Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Nørgaards Højskole søger 1-2 barselsvikarer som underviser i keramik med start 10. januar 2021

Vores keramiklærer skal på barsel, og derfor søger vi nu 1-2 lærere på deltid, som kan varetage undervisningen i linjefag og valgfag i keramik samt videreudvikle fagene. Linjefaget ligger mandag og tirsdag mens valgfaget ligger torsdag formiddag.

Keramik er et meget populært fag, og der er stor søgning til både linjefag og valgfag. Undervisningen foregår i vores helt nye og fuldt udrustede værkstedsbygning, som blev indviet i juni 2020. Her findes 18 el-drejeskiver, pladeruller, ekstruder, top-loader-ovn, kammerovn med udtræk og to rakuovne. 

Som højskolelærer tilrettelægger du undervisningen i fagene med henblik på elevernes læring og dannelse i forhold til keramik. Du arbejder på egen hånd med forberedelse og afvikling af undervisningen - men har også mulighed for at tilrettelægge forløb med ekstern underviser eller samarbejde med de øvrige linjefag. Der er stor mulighed for at præge undervisningen ud fra dine interesseområder og evner. Du kan altså selvstændigt og i dialog med højskolens forstander bestemme, hvilke teknikker, temaer og metoder, eleverne skal igennem. Som højskolens keramiklærer får du også ansvar for at bestille varer hjem til værkstedet og holde styr på beholdningen.

Vi søger:

  • En person, som er uddannet keramiker og har erfaring med holdundervisning i keramik.
  • En lærer, der sætter sin faglighed i spil og finder glæde ved at være inspirerende og nærværende, både i forhold til unge elever og kursister. 
  • Et højskolemenneske, som brænder for fællesskabet og har erfaring med at stille sig op foran store forsamlinger og holde foredrag, workshops, underholde eller give beskeder. 
  • En initiativrig kollega, som er god til at planlægge, en drivkraft i forhold til at få ting til at ske og holder af at være sammen med mange forskellige mennesker.

Fagligt spænder vi bredt og har 10 forskellige linjefag, et stort udbud af valgfag samt en lang række ugekurser. Som lærer på Nørgaards Højskole er arbejdsopgaverne mangfoldige, og du kommer til at arbejde både med elever, som er på højskole i 4-5 måneder, og med kursister på ugekursus. Du kan enten bliver timelærer, hvor du udelukkende står for undervisningen, eller fastansat lærer, hvor du ud over undervisningen også har følgende arbejdsopgaver:

  • Deltagelse i og bidrag til morgensamlinger, møder, rejser, temauger, arrangementer osv.
  • Vagtlærerfunktion med aften- og weekendvagter, samvær, uformelle dialoger og hygge med elever og kursister, modtagelse af gæster, rundvisninger og øvrige opgaver.
  • Undervisning på ugekurser i form af foredrag, kursusledelse, guidning på ture, morgensamlinger, aftensamvær mm.

Som højskolelærer er det vigtigt at være en aktiv og tilstedeværende del af skolens liv. Du bliver en væsentlig drivkraft i udviklingen af højskolens helt særlige læringsrum og samværsform.

Stillingerne er i udgangspunktet deltidsstillinger, alt efter hvilke højskolefag, du ellers kan byde ind med. Som højskolelærer indplaceres man efter undervisningsanciennitet på det statsligt fastsatte løntrin for højskolelærere. Se løntrin på FFD’s hjemmeside. Stillingerne er tidsbegrænsede, foreløbig på et halvt år - men med mulighed for forlængelse.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med en beskrivelse af dine kompetencer inden for keramik, samt hvilke fag, du evt. ellers kan undervise i, hvilke foredrag og workshops du kan stå for, samt overvejelser om hvilke tanker du gør dig om højskolelærerlivet.

Spørgsmål om stilling en kan rettes til forstander Karen Friis på karen@nrgaard.dk eller tlf. 8668 2300.

Vi opfordrer alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. Ansøgningen indsendes som én samlet pdf-fil til ans@nrgaard.dk senest mandag d. 19. oktober. Der er ansættelsessamtaler mandag d. 26. eller tirsdag d. 27. oktober. Har du ikke hørt fra os ved udgangen af oktober, kan du betragte stillingen som besat til anden side.

Nørgaards Højskole 

I hjertet af Midtjylland ved Gudenådalen ligger Nørgaards Højskole, midt i Bjerringbro by, hvor skolen er omgivet af grønne arealer nær Bjerringbro Idrætspark og Egekratskoven. Der er ikke langt til Tange sø, hvor vi ror i kajak - eller til Gudenåen.

Højskolen er kendt for sin gode stemning og atmosfære og har en bred vifte af aktiviteter. Der er to årlige lange højskolekurser med linjefag i Filmskuespil, Musik, E-musik, Foto, Dans, Kunst, Adventuresport, Friluftsliv, Keramik og Bæredygtighed samt en bred vifte af valgfag. Nørgaards Højskole tilbyder derudover en lang række korte kurser, f.eks. golf, vandring, IT, foto, bridge, familiekurser, musik, havkajak, kunst, historie, wellness, gospel og meget andet. 

Du kan læse meget mere om skolen, lærere, fag og arrangementer på www.nrgaard.dk.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.