Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Overlæge

Overlæge med ansvar for statistiske analyser i Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Rigshospitalet kombineret med et klinisk professorat i klinisk forskningsmetodik, Syddansk Universitet.

Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Rigshospitalet opslår hermed en stilling som overlæge med ansvar for statistiske analyser. Stillingen er kombineret med et 5-årigt eksternt finansieret klinisk professorat i klinisk forskningsmetodik ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Copenhagen Trial Unit har en basisbevilling på Finansloven og er p.t. beliggende på Rigshospitalet. Fra 1. januar 2021 organiseres centeret under Region Hovedstaden.

Funktions- og ansvarsområder

Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning er en specialiseret afdeling for klinisk interventionsforskning. Copenhagen Trial Unit udvikler forskningsmetodik og deltager i udførelsen af randomiserede kliniske forsøg og systematiske litteraturoversigter af kliniske forsøg i Danmark og interantionalt. Ansættelsen på Copenhagen Trial Unit vil således indebære forskning, faglig udvikling, forskeruddannelse, vejledning og bedømmelsesarbejde indenfor forskningsmetodik omhandlende samtlige lægevidenskabelige specialer. Overlægen bliver ansvarlig for statistiske analyser af forsøg og meta-analyser, og det vil forventes at denne løbende vil udvikle og optimere den statistiske metodik. Overlægen skal – i samarbejde med den ledende overlæge – varetage Copenhagen Trial Unit’s opgaver, herunder at:

 • understøtte, koordinere og udføre videnskabeligt relevante randomiserede kliniske forsøg med diagnostisk, præventiv, terapeutisk eller plejemæssigt formål i den primære og sekundære sundhedssektor;
 • understøtte, koordinere og udføre videnskabeligt relevante systematiske litteraturoversigter, inkluderende meta-analyser, bl.a. som led i det internationale Cochrane-samarbejde og Cochrane Hepato-Biliær Gruppen;
 • videreudvikle metoder og teknologi vedr. randomiserede kliniske forsøg og meta-analyser;
 • undervise på alle niveauer (studerende, kandidater, ph.d., post doc) i randomiserede kliniske forsøg og systematiske litteraturoversigter. Der forventes etablering af ph.d. forløb, hvor overlægen skal fungere som vejleder;
 • foretage statistiske analyser (både frekventistisk og bayesiansk statistik);
 • udarbejde og vedligeholde standardvejledninger (’standard operating procedures’);
 • varetage løbende kontakt til forskningsmiljøer i og udenfor sundhedsvæsenet samt til offentlige myndigheder, herunder Advisory Board;
 • varetage mødeplanlægning og -ledelse; og
 • udarbejde videnskabelige artikler.

  Overlægen forventes at indgå i teamarbejdet i Copenhagen Trial Unit. Herudover forventes overlægen at lede/koordinere randomiserede kliniske forsøg, systematiske litteraturbedømmelser samt metodiske studier, herunder at varetage ansvaret for finansiering og daglig drift af disse aktiviteter, tilrettelægge arbejdsopgaverne for det tilknyttede videnskabelige og teknisk-administrative personale, og vejlede og kompetenceudvikle personalet i CTU og Cochrane Hepato-Biliær Gruppen.

  Kvalifikationer
Ansøgere skal have dokumenteret undervisnings- og forskningserfaring indenfor klinisk interventionsforskning, meta-analyser, forskningsmetodik og biostatistik. Der forudsættes endvidere gode samarbejdsevner med henblik på udbygning af forskningen inden for de nævnte områder, såvel tværfagligt som nationalt og internationalt. Det vil være en fordel hvis ansøgere har forskningserfaring med forskellige lægelige specialer, et godt kendskab til det danske sundhedsvæsen, samt god indsigt i international klinisk forsknings-samarbejde. Den, der ansættes i stillingen, skal være speciallæge kvalificeret til en stilling som overlæge. Ansøgere bedes redegøre for deres kompetencer inden for de 7 lægeroller:

 • Medicinsk ekspert/lægefaglig (speciallægeuddannelse, dansk autorisation)
 • Kommunikation
 • Samarbejde
 • Leder/administration/organisation
 • Sundhedsfremme
 • Akademiker/forsker og underviser
 • Professionel
Ansøgning

For at opnå ansættelse skal der fremsendes ansøgning til såvel professoratet som overlægestillingen. Professoropslaget kan ses på dette link https://www.sdu.dk/en/service/ledige_stillinger/1131103

Ansættelse forudsætter, at ansøgere bedømmes kvalificeret til såvel professoratet som til overlægestillingen.

Ansøgere vil blive vurderet af et fagligt bedømmelsesudvalg. Ansættelse og aflønning vil finde sted ifølge overenskomst for overlæger indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Speciallæger.

Yderligere oplysninger om Copenhagen Trial Unit, Cochrane Hepato-Biliær Gruppen og stillingen fås på webadressen www.ctu.dk eller ved henvendelse til overlæge, dr.med. Christian Gluud, tlf. 40 40 11 82/ tlf. 35 45 71 75/ e-mail cgluud@ctu.dk.

Ansøgning sendes elektronisk vedlagt curriculum vitae, dokumentation for uddannelse samt komplet liste over videnskabelige publikationer og andre relevante bilag senest den 16. november 2020.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.