Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Museumsinspektør

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg søger en dygtig museumsinspektør, som har lyst til at indgå museets dedikerede stab, der arbejder målrettet med at realisere museet visioner og internationale udstillingsprogrammer i et partnerskab med Louisiana. Stillingen ønskes besat fra marts 2020.

Om Kunsten

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er inde i en rivende udvikling, og vi søger nu en dygtig kunsthistoriker, der vil indgå i et fantastisk ambitiøst team, hvor der er højt til loftet og plads til skæve idéer. Kunsten producerer årligt 4-5 særudstillinger inden for udstillingsserierne pARTticipate, Contemporary og Fortiden genfortalt foruden skiftende ophængninger af museets egen samling samt udstillinger skabt i et samarbejde med Louisiana, og vægter formidling højt, hvilket afspejles i projektet Kunsten Kreativitarium, hvor vi eksperimenter med nye måder at formidle kunst på.

Kunsten er et statsanerkendt museum for moderne og samtidig kunst, primært den danske, men med udblik til den internationale kunstscene. Den permanente samling består af ca. 2000 malerier, skulpturer og blandformer fra 1900 og frem. Dertil kommer et lignende antal kunstværker på papir. Kunsten adskiller sig fra landets øvrige kunstmuseet med sin enestående arkitektur og sin unikke kunstsamling.

Din profil

Vi søger en kollega, der vil kunne træde ind i kunstfagligt team og varetage alle aspekter af det kunstfaglige arbejde på Kunsten i et partnerskab med Louisiana. Vi tilbyder et højt niveau af kunstfaglig sparring og forventer, at du er i stand til at tænke konceptuelt samt arbejde selvstændigt og målrettet med stor personlig gennemslagskraft. Udstrakte samarbejdsevner er en selvfølge, ligesom praktisk tæft og erfaring med projektledelse er et must. Vi lægger vægt på, at du har en positiv og resultatorienteret indstilling, og at du trives i en travl hverdag. Kunsten er en dynamisk arbejdsplads, hvor fleksibilitet og engagement er i højsædet, og vi samarbejder bredt med relevante partnere. Erfaring fra lignende stillinger samt musealt kendskab er et stort plus.

Dine arbejdsopgaver

– Konceptualisere og gennemføre store særudstillinger fra A til Z
– Medudvikle Kunstens flerårige udstillingsprogrammer, herunder indgå i planlægningen af visionsudstillingen Work it Out i 2021 og 50 års jubilæumsåret 2022
– Arbejde med udvikling af Kunstens skulpturpark
– Udarbejdelse af udstillingskoncepter samt fondsansøgninger i samarbejde med kunstfaglig afdeling
– Formidle museet samling og særudstillinger både mundtligt og skriftligt, både katalogredaktion og forfatte artikler, der kan forskningsgodkendes
– Udføre diverse kunstfaglige opgaver, herunder varetagelse af henvendelser og mere rutineprægede opgaver

Dine kvalifikationer

– Du er cand.mag. i kunsthistorie eller har tilsvarende kunstfaglig baggrund
– Du er bredt funderet i den danske og internationale kunsthistorie og orienterer dig løbende i DK og udlandet
– Du har museal erfaring, særligt i forhold til udstillingsarbejde
– Du arbejder selvstændigt, er grundig og besidder en systematisk og målrettet tilgang til opgaverne
– Du evner at skabe overblik og koordinere mange forskellige opgaver
– Du har erfaring med projektledelse
– Du har gode sprogkundskaber og har gode formuleringsevner skriftligt og mundtligt
– Du fungerer godt socialt og har gode samarbejdsevner

Du vil indgå i kunstfaglig afdeling med reference til Kunstfaglig chef Stinna Toft. Ansættelse fra marts/april 2020. Bopæl i nærheden af museet er en fordel, men ikke en forudsætning. Løn efter overenskomst.

Ansøgningsfrist: 16.februar 2020. Samtaler forventes af afholdes mandag d. 24. februar i Aalborg.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til Stinna Toft på tlf.: 31 99 41 04 eller mail: stoh@kunsten.dk.

Søg nuMere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.