Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Naturhistorisk formidler ved Museum SønderjyllandEr du idérig, kompetent og energisk, så er det måske dig vi søger. Pr. 1. september 2020 eller snarest derefter søger vi en museumsformidler til enheden for Uddannelse & Læring.
Der er tale om en fuldtidsstilling på 37 timer pr. uge med tjeneste fortrinsvis ved Gram Lergrav - Palæontologi.

Arbejdet vil først og fremmest bestå i, at formidle de fascinerende historier om det liv, der udspandt sig i Gram Lergrav for 10 millioner år siden, da området var dækket af hav. Gram Lergrav er fyldt med fossiler af bl.a. uddøde hvaler, hajer, sæler, fisk, snegle og muslinger. Vores gæster går selv på fossiljagt i den gamle havbund og bidrager dermed til udforskningen af den forhenværende havbund. I forlængelse med dette, foregår dele af formidlingen også i selve Lergraven, hvor det kræver en god fysik, at kunne bevæge sig rundt.

Som formidler skal du viderebringe viden om fossilerne på en levende og engagerende måde. Du vil stå for planlægning og den praktiske udførelse af undervisningen. I det daglige arbejder du tæt sammen med museets palæontolog og med dine nærmeste kolleger i Uddannelse & Læring, hvor der arbejdes på tværs af faglighederne og udvikles større satsninger.

Vi tilbyder en arbejdsplads med fagligt engagerede kollegaer, og med en dagligdag der vil være præget af varierede opgaver, som du selv vil have stor mulighed for at få indflydelse på.  Du bliver en del af museets undervisningsteam, enheden Uddannelse og Læring med reference til enhedslederen.
Enheden består pt. af fem museumsformidlere inkl. enhedslederen, der til dagligt arbejder ved forskellige besøgssteder under Museum Sønderjylland. Enheden hører organisatorisk under afdelingen Viden & Samlinger, som rummer alle museets faginspektører. Enheden arbejder ud fra en langsigtet strategi, som kan findes her: Uddannelse og Læring strategi 2019-2025

Stillingsindhold

 • Udvikle og gennemføre spændende og nyskabende museumsundervisning for børn og unge fra daginstitutioner til gymnasier.
 • Deltage i planlægningen af naturhistoriske aktiviteter og arrangementer for grupper og turister.
 • Indgå projektgrupper, hvor der udvikles formidlingsprojekter på tværs af de fire sønderjyske kommuner.
 • Deltage i den strategiske udvikling af hele uddannelse- og læringsområdet i Museum Sønderjylland.
 • Deltage i det daglige formidlingsarbejde ved Gram Lergrav i samarbejde med Lergravens øvrige personale.
Den ideelle kandidat til jobbet
 • Har en uddannelse som formidler, f.eks. grundskolelærer, gymnasielærer, natur- og kulturformidler eller naturvejleder.
 • Har erfaring med formidling i uformelle læringsmiljøer, f.eks. museer, naturskole og er god til at undervise børn og unge med vidt forskellige sociale og faglige kompetencer.
 • Har prøvet kræfter med projektledelse.
 • Kan bevare overblikket og give gæsterne en god oplevelse selv i en presset situation.
 • Er god til selv at få øje på opgaven. 
 • Har gode sprogkundskaber, især engelsk og tysk.
 • Er indstillet på, at en del af arbejdstiden ligger i skoleferier, weekender og aftener.
 • Har kørekort til almindelig personbil.
Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved at henvende sig til enhedsleder Merete Essenbæk, mees@msj.dk / tlf. 3080 2687.

Send din ansøgning via knappen "Send ansøgning" senest den 19. juli 2020

Der vil blive afholdt samtaler medio august 2020.
 

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.