Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Projektleder til udfasningsanalyse

Er du nysgerrig på den grønne omstilling og har du kendskab til europapolitik – så kan du måske hjælpe os med at finde vejen mod yderligere udfasning af olie og gas i vores opvarmning? Vi søger en kollega, der som projektleder kan stå i spidsen for Energistyrelsens analyse af, hvordan vi i Danmark kan udfase olie og naturgas i husholdningers opvarmning. Rammerne for analysen er EU-reguleringen på området, så vi søger en kollega med et europæisk perspektiv, der kan tage lederskab for analysen. Er det dig? Så se mere her!

Om jobbet Den 22. juni 2020 blev der indgået en bred politisk aftale om en klimahandlingsplan for energi og industri mv. Der blev med aftalen bl.a. bestilt en række analyser, som skal styrke videngrundlaget i fremtidige beslutningsprocesser. Konkret skal vi gennemføre en analyse, der kan vise vejen frem for yderligere udfasning af fossile brændsler i vores individuelle opvarmning som en vigtig del af vejen mod målsætningen om 70 procents co2-reduktion i 2030.

Energistyrelsens Center for energieffektivisering er ansvarlig for at gennemføre analysen i samarbejde med øvrige dele af styrelsen og vores departement. Vi har en række dygtige kollegaer med den tekniske indsigt, som er nødvendig, ligesom vi har adgang til en række relevante datakilder. Vi søger nu en projektleder, der kan udforme, gennemføre og afrapportere analysen, herunder varetage dialog med interessenter i Europa-Kommissionen. Arbejdet med analysen vil forløbe i 2021 og det meste af 2022, hvorefter du vil have rig mulighed for at fortsætte din udvikling gennem nye spændende analyser eller andre tilsvarende opgaver i centeret eller i styrelsen.

Dine arbejdsopgaver vil eksempelvis omfatte at:

  • varetage projektledelsen af analysen og sikre et godt samarbejde med tekniske og juridiske kolleger,
  • spille en central rolle i, at det politiske opdrag udfoldes i et hensigtsmæssigt analysedesign,
  • opdyrke og sikre en løbende dialog med andre medlemslande og Europa-Kommissionen,
  • udarbejde løbende statusrapporteringer og beslutningsoplæg til styregruppen, afledt af analysearbejdet, samt
  • udarbejde de endelige afrapporteringer og spille en central rolle i de videre politiske processer.
Du kommer til at indgå i Center for energieffektiviserings team EU & Internationalt, men vil have en tværgående rolle i centeret og i styrelsen med hyppig interaktion med ledelse og direktion.

Om dig Vi forestiller os, at du har en længere videregående uddannelse inden for fx samfundsvidenskab eller jura. Du har et godt udgangspunkt med indsigt og gerne erfaring med EU’s beslutningsprocesser, og du har en struktureret og metodisk værktøjskasse i forhold til at projektlede komplekse projekter med mange interessenter. Du er formentlig generalist med erfaring fra et konsulenthus, en interesseorganisation eller en større offentlig eller privat virksomhed. Erfaring med energiområdet er en fordel, men intet krav. Konkret lægger vi vægt på, at du:

  • kan planlægge og lede analyseprocesser og -projekter,
  • har erfaring med eller uddannelse i projektledelse,
  • kan arbejde tværfagligt og holde overblikket,
  • har indsigt i og erfaring med EU’s beslutningsprocesser, samt
  • kan formidle dine resultater skarpt og præcist til beslutningstagere.
Vi tilbyder et job med en særdeles høj grad af indflydelse på egen opgaveløsning og på et område, der er helt i toppen på den politiske dagsorden. Vi mærker som center og styrelse en høj grad af efterspørgsel på vores faglige viden, både nationalt og internationalt. Vi kan derfor tilbyde dig en bred vifte af faglige og personlige udviklingsmuligheder, både i Center for energieffektivisering og i Energistyrelsen.

Om os I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 650 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Center for energieffektivisering har ansvar for udvikling og implementering af den danske energieffektiviseringspolitik og varetager danske interesser i EU. Centeret ledes af tre kontorchefer og har ca. 70 medarbejdere, som er organiseret i seks teams med hver sin teamleder. Du kan læse mere om vores arbejdsområde og opgaver på https://ens.dk/ansvarsomraader/energibesparelser.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelsesdato er 1. april 2021 eller efter aftale.

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse, eller som konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Helle Agerdal Olsen, tlf. 20 64 59 83.

Energistyrelsen ser mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle til at søge, uanset deres personlige baggrund.

Ansøgning Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 17. januar 2021. Kandidater, der inviteres til samtale, bliver kontaktet den 20. januar 2021.

Første samtalerunde gennemføres i uge 3 eller 4. Anden samtalerunde gennemføres i uge 4 eller 5.

Kandidater skal være indstillet på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Ved ansættelse som specialkonsulent vil der indgå test i rekrutteringsprocessen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.