Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom eller erhvervsøkonom/-jurist til tilsynet med SIFI-banker

Vil du være med til at føre tilsyn med de største og systemisk vigtige banker i Danmark?
I Bankkontor 1 fører vi tilsyn med de største og systemisk vigtige (SIFI) banker. Vi har organiseret kontoret med henholdsvis en kreditsektion og en IRB-sektion. Vi har en ledig stilling i kreditsektionen.

Hvad forventer vi af dig?
Kan du sætte kryds ved følgende tre karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Du har dine faglige færdigheder i orden
Du har en stærk faglig og analytisk profil, hvor du formår at identificere større sammenhænge og samtidig have sans for detaljen. Det vil være en fordel at have viden om bankvirksomhed.

2. Du er god til at tage ansvar og indgå i tæt samarbejde i mindre grupper
Du trives med at tage ansvar og bidrage til et inspirerende og produktivt samarbejde i vores teams på to-fire medarbejdere. Det velfungerende samarbejde er afgørende for, at vores teams kan løfte opgaverne i forhold til SIFI-bankerne.

3. Du er god til at formulere dig klart og præcist, både skriftligt og mundtligt
Du bruger dine kommunikationsevner i dine samarbejdsrelationer til at formidle dine vurderinger på en præcis og fagligt baseret måde med fokus på væsentlighed.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • er uddannet økonom (cand.polit., cand.oecon., cand.merc. jur. eller lignende)
  • med fordel har erfaring fra den finansielle sektor, men du kan også komme i betragtning som nyuddannet med relevant faglig viden
  • har faglig interesse i et eller flere af emnerne finansiel regulering, risikostyring, kreditrisiko, governance, compliance eller operationel risiko
Hvilke opgaver skal du især løse?
I kreditsektionen vil du sammen med dine kollegaer deltage i arbejdet med:

  • Tilsynet med udvalgte SIFI-bankers ledelse og styring
  • Vurderinger af udvalgte SIFI-bankers risikoprofil og solvensbehov
  • Undersøgelser af SIFI-banker på kreditrisikoområdet
Bliv en del af tilsynet med SIFI-bankerne
I Bankkontor 1 fører vi tilsyn med de største SIFI-banker og de største danske filialer af udenlandske banker, hvor vi deltager i det internationale samarbejde om tilsynet med tværnationale bankkoncerner. Vi har også ansvaret for tilsyn med penge- og realkreditinstitutters anvendelse af interne ratings af kunder til kapitaldækningsformål (IRB-metoden). Derudover er vi ansvarlige for et internt ekspertisecenter for kreditområdet, hvilket bl.a. omfatter fokus på markedstendenser, ajourføring af undersøgelsesmetoder og ansvar for reglerne på kreditområdet.

Du får et selvstændigt og alsidigt job med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. Du får via dine opgaver en dyb indsigt i SIFI-bankernes forhold.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?
Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet eller på individuel kontrakt, hvis du uddannelsesmæssigt ikke er omfattet af statens overenskomster. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest den 15. januar 2021. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til underdirektør Lars Stage på 33 55 83 34.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR-partner Carsten Andersen på 91 33 70 02.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.