Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomichef til Kriminalforsorgen Sjælland

Er du en dygtig leder, der har erfaring med økonomistyring og sikrer målopfyldelse gennem prioritering af opgaver og økonomi? Hvis svaret er ja, så kan du søge stillingen som økonomichef i Kriminalforsorgen Sjælland.

Kriminalforsorgen er en del af Justitsministeriets koncern og forvalter en central opgave i straffesagskæden: At fuldbyrde straf. Kriminalforsorgen har således ansvaret for blandt andet landets fængsler og arresthuse samt ansvaret for at føre tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte. Endvidere har kriminalforsorgen ansvaret for at drive udrejsecentre for afviste asylansøgere.

Kriminalforsorgen Sjælland er et af kriminalforsorgens fire regionale områder og ledes af en områdedirektør, som har det overordnede ansvar for driften af området med i alt 5 institutioner, pt. 16 tjenestesteder og ca. 900 medarbejdere under sig.

Økonomichefens primære ansvar er at sikre økonomidriften i områdets institutioner, som har en samlet årlig bevilling på ca. 540 mio. kr. Chefen er en central aktør i udviklingen af en moderne effektiv driftsorganisation og har en nøgleposition i forhold til arbejdet med en ny styringsmodel for kriminalforsorgen, hvor kapacitet, økonomi og personale i højere grad sammentænkes. Økonomichefen forventes desuden at få ansvaret for områdets centrale tjenestetidsenhed, der i tæt samarbejde med institutionerne varetager personalets vagtplanlægning.

Kriminalforsorgen arbejder på koncernniveau målrettet med at styrke økonomistyringen. Der arbejdes aktuelt på at forberede overgangen til det nye statslige budgetsystem, ligesom en ny koncernfælles registreringsramme, fælles budget- og opfølgningsværktøjer samt forbedret ledelsesinformation skal understøtte højere transparens og bedre ressourceanvendelse på tværs af områder og institutioner. Økonomichefen forventes at kunne indgå aktivt i arbejdet med at udvikle disse nye tværgående styringsredskaber og skal desuden sikre, at implementeringen af disse nye værktøjer følges helt til dørs i område Sjælland.

Som chef for økonomienheden spænder dine arbejdsopgaver bredt, og de vil blandt andet vedrøre følgende:

 • Personaleledelse af enhedens medarbejdere, som omfatter 10 medarbejdere
 • Kapacitets- og belægsstyring
 • Udmøntning af driftsbudgetter til institutionerne
 • Økonomistyring, -opfølgning og rapportering
 • Fokus på korrekt og effektivt indkøb
 • Bygningsdrift og vedligehold
 • Controlling af produktionsvirksomhed
 • Regnskab og bogholderiopgaver
 • Tjenesteplanlægning
 • Deltagelse i et koncernfælles partnerskab med deltagelse af Direktoratet for Kriminalforsorgen samt de tre øvrige regionale økonomichefer. Partnerskabet skal gå engageret og dedikeret til opgaven med at sikre retning og prioritering af økonomiområdet samt ensartethed og fælles faglige standarder på tværs af kriminalforsorgsområderne.
Du bliver del af et stærkt tværfagligt miljø i områdekontoret. Vi lægger vægt på høj faglighed og stærke styringskompetencer og på et åbent og humoristisk arbejdsmiljø. Vi lægger desuden vægt på, at vores travle hverdag følges af en god omgangstone og hjælpsomhed over for hinanden og et fokus på, at der for den enkelte medarbejder er en god balance mellem arbejdsliv og familieliv.

Som økonomichef refererer du til områdedirektøren og indgår i områdeledelsen sammen med områdedirektøren, områdecheferne og områdets institutionschefer.

Dine kompetencer

Du har en relevant akademisk uddannelse og erfaring med ledelse og forandringsledelse. Det er en fordel, hvis du har erfaring med offentlig ledelse af komplekse organisationer, og at du er vant til at styre og levere serviceydelser til en geografisk spredt organisation.

Vi forventer, at du:

 • Er en dygtig leder, der sikrer målopfyldelse i din enhed gennem din prioritering af opgaver og økonomi samtidig med, at du er parat til at hjælpe dine kollegaer i de andre faglige enheder.
 • Er i stand til løbende, sammen med dine medarbejdere, at understøtte institutionerne i at realisere de udmeldte økonomiske rammer.
 • Har erfaring med økonomistyring og en sikker faglig hånd på økonomifaglige problemstillinger, gerne fra en kompleks offentligt driftsorganisation.
 • Har overblik over komplekse problemstillinger og kan håndtere disse løsningsorienteret.
 • Har engagement, handlekraft samt gode samarbejds- og kommunikationsevner.
 • Leder anerkendende og skaber tillidsfulde relationer til kollegaer og medarbejdere i områdets institutioner, i områdeledelsen og på tværs i kriminalforsorgen.
 • Delegerer tillidsfuldt beslutningskompetencer og opgaver til dine medarbejdere, fordi du stoler på deres faglighed - men du bevarer det overordnede ansvar og følger op, når der er behov for det.
Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter overenskomsten for akademikere i staten med løn svarende til indplacering i lønramme 37, hvor årslønnen er 570.080 kr. i aktuelt niveau. Hvis du i forvejen er ansat som tjenestemand i staten, vil der være mulighed for at bevare din tjenestemandsansættelse. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Stillingen ønskes besat på åremål.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen.

Arbejdsstedet er Kriminalforsorgen Sjælland, områdekontoret i Ringsted, Tinggade 15, 4100 Ringsted.

Stillingen er ledig til besættelse snarest muligt.

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelsen, ligesom at du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem din ansættelse.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til områdedirektør for Kriminalforsorgen Sjælland Rasmus Andersen på telefon 72 55 41 40.

Ansøgning

Stillingen søges elektronisk via knappen ”Søg stillingen”.

Ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest torsdag den 23. januar 2020.

For allerede udnævnte tjenestemænd skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 5.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.