Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Overlæge til Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Rigshospitalet - Blegdamsvej

Vi søger en overlæge som afsnitsansvarlig for vores Neuropatiklinik under Klinik for Nerve- og Muskelsygdomme, som er en del af Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Rigspospitalet.

Om afdelingen

Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Rigshospitalet udreder, behandler og følger patienter med alle typer neurologiske sygdomme. Vi har en række forskningsgrupper, der laver både klinisk og basal forskning. Vi uddanner læger på alle niveauer, bl.a. har alle hoveduddannelseslæger i Uddannelsesregion Øst et 6-måneders ophold på afdelingen.

Afdelingen på Blegdamsvej modtager akutte neurologiske patienter fra en del af København samt specialiserede patienter fra hele landet. Vi varetager højt specialiserede funktioner indenfor en lang række neurologiske sygdomme.

På RH-Blegdamsvej har vi et akutneurologisk sengeafsnit med 16 senge, et trombolyseafsnit med 6 senge, 3 video-EEG senge samt 2-4 intensivsenge. Patientforløbene omfatter komplekse neurovaskulære sygdomme, status epilepticus, neuromuskulære sygdomme, neuroinflammatoriske sygdomme mm.

Klinikken varetager trombolyse hver anden dag for Region Hovedstaden og endovaskulær terapi alle dage for Sjælland og Bornholm.

Om klinik for Nerve og Muskelsygdomme

Det neuromuskulære team, som omfatter ca. 35 ansatte medarbejdere, varetager forskning, udredning, opfølgning og behandling af patienter med sygdomme i nerver og muskler. Der er årligt over 5.000 patientbesøg i klinikken. Klinikken har højt specialiseret funktion for akut indsættende inflammatoriske nervebetændelser, moderat til svær neuropati specielt immunmedieret/vaskulitneuropati, small fiber neuropati, myasthenia gravis og muskelsygdomme. Klinikkens forskningsenhed publicerer over 50 videnskabelige publikationer årligt, som dækker både basal og klinisk forskning. Derudover omfatter klinikken også en stor og voksende clinical trial unit, hvor nye mediciner afprøves i samarbejde med farmaindustrien.

Om stillingen

Overlægen får det faglige og organisatoriske ansvar for vores funktion for patienter med neuropati. Denne funktion er i vækst og udvikling og overlægen får som leder af funktionen til opgave at fortsætte denne proces.

De kliniske arbejdsopgaver vil være i neuropatiklinikken. Overlægen indgår desuden i EVT-vagten (p.t. 10-skiftet), som også fungerer som bagvagt.

Supervision og bed-side klinisk undervisning af yngre læger er en integreret del af arbejdet.

Overlægen refererer til ledelsen for Klinik for Nerve- og Muskelsygdomme.

Kvalifikationer

Speciallæge i neurologi med stor klinisk- og forskningserfaring indenfor neuromuskulære sygdomme. Organisatorisk erfaring, f.eks. i form af patientforløb, faglige netværk etc. Erfaring indenfor postgraduat undervisning. Gode samarbejds- og kommunikationsevner.

Yderligere oplysninger

Yderligere information om stillingen kan du få ved at henvende dig til ledende overlæge Jesper Erdal, e-mail: jesper.erdal@regionh.dk og telefon 29800840 eller professor John Vissing, John.Vissing@regionh.dk.

Du kan læse mere om Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme på vores hjemmeside.

Din ansøgning sendes elektronisk via linket og vedlægges kopi af eksamensbevis og curriculum vitae.

Ansøgningsfrist: søndag d. 2.5.2021

Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der ikke har en dansk uddannelse, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med samme karakterkrav, som Sundhedsstyrelsen kræver af sundhedspersonale fra lande uden for EU, for at de kan få dansk autorisation.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.