Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Museumsdirektør - Fiskeri- og Søfartsmuseet

Vil du stå i spidsen for en af de førende kulturinstitutioner i Esbjerg Kommune, beliggende på kanten af Vadehavet og dermed UNESCO Verdensarv? Så skal du søge stillingen som direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, der står over for en omfattende relancering som Danmarks museum for havet. Det er fornyelse i stor skala. Verdensmål og bæredygtighed er nøgleord. Hvordan kan vi redde havmiljøet, og hvordan kan havet blive en del af løsningen på kritiske, globale udfordringer? Det tager museet fat på, både ved at forske og fortælle og ved at inspirere til aktion.

Visionerne for relanceringen er fulgt op med planer om en betydelig udvidelse, der skal forstærke den markante arkitektur og samtidig skabe en tydelig symbiose med havet, med Esbjerg By og bydelen Esbjerg Strand. Der skal bygges for op imod 300 mio. kr.

Fiskeri- og Søfartsmuseet havde 107.000 besøgende i 2019. Det er en institution, som esbjergenserne elsker og er stolte af, og som trækker besøgende fra hele Danmark og fra udlandet. Opbakningen fra borgere, erhvervsliv og kommune mærkes tydeligt. Medarbejderne er dedikerede og repræsenterer mange fag, for det statsanerkendte specialmuseum har både naturhistorisk og kulturhistorisk ansvar. Dertil kommer det fantastiske sælarium.

Nu skal drøm gøres til virkelighed, og den nye direktør får et godt udgangspunkt: De flotte visioner blev vedtaget af bestyrelsen for et år siden. Realdania er færdig med en omfattende forundersøgelse. Den detaljerede køreplan for det fortsatte arbejde ligger klar. Og en del af pengene til den store udvidelse er allerede bevilget af Esbjerg Kommune. Når det er sagt, er der stadig masser af manøvrerum og plads til at præge for den nye direktør. Samtidig skal der gives stor opmærksomhed til den daglige ledelse og drift, og alle de små skridt i hverdagen skal spores ind, så de har den store vision for øje.

Læs job- og personprofilen her (pdf). Læs mere om museet og dets forvandling på fimus.dk. Kontakt gerne formand for Fiskeri- og Søfartsmuseets bestyrelse Jakob Lose (2674 4053) eller chefkonsulenter i Genitor Evald Eriksen (4057 8708) og Lisbeth Binderup (2049 5140).

Ansøgningsfristen udløber mandag den 8. februar 2021.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.