Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Offensiv pressekonsulent med politisk forståelse

Trives du med at være offensiv og udadvendt? Kan du læse nyhedsstrømmen og skære historier til, så de sætter dagsordenen? Har du forståelse af det politiske system og en pragmatisk samarbejdsstil? Og har du en skarp analytisk sans og mod på at dykke ned i fagligt tunge problemstillinger? Så er det en som dig, vi leder efter.

Vi søger en dygtig kollega til vores presseteam i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Du bliver en del af et spændende og hektisk arbejdsmiljø i et presse- og kommunikationskontor med store ambitioner og højt humør.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om stillingen
Du skal i det daglige pressearbejde medvirke til en åben og professionel kontakt til pressen og omverdenen. Du skal både kunne rykke hurtigt og effektivt og samtidig have tålmodighed og forståelse for politiske processer. Og så skal du - for den til enhver tid siddende minister - kunne håndtere kritiske historier og være med til at sætte en politisk dagsorden, der er relevant for borgerne.

Der er fire pressemedarbejdere i departementet, som håndterer det daglige pressearbejde i ministeriet og også arbejder med sociale medier. Presseteamet har på skift pressevagten en uge ad gangen, hvor man også håndterer henvendelser uden for almindelig arbejdstid.
Dit arbejde på presseområdet foregår i et tæt samspil med de andre pressemedarbejdere, kommunikationschefen og ministerens særlige rådgiver. Du vil også skulle arbejde tæt sammen med hele kommunikationskontoret, samt de øvrige kontorer på hele ministerområdet.

Dine konkrete opgaver bliver bl.a.:

 • daglig pressehåndtering, herunder varetage pressevagter
 • skrive pressemeddelelser, artikler og talelinjer og forberede interviews
 • offensivt pressearbejde - øge synligheden og sætte dagsordenen
 • bruge sociale medier til at fremme ministeriets dagsorden
 • overvåge nyhedsstrømmen og løbende orientere og koordinere med relevante parter
 • være med i udviklingen af pressestrategier og kommunikationsplaner for større indsatser
 • koordinere offentliggørelse af store pressesager.
Er du vores nye kollega?
Du har en journalistisk eller kommunikationsfaglig uddannelse og minimum et par års erfaring. Vi forventer, at du:

 • har en god forståelse for, hvordan medierne arbejder og historier skabes
 • skriver godt, hurtigt og fejlfrit og kan formidle komplicerede sager på en letforståelig måde
 • kan sætte en dagsorden, der når bredt ud
 • er offensiv, fleksibel og idérig
 • har god forståelse for brug af sociale medier
 • kan navigere i en politisk styret organisation og bevare overblikket og humøret i pressede situationer
 • er udadvendt og har gode samarbejdsevner.
En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte presse- og kommunikationschef Lise Mailand på telefonnummer 51563488 eller på e-mail lkma@ufm.dk

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning, CV og kopi af eksamensbevis senest søndag den 18. oktober 2020 kl. 12.00.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Begge samtalerunder forventes at blive afholdt i uge 43. I forbindelse med første samtalerunde kan det forventes, at der vil være en faglig test. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres der en personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.