Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Områdejurist til Borgercenter Børn og Unge City-Østerbro

Vil du være med til at styrke og udvikle arbejdet på området for udsatte børn og unge i København igennem din specialiserede juridiske kompetence?

Borgercenter Børn og Unge (BBU) City-Østerbro i Københavns Kommunes Socialforvaltning søger en områdejurist.

Vi er optaget af at give enhedens medarbejdere øget adgang til juridisk sparring med fokus på mulighed for ad hoc-adgang fra primært sagsbehandlerne, styrket opsamling på vores løbende ledelsestilsyn og undervisning i konkrete juridiske nøgleopgaver i forbindelse med sagsbehandlingen.

Understøttelse og faglig udvikling
Som områdejurist skal du kunne omsætte din viden om socialret, forvaltningsret og retssikkerhed til praksisnær rådgivning i konkrete situationer. Du skal kunne fastholde fokus på borgerens rettigheder i en travl hverdag.

Du skal understøtte den lokale enhed i forbindelse med ledelsestilsyn, komplicerede enkeltsager og den generelle understøttelse og udvikling af børneområdet i et juridisk perspektiv. I samarbejde med de øvrige jurister vil du også undervise BBU's sagsbehandlere og udvikle indsatser på tværs af byen.

Dine opgaver vil blive mangeartede og afhængig af din profil. For nærværende vil vores opgavefokus være på generel juridisk tilgængelighed, så enhedens medarbejdere får mulighed for relevant sparring og oplæring både som ”side-mand” og igennem klassisk undervisning, således at det samlede vidensniveau højnes. Der vil dertil være opgaver inden for kvalitetssikring af børne-unge-udvalgsoplæg og sager, der skal for Ungdomskriminalitetsnævnet.

Vi er også optaget af at arbejde med klager fra borgere på nye måder, og klagesagsbesvarelser indgår som en del af funktionen. Endelig vil der være opgaver i form af vores omfattende ledelsestilsyn af sagsbehandlingen, kontakt med Borgerrådgiveren i konkrete sager, kontakt med ledelsen, med vores mange institutioner og med Ankestyrelsen, ligesom du skal være med til at sikre kvaliteten af enhedens anbringelses- og sikkerhedsplanssager bredt set.

Det er afgørende for os, at du er fagligt velfunderet og en god formidler, da du både skal kunne bistå med afdækning af principielle problemstillinger, kunne løse konkrete sager korrekt og kunne formidle det til ikke-jurister – og ikke mindst til borgeren.

I det daglige vil du være ansat og placeret i BBU City-Østerbro, der har til huse i Svendborggade på Østerbro. Du vil dertil indgå i et fagligt fællesskab med det samlede BBU's øvrige tolv jurister, herunder de andre enheders områdejurister og den centrale stabs specialister og chefjurist.

Om BBU City/Østerbro
BBU City-Østerbro er en af i alt fem områdeenheder i Borgercenter Børn og Unge, som er en del af Københavns Kommunes Socialforvaltning. I BBU City-Østerbro er vi ca. 90 engagerede medarbejdere med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Vores målgruppe er børn, unge og familier, som har behov for særlig støtte efter kap. 11 i serviceloven.

BBU City-Østerbro består af flere forskellige grupper, som samlet set leverer en tidlig, tæt og kvalificeret indsats. Vi er opdelt i to myndighedsgrupper: Børnegruppen for 0-13 årige, og Ungegruppen for 14-23 årige, som består af både specialiserede undersøgelses- og handleplanssagsbehandlere.

I Børnegruppen har vi tilknyttet skolesocialrådgivere og daginstitutions-socialrådgivere, som arbejder med tidlig indsats. Derudover har vi vores vagtfunktion, som varetager indkomne underretninger og sagsbehandler lettere myndighedsopgaver. Vi har vi vores eget Familiehus og kontaktpersoner med forskellige tilbud til vores familier. Vi prioriterer at have tæt samarbejde såvel internt i grupperne som på tværs af grupperne.

Vi er stolte af vores arbejdsplads og vores arbejde med at guide borgere udenfor almenfællesskaberne ind i dem igen. Resultaterne er gode, og vi sigter efter at benytte en endnu større del af vores budget på forebyggende foranstaltning end på døgnanbringelser.

Vores politiske grundlag for denne bevægelse findes igennem vores omstillingsprogram Tæt-på-Familien. Vi ønsker at være kendt for høj kvalitet i sagsbehandlingen og har derfor øget fokus på metodeudvikling og kvalitetssikring i sagsarbejdet. Det kombinerer vi med en høj grad af involvering af børnene, de unge, familierne og netværket i sagsarbejdet.

Vi søger en kollega, der

  • er god til at samarbejde 
  • kan bidrage med kvalificeret juridisk sparring
  • arbejder systematisk og grundigt med fokus på detaljen
  • har erfaring med sagsbehandling indenfor det sociale område samt indsigt i de kommunale arbejdsgange og er vant til at skrive afgørelser samt klagebesvarelser
  • har kendskab til DUBU, samt ICS-metoden
  • er god til at tænke løsningsorienteret og konstruktivt 
  • har gode formidlingsevner, såvel mundtligt som skriftligt 
  • kan bevare ro og overblik i en travl hverdag

Vi forestiller os, at du har en uddannelsesmæssig baggrund som cand.jur. med praksiserfaring fra det sociale arbejde eller cand.soc.jur.

Løn- og ansættelsesvilkår
Lønnen fastsættes efter principperne i Ny Løn og efter forhandling med den relevante faglige organisation. Stillingen er en fastansættelse på fuld tid (37 timer).

Der indhentes børne- og straffeattest samt udvidede referencer som led i rekrutteringen.

Stillingen er til besættelse den 1. juni 2021 eller snarest derefter.

Yderligere oplysninger
For yderligere information om stillingen kan du ringe til områdechef Christoffer Sick Balle på 2911 3415 eller Marie Sølling på 2999 4050.

www.kk.dk kan du læse mere om Socialforvaltningen og Borgercenter Børn og Unge.

Søg via nedenstående link senest onsdag den 28. april 2021

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 18/19.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.