Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri søger dygtige fuldmægtige eller konsulenter til Økonomi- og Analysekontoret i departementet

Kunne du tænke dig et job i et dynamisk kontor, hvor du får mulighed for at bidrage til styringen af et komplekst ministerområde med stor betydning for samfundet? Så er du måske én af de nye kollegaer, vi søger til kontoret Økonomi og Analyse i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement.

Fælles for følgende stillinger er, at vi søger dygtige generalister, som har lyst til at arbejde med rammerne for det faglige grundlag til ministeriets arbejde. Du vil indgå i et fagligt stærkt miljø med gode muligheder for sparring og udvikling.

Fuldmægtig/konsulent til team økonomi
Dine arbejdsopgaver vil omfatte udarbejdelse af beslutningsoplæg til direktion og minister om finanslov samt koordination og udarbejdelse af politiske sager med væsentligt økonomiindhold, herunder sager til regeringens Økonomiudvalg og Udvalget for grøn omstilling. Du vil bl.a. skulle arbejde med væsentlige sager på Fødevarestyrelsens område.

Vores økonomiteam har en stor faglig bredde fra koordinering af sager til regeringsudvalg til budgetanalyser, ledelsesinformation og udviklingsopgaver inden for økonomistyring. Du vil som medarbejder i teamet få en central rolle i at understøtte, at ministeriets ressourcer prioriteres målrettet og anvendes effektivt på fødevare-, landbrugs- og fiskeriområdet. Det sker i tæt samarbejde med både interne og eksterne interessenter, herunder andre kontorer i departementet, Finansministeriet og ministeriets tre styrelser.

Fuldmægtig/konsulent til team forskning og analyse
Denne stilling vil være tilknyttet team forskning og analyse, hvis formål er at understøtte et fagligt fundament til politikudvikling og forvaltning i hele Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Dette sker blandt andet via den overordnede koordination af rammerne for ministeriets forskningsbaseret rådgivning fra universiteter, samt på tværs af ministerier i forhold til forskningspolitiske tiltag.

Du vil særligt komme til at arbejde med forskningsområdet, hvor du i samarbejde med din tætteste kollega blandt andet vil skulle sikre koordinering og klar kommunikation af processer i forhold til de faste aftaler mellem ministeriet og større danske forskningsinstitutioner. Dertil skal du sikre indspil og koordination til indsatser og politikudvikling på forsknings- og innovationsområdet. Dette skal ske både på tværs af ministeriets institutioner, andre ministerier, forskningsinstitutionerne og omverdenen. Der kan ligeledes være opgaver i forbindelse med koordination ift. sager til tværgående regeringsudvalg.

Fuldmægtig/konsulent til team revision
Vi søger en medarbejder, der vil få ansvar for risikostyring i hele ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og du bliver ansvarlig for koncernens whistleblowerordning. Du bliver desuden ansvarlig for at holde styr på ministeriets mange revisionssager og sikre en god opfølgning på revisionsbemærkninger. I stillingen vil du få til opgave at følge med i de verserende revisionssager i både styrelser og departement, samt udarbejde ledelsesinformation og orienteringssager til departementets ledelse. Rollen befinder sig i spændingsfeltet mellem koncernstyring og ledelsesbetjening, hvor en struktureret tilgang og evnen til at gøre komplekst stof let tilgængeligt er helt centrale kompetencer for at lykkedes. I stillingen vil du få en bred kontaktflade, der blandt andet involverer kontakt til Rigsrevisionen, ministeriets tre styrelser og fagkontorerne i departementet.

Generelt om stillingerne
Stillingerne er placeret i kontoret Økonomi og Analyse. Kontoret har ansvaret for økonomiske analyser, forskningskoordinering, digitalisering, finanslov, budget, regnskab, revision og sagsstyring. Vi løser og koordinerer opgaverne i samarbejde med resten af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, andre myndigheder, forskningsinstitutioner og interessenter.

Vores forventninger til dig
Du vil blive ansat som enten fuldmægtig, special- eller chefkonsulent afhængig af dine kvalifikationer. Til en stilling som fuldmægtig, behøver du ikke at komme med mange års erfaring fra arbejdsmarkedet, men vi forventer, at du bliver motiveret af at få et stort ansvar og er grundig i det, du laver. Til en stilling som konsulent, vil vi lægge vægt på relevante erfaringer.

Vi lægger særligt vægt på, at:

  • Du har stærke samfundsvidenskabelige kompetencer. Du er fx uddannet cand.scient.pol., cand.merc.pol., cand.polit., cand.oecon.agro. eller har en anden samfundsvidenskabelig uddannelse.
  • Du er god til at styre processer og tager ansvar. Du vil være god til det, du laver. Derfor er du velstruktureret og vedholdende, bevarer overblikket, har godt styr på dine opgaver og processer, som du følger helt til dørs.
  • Du er god til at formidle komplekse problemstillinger og forstår at kommunikere med andre fagligheder end din egen.
  • Du ved at samarbejde gør vores resultater bedre. Derfor er du opsøgende og god til at spørge, lytte og inddrage kollegaer i departement og styrelser samt eksterne samarbejdspartnere. Du har lyst og overskud til at hjælpe, give feedback og du vil gerne være med på holdet i et kontor med et godt kollegaskab.

Vi kan tilbyde
Vi tilbyder et interessant og udviklende arbejde, hvor du både vil få bred indsigt i de processer, der driver arbejdet i ministeriet og på Slotsholmen.

I vores kontor får du gode muligheder for at udvikle dine faglige og personlige kompetencer, og du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og fagligt kompetente kolleger. Vi lægger stor vægt på, at det er både lærerigt og sjovt at gå på arbejde. Det karakteriserer dine kommende kollegaer, at de er ambitiøse og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, på et højt fagligt niveau, og hvor resultaterne har betydning for samfundet.

Dine ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelse vil ske som enten fuldmægtig, special- eller chefkonsulent afhængig af erfaring og kvalifikationer. Stillingerne er på fuld tid.

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet er departementet, Slotsholmsgade 12, København K.

Stillingerne ønskes besat hurtigst muligt.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Hans Peter Olsen tlf. 40 61 33 93 eller kontorchef Betina Tradsborg tlf. 23 11 76 88. Send evt. en SMS, hvis du ønsker at blive ringet op.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, karakterer fra bachelor- og kandidatuddannelse og eventuelle referencer senest søndag den 17. januar 2021.
Vi forventer at afholde samtaler medio januar 2021 med ansættelse hurtigst muligt.
Indkaldes du til en samtale, vil du hjemmefra aftenen forinden skulle løse en opgave af en times varighed. Ansættelsessamtalen vil foregå via Skype.

Departementet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.