Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Museum Sønderjylland søger en engageret museumsinspektør til kunstenheden

Kunstenheden i Museum Sønderjylland søger en stærk faglig og bredt favnende museumsinspektør. Stillingen er på 37 timer pr. uge og er ledig til besættelse pr. 1. maj 2018 - gerne før.

Stillingsindhold
Kunstenheden ved Museum Sønderjylland har til huse på henholdsvis Brundlund Slot i Aabenraa og på Kunstmuseet i Tønder. Den dækker de faglige ansvarsområder sønderjysk og nordisk kunst. Du vil primært komme til at arbejde på Kunstmuseet i Tønder, men arbejde på en anden lokalitet i MSJ kan forekomme.

Dit faglige ansvarsområde vil koncentrere sig om det 20. og 21. årh. kunst fra de nordeuropæiske lande - herunder primært de nordiske lande. Dine generelle arbejdsopgaver vil bestå i at tilrettelægge særudstillinger og planlægge arrangementer i samarbejde med museets publikums- og formidlingsafdeling, bedrive forskning og varetage opgaver i forhold til samlingen. Alt vil foregå i tæt dialog med kunstenhedens øvrige tre museumsinspektører.

Vi forventer at du

 • har en kandidatgrad i kunsthistorie, gerne på ph.d.-niveau
 • kan og vil arbejde med forskning i kunsthistorie
 • har erfaring med både mundtlig og skriftlig formidling af kunst
 • har erfaring med kuratering og gennemførelse af særudstillinger – gerne i samarbejde med andre institutioner i ind- og udland
 • er ansvarsbevidst, struktureret og har overblik
 • ønsker at være med til at udvikle kunstenhedens visioner og strategier
 • kan samarbejde og fungere som projektleder
 • har stærke sproglige kompetencer – tysk er en fordel
 • har kørekort til personbil

Vi kan tilbyde dig

 • et arbejde i en ung kunstenhed med høje ambitioner, hvor der er mulighed for at præge arbejdsgange og relationer
 • et job med mange kolleger, også uden for dit fagområde, der står parat til at samarbejde med dig
 • at arbejde med et bredt kunstfagligt ansvarsområde
 • et arbejde, hvor du kommer tæt på alle siderne af gennemførelsen af en kunstudstilling, herunder ideudvikling, dialog og forhandling med kunstnere og øvrige samarbejdspartnere, ind- og udlånsadministration, forskning, redaktion og produktion af katalog, ophængning af værker mm.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes telefonisk til enhedsleder af kunsten, Anne Blond, på mobil 29 44 86 18/65 370 881 eller på mail: anbl@msj.dk.

Vedlæg gerne ansøgningen et eksempel på en forskningsartikel, du har skrevet og/eller udgivet.

Send din ansøgning med cv elektronisk til personalekonsulent Susanne Sjøholm, susj@msj.dk senest mandag den 5. marts 2018 kl. 9.00. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc eller pdf format som en samlet fil.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 11 2018.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her