Økonom til tilsynet med pensionskasser

Kunne du tænke dig en central placering i det danske pensionssystem? Så har du nu chancen for et spændende job i Finanstilsynet.  
 
Vi skal bruge en teoretisk velfunderet økonom til at indgå i vores spændende hverdag, hvor vi fører tilsyn med pensionskasser ved en kombination af inspektioner på stedet, løbende overvågning og følsomhedsanalyser.  
 
Hvad forventer vi af dig?  
Vi søger en fagligt stærk og engageret økonom til tilsynet med pensionskasserne.  
 
Vi forventer, at du bliver motiveret af at få et stort fagligt ansvar, en dyb indsigt i selskabernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici, kendskab til den finansielle regulering og en stor kontaktflade til branchen.  
 
Du har gerne et godt og bredt kendskab til Solvens II reglerne og praktisk erfaring med investeringer og risikostyring, f.eks. i forhold til opgørelse af solvenskapitalkravet, risikostyringsmodeller, ALM-analyser, værdiansættelse af aktiver eller renteafdækning.  
 
Kan du sætte kryds ved følgende fire karaktertræk, er du et godt match til stillingen:  
 
1. Du er en dygtig analytiker  
Du er analytisk skarp og arbejder struktureret med sans for detaljen. Du har en god dømmekraft.  
 
2. Du er resultatorienteret  
Du tager ansvar for processer og sætter en ære i at opnå et godt resultat til tiden.  
 
3. Du har gode samarbejdsevner  
Du er nysgerrig, har en åben og positiv tilgang og er ikke bange for at stille spørgsmål. Samtidig føler dig motiveret af forskelligartede opgaver inden for dit felt, og kan samarbejde, herunder med kollegaer med anden faglig bagrund end din.  
 
4. Du har lyst til at arbejde i et højt tværfagligt miljø  
Du bliver motiveret af at arbejde i et tilsynsfagligt miljø med kollegaer, der ikke nødvendigvis har de samme faglige og erfaringsmæssige kompetencer som dig.  
 
Vi forestiller os derudover at du har en uddannelse som fx cand.polit., cand.oecon., cand. scient.oecon., eller lignende.  
 
Hvilke opgaver skal du især løse?  
Du vil indgå i et team af økonomer i et kontor, der består af både jurister, økonomer og aktuarer.  
 
Du kommer bl.a. til at deltage i inspektioner hos selskaberne. Med udgangspunkt i selskabernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici kommer du til at deltage i vurderingen af selskabernes investeringsstrategi og risikostyrings-setup samt ledelses- og beslutningsstrukturer. Det indebærer at vurdere selskabets evne til at identificere, måle, overvåge, forvalte, kontrollere og rapportere om de risici, der er i tilknytning til selskabernes investeringer. Derudover skal du arbejde med vurdering af selskabernes kapitalgrundlag, opgørelse af solvenskapitalkrav samt anvendte risikostyringsmodeller.  
 
Du vil få engagerede kolleger, der er vant til at sparre med hinanden i et fagligt stærkt miljø. Du vil få din hverdag i et hus, hvor der er et højt aktivitetsniveau, men også en uformel stemning og et rart arbejdsmiljø.  
 
Bliv en del af tilsynet med pensionsselskaberne 
Vores hovedopgave er at varetage beskyttelsen af forsikringstagernes interesser. Det gør vi ved at føre tilsyn med de danske pensionskasser og livsforsikringsselskaber. Vores tilsyn er overordnet set kendetegnet ved at være proaktivt med fokus på de væsentlige risikofaktorer og på holdbarheden af virksomhedernes forretningsmodeller. Vi prioriterer udviklingsmuligheder og kollegialt sammenhold højt og arbejder derfor tværfagligt. 

 
Hvordan er dine ansættelsesvilkår?  
Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for at forhandle individuelle tillæg efter kvalifikationer. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.  
 
Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.  
 
Sådan ansøger du  
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest fredag den 21. februar 2018. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser inkl. resultater og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.  
 
Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  
 
Spørgsmål?  
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til konstitueret kontorchef Line Bergmann på 33 55 84 45.  
 
Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Søren Bay Ivarsson på 91 33 70 82.  
 
Du kan læse mere om Finanstilsynet på http://www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:19. februar 2018

Økonom til tilsynet med SIFI-banker

Finanstilsynet

København
I Bankkontor 1 har vi ansvaret for tilsyn med de største og systemisk vigtige (SIFI) danske banker og de største danske filialer af udenlandske banker. Det omfatter bl.a. undersøgelser på stedet hos bankerne i Danmark samt i deres udenlandske enhede...
Indrykket:14. februar 2018
Udløbsdato:1. marts 2018

Finanstilsynet søger medarbejder til enheden med specifik fokus på alternative investeringer

Finanstilsynet

København
De seneste år er interessen for alternative investeringer steget hos de danske pensionsselskaber. Det skyldes blandt andet den lave rente, og at pensionsselskaberne søger at sikre deres kunder det bedst mulige afkast på deres opsparing. Men alternat...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:2. april 2018

ØKONOMICHEF MED POTENTIALE SOM CFO

HØI & THOMASSEN A/S

På vegne af vores kunde søger vi til en nyoprettet stilling en analytisk stærk økonomichef der skal have det overordnede ansvar for virksomhedens regnskabs- og økonomifunktion. Vores kunde er entreprenør og projektudvikler og skaber værdi for bygher...
Indrykket:7. februar 2018
Udløbsdato:27. februar 2018

Økonomikonsulent til områdefornyelserne i København

Områdefornyelse Nordvest

Har du styr på regnskaber, og kan du overskue komplekse forretningsgange? Kan du lide at agere økonomisk controller? Har du lyst til at udvikle administrative systemer og løsninger? Og kan du lide at oplære, vejlede og hjælpe andre? Så er du den rig...
Indrykket:8. februar 2018
Udløbsdato:15. marts 2018

Erfaren regnskabs- & økonomiansvarlig søges til solid børnetøjsvirksomhed i Vanløse

Proselection

København
Beskrivelse Som regnskabs- & økonomiansvarlig vil du få ansvaret for den samlede økonomifunktion i en dynamisk og veletableret dansk børnetøjsvirksomhed. Du vil få hjælp til bogholderiet af en deltidsmedarbejder 12 timer pr. uge, hvorfor du også sel...