Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Projektleder til at styrke arbejdsmiljøet og nedbringe sygefraværet på socialområdet i Region Syddanmark

Vil du stå i spidsen for at højne trivslen og nedbringe sygefraværet blandt medarbejderne, så borgere på det specialiserede socialområde får endnu bedre tilbud i fremtiden? Så er denne projektlederstilling måske noget for dig.

På det specialerede socialområde er medarbejdernes høje faglighed altafgørende for den kvalitet, som borgere med fysiske og psykiske handicaps oplever. Vi har aktuelt et højt sygefravær, og dermed en væsentlig udfordring – for både arbejdsmiljøet og den borgerrettede kvalitet.

Vi søger derfor en erfaren projektleder, der i projektperioden på to år skal stå i spidsen for vores projekt "Høj faglighed – lavt fravær”. Projektet er netop blevet tildelt midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Om stillingen

Udførelse af kerneopgaven stiller store krav til medarbejderne på socialområdet. Det indebærer bl.a. belastninger i form af fysisk og psykisk vold og trusler, samt følelsesmæssige høje krav til medarbejderne i kontakten med borgere. Disse arbejdsvilkår kan i større eller mindre grad være forklaringer på, at der er et relativt højt sygefravær på socialområdet.

Hovedformålet med projektet ”Høj faglig – lavt fravær” er på den baggrund at nedbringe sygefraværet. Det skal bl.a. ske ved at sætte fokus på kerneopgaven, og hvorfor lige netop den enkelte medarbejders kompetencer er vigtige for at kunne løse kerneopgaven. Lederne skal klædes på til, at de sammen med medarbejderne, kan højne motivationen for at gå på arbejde, så socialområdet har glade og tilfredse medarbejdere, der brænder for at arbejde med udsatte borgere, i et tilbud med høj faglighed. Som projektleder skal du styre projektet i den retning, der er besluttet – men det er lederne der konkret skal arbejde med at nedbringe sygefraværet.

Initiativerne i projektet er bygget op om fem kerneelementer; sygemelding, fokuseret forebyggelse, sygefraværskoordination, organisering og data. Projektet har strategisk sigte og er forankret på højeste ledelsesniveau, hvorfor du som projektleder vil referere direkte til socialdirektøren.

Du bliver projektleder – men du vil ikke være alene. Du bliver en del af en dynamisk, resultat- og udviklingsorienteret afdeling i regionshuset i Vejle. Her vil du indgå i tæt samarbejde med medarbejdere i Socialområdets drift- og udviklingsafdeling og regionens HR- og Kommunikationsafdelinger. Vi har en uformel tone og vægter både opgaver og trivsel meget højt. 

Vi arbejder på socialområdet med Den Syddanske Forbedringsmodel, hvor der bl.a. er fokus på:

 • Mere værdi for borgerne
 • Mere ledelse tæt på
 • Mere initiativ til medarbejderne.

Disse værdier vil også vægte i arbejdet med at nedbringe sygefraværet og højne trivslen.

Dine primære opgaver er:

 • overordnet at fungere som projektleder af projektet ”Høj faglighed – lavt fravær”
 • at være tovholder i forhold til et kompetenceudviklingsforløb af alle ledere på socialområdet i forhold til håndtering af sygefravær og klarhed om kerneopgaven
 • at iværksætte initiativer til bl.a. at styrke arbejdet med ”ledelse tæt på”
 • at skabe rammer for øget videndeling mellem lederne og sikre, at viden om fravær og trivsel deles og spredes i organisationen, herunder indsamling af ”gode historier”
 • at fungere som samarbejdspartner med samtlige af socialområdets organisatoriske led – herunder sikre forankring af nye tiltag
 • at sikre fokus på anvendelse af data i opstart, gennemførelse og opfølgning på iværksatte initiativer
 • at være igangsætter og tovholder for særlige dybdegående indsatser på udvalgte afdelinger
 • at være sekretær for den nedsatte styregruppe og ”advisory board”.
 • at samarbejde med MED-systemet om udarbejdelse og udrulning af indsatser til forebyggelse og bedre håndtering af sygefravær

Vi forventer, at:

 • du er engageret og brænder for at højne trivsel og mindske sygefravær
 • du har dokumenteret erfaring med projektledelse
 • du har en relevant videregående uddannelse og høj faglig viden. Det vil ligeledes være at foretrække, at du har erfaring fra lignende stilling
 • du bevæger dig trygt rundt i en politisk styret organisation, du fremstår som troværdig og kompetent i dit daglige arbejde
 • du er strukturereret i din tilgang til opgaven
 • du er analytisk bevidst og metodisk funderet, da arbejdet stiller krav til håndtering af dataindsamling og bearbejdning
 • du er i stand til at arbejde med optimering af processer, gerne med erfaringer fra Lean, herunder PDSA, Genba-walk m.v.

Dine personlige kompetencer inkluderer blandt andet stærke samarbejdsevner, analytisk sans og nysgerrighed. Du formår kontinuerligt at opbygge gode relationer, da du er udadvendt, imødekommende og tryghedsskabende, og du er vedholdende i forhold til opfølgning. Du brænder igennem med dine budskaber, da du er stærk i din formidling, både skriftligt og mundtligt.

Oplysninger om stillingen

Stillingen forankres ledelsesmæssigt i Socialområdet, Drift og Udvikling i Region Syddanmark – med direkte faglig reference til socialdirektøren.

Stillingen er en projektansættelse, som vil løbe fra 1. oktober 2020 til og med 31. december 2022. Som led i projektet bidrager projektlederen til en afsluttende evaluering i samarbejde med interne samt eksterne aktører.

Yderligere information om stillingen kan du få ved henvendelse til socialdirektør Christian Schacht-Magnussen. Dette gøres via mail, på csm@rsyd.dk, eller tlf. 2054 0002.

Ansøgningsfristen er den 20. august 2020. Der afholdes samtaler den 24. august 2020 og eventuelt anden runde samtaler den 26. august 2020.

Vi ser gerne, at du kan tiltræde 1. oktober 2020 eller snarest muligt.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.