den fremtidige håndhævelse over for nethandel, jf. den nye Markedsovervågningsforordning.

Din profil
Du har en relevant uddannelse f.eks. miljøtekniker, laborant, kemiker eller farmaceut.

Vi lægger vægt på, at du har:

 • Kompetence til at vurdere kemikaliers miljø- eller sundhedsskadelige virkninger med udgangspunkt i kemikalielovgivningen (HFC-gasser, REACH, CLP, kosmetik, legetøj m.m.).
 • Kompetencer til at vurdere kemisk analyser.
 • Erfaring med administrativt arbejde.
 • Erfaring med eller mod på at udføre kontrol.
 • Gode kommunikationsevner - skriftlige og mundtlige.
 • Gode engelskkundskaber - i tale og på skrift.
 • Gode samarbejdsevner, selvstændighed, udadvendthed, overblik, drive og godt humør.
 • Kørekort og er indstillet på nogen rejseaktivitet i Danmark/norden og EU.

Det kunne også være fordel hvis du har erfaring med:
 • Håndhævelse og kontrolarbejde.
 • Digital forvaltning, herunder anvendelse af F2 og GeoEnviron.
 • Offentlig forvaltning.
 • E-handel.
 • It-udvikling, f.eks. som projektleder.
 • Viden om billed- og tekstgenkendelsesprogrammer.

Vi forventer desuden, at du har et godt humør og er omstillingsparat, dynamisk og arbejdsom. Du trives med mange opgaver, hvor nogle vil være rutineprægede, andre kræve fordybelse og analytisk sans.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) eller i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).
Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet vil være Antvorskov Allé 139c, 4200 Slagelse.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kim Holm Boesen på tlf. 21 62 59 66 eller funktionsleder Ida Lundstein Schaff på tlf. 21 60 44 24.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og uddannelsesbevis m.m. senest den 3. marts 2021.
Vi planlægger at holde samtaler henholdsvis den 16. eller 19. marts 2021 via Skype (afhængig af Covid 19 – situationen).
Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at forberede en case.

Du forventes at starte på jobbet snarest muligt, og senest den 1. maj 2021.

Miljøministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 950 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.