Overlæge ved Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering

Overlæge ved Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering(KSR) – Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland
 
Funktionsbeskrivelse for overlæge
En som overlæge ved Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, Hospitalsenheden Vest er ledig til besættelse pr. 1. marts 2018 eller snarest derefter.
 
Afdelingen består at to afsnit, hhv i Regionshospitalet i Herning og i Regionshuset Århus. Overlægens hovedtjenestested vil være KSR-Herning, men der vil også kunne forekomme opgaver i Århus-afsnittet.
Afdelingens afsnit i Herning flytter i 2020 til det nye regionshospital i Gødstrup.
 
Afdelingen er højtspecialiseret tværfagligt bemandet med speciallæger i samfundsmedicin, arbejdsmedicin og almen medicin, psykiater, psykologer og socialfaglige konsulenter, reumatologiske speciallægekonsulenter foruden uddannelsessøgende læger i det samfundsmedicinske speciale.
Der arbejdes med den bio-psyko-sociale opfattelse af sygdom og sundhed i en systematik, der baserer sig på ICF-modellen.
 
Afdelingens ledelse varetages af den ledende overlæge med støtte i en ledelsesgruppe af tre overlæger og den ledende psykolog.
 
Afdelingen er fuldt ud finansieret af betaling for ydelserne fra kommunerne og fra Sundhedsstyrelsen (abortsamrådssekretariatet).
 
KSR er primært en driftsmæssig afdeling der har sin hovedportefølje i leverance af sundhedsfaglige og socialmedicinske ydelser til regionens 19 kommuner. Det drejer sig om levering af sundhedskoordinatorer til de kommunale rehabiliteringsteam og sundhedsfaglig rådgivning i øvrige sociale sager, fortrinsvis indenfor beskæftigelsesområdet.
Afdelingen har i begge afsnit et ambulatorium, der modtager borgere henvist fra kommunerne til socialmedicinske, psykologiske og reumatologiske og psykiatriske undersøgelser med henblik på en samlet vurdering af funktionsevnen i komplicerede sager.
Desuden har afdelingen en funktion som abortsamrådssekretariat for abortsøgende kvinder over 12. svangerskabsuge.
Gennem et nyetableret samarbejde med akutafdelingen i HEV yder afdelingen psykologiske støttesamtaler til voldtægtsofre.
I forbindelse med et stort nationalt projekt "Aktiv Patientstøtte" er vestenheden i projektet i Region Midtjylland, blevet tilknyttet KSR pr. 1. november 2017. Der ansat en ledende sygeplejerske og 10 sygeplejersker i projektet.   
Endelig er afdelingen landets største uddannelsessted for kommende speciallæger i samfundsmedicin. Alle læger deltager i afdelingens arbejdsopgaver.

De i alt 73 medarbejdere betjenes af et sekretariat bestående af 8 administrative medarbejdere.
 
En samarbejdsaftale om socialmedicinsk forskning med særligt fokus på arbejdsrettet rehabilitering er på vej til at blive indgået med Forsknings-Udviklingsfunktionen i Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering, DEFACTUM Marselisborgcentret. Aftalen indebærer 20% tilknytning af et socialmedicinsk professorat til KSR og HEV's forskningsafdeling og vil komme til at understøtte et længe næret behov for praksisnær socialmedicinsk forskning i KSR.
 
Kvalifikationskrav
Gerne speciallæge i samfundsmedicin, med socialmedicinsk profil, men speciallæger i almen medicin eller arbejds- og miljømedicin med væsentlig socialmedicinsk erfaring vil også kunne komme i betragtning til stillingen.
Det vil være en fordel såfremt overlægen har opnået betydelig erfaring indenfor det klinisk socialmedicinske fagområde med erhvervede kompetencer i såvel rådgivnings- og vejledningsopgaver i samarbejde med de kommunale beskæftigelsesforvaltninger som i socialmedicinsk undersøgelsesmetodik i forbindelse med udredning af borgeres funktionsevne
Det vil ligeledes blive tillagt vægt, såfremt overlægen har organisations- og ledelseserfaring indenfor områder med kliniske funktioner, uddannelse, foruden eventuelt forskning og kvalitetssikring.
 
