Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomistyrelsen søger kontorchef til fællesstatslige analyser

Økonomistyrelsens Center for Modernisering og Analyse søger en ny kontorchef, som kan sætte retning, inspirere og skabe følgeskab. Centerets arbejde baserer sig på stærk faglighed og bidrager til en mere veldreven statslig opgaveløsning i form af øget kvalitet, produktivitet og effektivitet samt bidrag til at fremme den grønne omstilling.

Om jobbet Du skal være en ledende kraft i udførelsen af dybdegående analyser og udviklingsprojekter samt være tæt på de politiske beslutningsprocesser i Finansministeriet. Center for Modernisering og Analyse driver agendaen for fællesstatslige løsninger og advanced analytics og er samtidig en central aktør i Økonomistyrelsens rolle som analyse- og konsulentkapacitet for statens institutioner.

Som kontorchef vil du bl.a. få ansvar for at:

  • udarbejde analyser i samarbejde med statslige institutioner og andre aktører med fokus på bl.a. effektivisering (budgetanalyser), kvalitetsforbedring, procesautomatisering og automatisering mv.
  • udarbejde fællesstatslige analyser, ministerbetjening og beslutningsoplæg med fokus på effektivisering, sammenhæng og bedre ressourceudnyttelse i staten
  • drive agendaen om udbredelse af advanced analytics og automatisering i Finansministeriets koncern og på tværs af de statslige institutioner
  • idriftsætte og videreudvikle den fællesstatslige analyseenhed, herunder udvikle metodeapparat og værktøjskasse i form af drejebøger, analysekoncepter mv.
De konkrete ansvarsområder vil blive tilpasset kandidaten, der ansættes i stillingen, på baggrund af kompetencer og erfaring.

Om dig Som kontorchef sætter du høje faglige standarder. Du forstår vigtigheden af at faglige produkter leveres til tiden og i god kvalitet. Du kan motivere og inspirere talentfulde medarbejdere, og du har fokus på at skabe de rette udviklingsmuligheder, så medarbejderne er under konstant læring og personlig udvikling. Du har evne for at delegere ansvar til dine medarbejdere, men har samtidig en god fornemmelse for, hvornår sagerne kræver din opmærksomhed.

Derudover lægger vi vægt på at du:

  • har særdeles stærke problemløsnings- og analyseevner
  • drives af at lære fra dig og har erfaring med at lede, udvikle og skabe resultater gennem medarbejdere
  • sætter en klar retning, er resultatorienteret og har gennemslagskraft i din kommunikation
  • er en stærk motivator og har blik for at skabe udviklingsmuligheder for dygtige medarbejdere
  • har gode samarbejdsevner og en lyst til at skabe resultater i tæt samarbejde både med kollegaer på tværs i Økonomistyrelsen og Finansministeriet – og i samarbejde med statslige institutioner
  • har afprøvet ledelseserfaring i form af personaleledelse og ledelse af større analyser, policy- eller implementeringsprojekter fra ledende stillinger i centraladministrationen eller en ledende baggrund i konsulentbranchen.
Om os Økonomistyrelsen arbejder for, at vores statslige arbejdspladser er veldrevne og har fokus på en enkel og værdiskabende styring, så ledere og medarbejdere har tid til kerneopgaven.

Center for Modernisering og Analyse er en tværgående analyseenhed i Økonomistyrelsen, og fungerer som et analytisk kraftcenter for Finansministeriet. Som led i, at statens konsulentforbruget skal nedbringes, er der oprettet en analyseenhed i Økonomistyrelsen, som skal varetage analyseopgaver for ministerierne. Vi oplever stor efterspørgsel efter vores kompetencer og skal drive en række store projekter i 2021.

Centeret består i dag af to kontorchefer og ca. 30 medarbejdere. Du vil indgå i en fagligt stærk chefgruppe og være med til at lede et dynamisk center, der er kendetegnet ved et højt ambitionsniveau med en positiv og uformel omgangstone.

Ansættelsesvilkår Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Stillingen ønskes besat på åremål på overenskomstvilkår. Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå og opretholde en sikkerhedsgodkendelse via PET under din ansættelse i Økonomistyrelsen.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du er velkommen til at kontakte vicedirektør Hanne Lund-Christensen på HAP@oes.dk

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så send din ansøgning med CV og relevante bilag via statens e-rekrutteringssystem. Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen.

Ansøgningsfristen er den 22. november 2020.

Du må være indstillet på at gennemgå tests som en del af ansættelsesforløbet.

Økonomistyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at afholde samtaler løbende.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.