Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Museumsinspektør

Projektansættelse til gennemgang af museets samlinger

Billund Kommunes Museer søger pr. 1. april 2020 og 10 måneder frem en driftig og fagligt stærk projektansat inspektør til at varetage en samlingsgennemgang af museets genstandssamling med særligt fokus på håndværkssamlingen, hvor museet indgår i et tværmusealt projektsamarbejde.

Projektet består af en gennemgang af otte museers håndværkssamlinger med formål at sikre en mere målrettet og koordineret bevaring af danske håndværkssamlinger med forsknings- og formidlingsmæssig værdi. Samarbejdet skal samtidig skabe præcedens for håndtering og betydningsvurdering af andre kulturhistoriske museers samlinger og fordre netværksdannelse.

Projektets udbytte er strukturering og tilføjelse af ny viden til museets samlinger, skærpelse af samlingerne, samt en målrettet indsamlings- og bevaringspolitik for Billund Kommunes Museer. Samtidig skal der på projektniveau dannes et fælles overblik over den regionale håndværkshistorie, hvor betydningsvurdering samt udskillelse bl.a. vil ske i relation til de øvrige museers samlinger.

Billund Kommunes Museer er i gang med udarbejdelsen af en opdateret indsamlings-, registrerings- og bevaringsstrategi. Samtidig arbejder museet med en overordnet samlingsgennemgang frem mod etablering af det nye museumsmagasin i Billund Kommune. Du vil indgå i et tæt samarbejde med museumsinspektør, Jonas Hørup Ruskjær og samlingsinspektør, Carsten Sander Christensen, der koordinerer den samlede gennemgang af museets samlinger. Du vil samtidig opleve en arbejdsplads og kulturinstitution med alsidige arbejdsopgaver, hvor vi løfter i flok.

Dit primære arbejdssted vil være på Magion Biblioteket, Tinghusgade 15, 7200 Grindsted, hvor museets administration har til huse. Da vi har magasiner og udstillingssteder spredt ud over hele vores geografiske ansvarsområde, må du forvente skiftende arbejdssteder og eget kørekort er en nødvendighed.

Som medarbejder vil du primært arbejde med:

 • Indgå som museets repræsentant i det tværmuseale samarbejde.
 • Danne overblik over håndværkssamlingen i relation til samarbejdsprojektet.
 • Genstandshåndtering iht. museets indsamling- og bevaringspolitik.
 • Indgå i tæt samarbejde med museets nyere tids inspektører om udarbejdelse af strategier, samt tæt samarbejde med museets samlingsinspektør under hele samlingsgennemgangen.
 • Evaluering samt afrapportering til projektgruppe og til museet.
 • Indgå i museets formidlings- og aktivitetsarbejde.

Om dig:

 • Du har erfaring med museumsfagligt arbejde.
 • Du er cand.mag. i historie, konservator eller lignende.
 • Du har erfaring med SARA og med håndtering af genstande.
 • Du er god til at danne overblik og arbejder systematisk og resultatorienteret.
 • Du er driftig og arbejder selvstændigt.

Vi kan tilbyde:

 • Du vil indgå i museets projektdeltagelse og samlingsgennemgang af håndværkssamlingen og derfor have mulighed for at udvikle dig fagligt i en stilling, der kræver selvstændighed men også gode samarbejdsevner.
 • Du vil komme til at præge museets strategiarbejde på området og derfor Billund Kommunes Museers fremtidige udvikling.
 • Godt teamsamarbejde i en organisation, der arbejder projektorienteret, men også med øje for faglig og personlig udvikling.

Om os:

Billund Kommunes Museer er et statsanerkendt kulturhistorisk museum i Sydjylland med omkring 20.000 besøgende gæster om året. Museets administration er p.t. placeret i Grindsted på Magion Biblioteket. Derudover findes der to andre afdelinger: 1) Museumscenter Karensminde med bygninger og landbrug fra 1920-1940erne med tilhørende udstillingsbygning. 2) Besættelsesudstillingen om perioden 1940-45.
 
Museet har samlet registreret omkring 35.000 nyere tids genstande. Museets faglige profil er nyere tids kulturhistorie i Billund Kommune med primær fokus på landbrugshistorie, industrihistorie og stationsbyens udvikling, samt turisme.
 
Stillingen ønskes besat fra den 1. april 2020 eller snarest derefter. Stillingen er tidsbegrænset t.o.m. den 31. januar 2021 med mulighed for forlængelse. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Løn efter kvalifikationer og gældende overenskomst.
 
Yderligere oplysninger:
Kontakt Ole Bisbjerg, leder af Biblioteker, Borgerservice & Museer på tlf. 72131480 eller museumsinspektør Jonas Hørup Ruskjær på tlf. 25557645 eller mail: jrus@billund.dk.
 
Ansøgningsfrist:
Mandag den 17. februar 2020 kl.12.00.
 
Ansøgning, CV og andre relevante bilag sendes gennem ofir.dk. Vi modtager kun elektroniske ansøgninger via ofir.dk. På vores hjemmeside
billundmuseum.dk findes projektbeskrivelse til læsning.

Vi planlægger at holde samtaler den 25. februar 2020. 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.