Opgave
Alle overlæger har et særligt ansvarsområde, og den nye overlæge kan få et nyt med baggrund i særlige kvalifikationer eller gradvis overtage et af de bestående.
Aktuelle områder er udetjenesten i kommunerne, ambulatoriet, arbejdsplanlægningen, ansvar for udfærdigelse af vejledninger, retningslinier og manualer for afdelingens ydelser, samrådssekretariatet, uddannelse og forskning, faglig kommunikation og vedligeholdelse af website.
Blandt nye potentielle områder er indvandrermedicin og socialmedicinsk rådgivning til sygehusafdelinger og telemedicin ifm angstbehandling under overvejelse.
Overlægen vil skulle indgå i afdelingens almindelige indtægtsdækkede driftsopgaver, dels som sundhedskoordinator, dels med undersøgelsesopgaver i klinisk funktion.
 
Personlige kvalifikationer
Der søges en læge med gode samarbejdsevner, fleksibilitet, loyalitet, udadvendthed. Gode kommunikative evner.
En læge som rummer en god personlig integritet - som også evner ydmyghed såvel som evnen til at udvise handlekraft og beslutsomhed når nødvendigt.
Må gerne være i besiddelse af humor /godt humør - og rummelighed.
 
Stillings- og funktionsbeskrivelse
 
Ansøgningsfrist  mandag d. 22. januar 2018
 
Yderligere oplysninger ved ledende overlæge Ulrik Steen, KSR, tlf. 7843 5070  ulrik.steen@vest.rm.dk


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:4. januar 2018
Udløbsdato:28. januar 2018

Overlæge, Neurologisk Afdeling

Neurologisk, Holstebro

Holstebro
En stilling som overlæge på Neurologi og Fysio-ergoterapi, Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet Holstebro, er ledig til besættelse pr. 01.03.2018 eller efter aftale. Neurologi og Fysio-ergoterapi Neurologisk afdeling, Neurologi og Fysio-ergotera...
Indrykket:10. januar 2018
Udløbsdato:11. februar 2018

Overlæge med ledelsesfunktion til nyt afsnit

Regionspsykiatrien Midt

Viborg
Vil du gøre en forskel og lede brobygningen mellem behandlings- og socialpsykiatrien?Regionspsykiatrien Midt søger overlæge til nyt afsnit Kunne du tænke dig at etablere og lede et helt nyt sengeafsnit? Så har vi i Regionspsykiatrien Midt en stillin...
Indrykket:10. januar 2018
Udløbsdato:11. februar 2018

Overlæge med ledelsesfunktion til retspsykiatrisk sengeafsnit

Regionspsykiatrien Midt

Viborg
Overlæge med ledelsesfunktion søges til retspsykiatrisk sengeafsnit Vil du gøre en forskel for særligt udsatte patienter? Så har vi det helt rigtige job i Regionspsykiatrien Midt. Vi søger en overlæge med ledelsesfunktion til Sengeafsnit for Retspsy...
Indrykket:11. januar 2018
Udløbsdato:11. februar 2018

Overlæge med ledelsesfunktion til psykiatrisk modtageafsnit

Regionspsykiatrien Midt

Viborg
Overlæge med ledelsesfunktion søges til psykiatrisk modtageafsnit Har du lyst til at gøre en forskel for psykisk sårbare patienter på et afsnit, hvor dagene aldrig er helt ens? Så har vi en ledig stilling som overlæge med ledelsesfunktion på Sengeaf...
Indrykket:14. december 2017
Udløbsdato:17. januar 2018

Overlæge til Psykiatriens Hus i Silkeborg

Regionspsykiatrien Midt

Viborg
Regionspsykiatrien Midt søger en overlæge til Hjemmebehandlingsteam i Psykiatriens Hus, Silkeborg. Vi ønsker, at du kan tiltræde stillingen 1. april 2018 eller efter aftale. De ambulante funktioner i Silkeborg er organiseret i et samarbejde med Silk...