Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Projektleder til klimapartnerskab i Region Midtjylland

Med DK2020 klimapartnerskab på tværs af regioner og kommuner sættes der ekstra fart på den grønne omstilling i Region Midtjylland og resten af Danmark. I partnerskabet skal der udarbejdes kommunale klimahandlingsplaner, der sætter retningen for CO2-reduktion og klimatilpasning.

Region Midtjylland og kommunerne har ambitioner om at tage ansvar for og bidrage til den grønne omstilling og klimatilpasningen af vores samfund. I forlængelse heraf søger vi en engageret medarbejder med stærke faglige kompetencer inden for klimaområdet, samt projektledererfaring. Projektledererfaringen må gerne være i ledelse af partnerskaber og netværk, hvor samling og facilitering af aktører ud fra den enkeltes perspektiv er centrale aspekter.

Vi søger dermed en erfaren medarbejder som kan lede regionen, kommuner og partnere frem imod handlinger der kan opfylde både nationale og internationale klimamålsætninger og skabe en klimarobust region. Den grønne omstilling stiller store krav til samfundet, virksomheder og borgere. Det vil være en fordel at have analytiske evner inden for klimaområdet og god forståelse for virkemidlers effekt og perspektiv.

I stillingen vil der være et tæt samarbejde med det fælles projektsekretariat (delt mellem Aarhus og Viborg) der etableres i samarbejde med KKR (Kommunernes Kontakt Råd) i Region Midtjylland. Sekretariatet vil bestå af medarbejdere i regionen og i KKR. Der vil desuden i stillingen være tæt samarbejde med og projektledelse af regionale medarbejdere som er tilknyttet projektet.

I forbindelse med gennemførelse af projektet vil der være oplæring og sparring med CONCITO, som nationalt vil understøtte en sammenhængende og til dels ensartet tilgang til udarbejdelse af klimahandlingsplaner.

Dine daglige opgaver vil blandt andet omfatte:

 • Opgaver med administration, planlægning, facilitering og kommunikation i DK2020 projektet
 • Afsøge de kommunale behov for hjælpeværktøjer til udarbejdelse af klimahandlingsplaner
 • Planlægning og afholdelse af workshops, temamøder og studieture.
 • Sparring om udvikling af nye regionale projekter, der fremmer omstilling til vedvarende energi og bidrager til at løfte FN's verdensmål.

Følgende klimafaglige emner er relevant for stillingen:
 • Drivhusgasreduktion: energi, mobilitet, landbrug m.v.
 • Strategisk energiplanlægning
 • Klimatilpasning i et kommunalt og regionalt perspektiv
 • Viden om arbejdet med data på klimaområdet
 • Klimaregnskaber og –scenarier vedr. reduktion
 • Risiko- og konsekvensanalyser på klimatilpasningsområdet
 • Formidling af kompleks viden til forskellige niveauer

Derudover er det en fordel med faciliterende og netværksmæssige kompetencer:
 • Opbygning og vedligeholdelse af netværk
 • Stærke kommunikative evner der samler organisationer
 • Projektledelse af projekter der indeholder flere aktører
 • Skriftlig formidling i forbindelse med afrapportering til bevillingsgiver, styregrupper mm.
 • Erfaring med politiske og organisatorisk forankring af klimaindsatsen
 • Erfaring med ekstern mobilisering og samarbejder med nøgleaktører og interessenter
 • Forståelse for merværdier og gevinster som følge af klimaindsatsen, samt samskabelse med borgere m.v.
Samt at du:
 • Også trives med den administrative del af jobbet som fx projektadministration og afrapportering
 • Har en relevant akademisk uddannelse
 • Og ikke mindst har gåpåmod og godt humør
Hvem er vi?
Regional Udvikling er en del af Region Midtjylland. Du kommer til at indgå i kontoret for Klima, Ressourcer og Grøn Omstilling med ca. 30 engagerede kollegaer, hvor vi foruden bæredygtighed og grøn omstilling arbejder med råstofplanlægning, vandområdet, klimatilpasning og digitalisering. Regionen er en politisk ledet organisation, hvor vores opgave er at omsætte Regionrådets mål til praksis. Vi indgår løbende i forskellige EU-støttede aktiviteter og sætter en ære i at arbejde tværfagligt både nationalt og internationalt.

Du vil blive ansat i Team Bæredygtighed og Grøn Omstilling, samt med tæt tilknytning til team Klima og Vand. I de to teams arbejder vi med både klimatilpasning, nedbringelse af ressourceforbrug og CO2-reduktion. Dette gør vi både internt i regionen og eksternt i brede nationale og internationale partnerskaber på tværs af sektorer. Kun i fællesskab kan vi lykkes med at nå målsætningerne om CO2-reduktion og en klimarobust region.

Ansættelsesvilkår
Stillingen som projektleder er en fast stilling på fuld tid. Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst. Tjenestestedet er Regionshuset i Viborg.
Ansættelsessamtaler vil finde sted 25. september 2020.

Tiltrædelse:
1. november 2020 eller snarest muligt.

Mere information:
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Rolf Johnsen (tlf. 29620830), teamleder Tine Park Nygaard (tlf. 21835059) og teamleder Henrik Vest Sørensen (40400285) for nærmere oplysninger om stillingen.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.


 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.