Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Prorektor til Copenhagen Business School

Copenhagen Business School, CBS, udvider sin direktion med en nyoprettet stilling som prorektor.
Vi søger derfor en nysgerrig, modig og samarbejdssøgende leder, der vil være med til at implementere CBS’ nye strategi og udvikle organisationen og vores direktionsteam.

Hvad vil vi?
Finanskrisen, den grønne omstilling og Covid-19 er blot tre eksempler på store udfordringer, som har ramt os i de senere år. Det er udfordringer, der påvirker erhvervslivet, og hvor erhvervslivet samtidig er en central del af løsningen.

CBS ønsker at tage ansvar for at tackle sådanne udfordringer og muligheder. Både dem vi kender, og dem vi endnu ikke kender. Det er kernen i vores nye strategi.

Løsningerne vil ofte kræve transformationer af både erhvervsliv og samfund, og her skal CBS’s medarbejdere og studerende spille en nøglerolle. Det skal ske gennem relevant forskning af højeste kvalitet og gennem uddannelse af fagligt stærke kandidater og ledere, som kan og tør gøre en forskel. Men også ved at medarbejdere og studerende tager ansvar for og aktiv del i de nødvendige forandringer i erhvervslivet og samfundet.

Det kræver nysgerrighed og mod, men også evnen og viljen til at søge samarbejder på tværs af fagligheder, institutioner, sektorer og landegrænser. Derfor har vi brug for en prorektor med de egenskaber, som brænder for at være med på denne rejse.

Stillingen
Som prorektor bliver du en del af CBS’ direktion, der foruden dig selv består af rektor, uddannelsesdekan, forskningsdekan og universitetsdirektør. Du får herigennem medansvar for både den daglige og den strategiske ledelse af CBS.

Du får desuden det direkte ledelsesansvar for CBS’ institutledere og institutter, der organiserer CBS’ knapt 1500 fastansatte og deltidsansatte videnskabelige medarbejdere.

Dermed får du en nøglerolle i forhold til at styrke integrationen af CBS’ uddannelser og forskning. Du skal i den forbindelse medvirke til at sikre samspillet mellem den strategiske udvikling og driften af vores kerneaktiviteter - uddannelse og forskning - i tæt samspil med den øvrige direktion.

Som prorektor bliver du også stedfortræder for rektor i eksterne sammenhænge, og refererer som de tre øvrige direktionsmedlemmer til rektor.

Dine kvalifikationer
Den perfekte kandidat findes formentlig ikke, men det er afgørende for os, at du er en respekteret leder, der har opnået ambitiøse resultater gennem et stærkt fagligt og personligt lederskab. Vi ser gerne, at du har erfaring med:

 • Personaleledelse, herunder erfaring med internationale medarbejdere og at lede gennem andre, så du kan hjælpe institutlederne med at lede institutterne.
 • Strategisk ledelse og forandringsledelse, så du kan tage ansvar for og medvirke til at implementere vores nye strategi.
 • Det politiske system samt internationale samarbejdspartnere og netværk, så du kan repræsentere CBS både nationalt og internationalt.
 • Ledelse i komplekse offentlige organisationer med inddragelse af medarbejderråd, kollegiale organer o. lign., så du kan medvirke til at sikre gode beslutningsprocesser og trivsel i organisationen.

Derudover vil vi lægge vægt på, at du kan og vil:
 • Være modig og nysgerrig, da det er kompetencer vi ønsker at fremme på CBS med vores nye strategi.
 • Indgå i en ligeværdig ledelsesgruppe og understøtte en kultur, hvor vi tager fælles ansvar for opgaverne og den strategiske retning.
 • Udvise beslutnings- og handlekraft, så du kan medvirke til at sikre implementeringen af strategien.
 • Komplementere, støtte og give konstruktivt med- og modspil til dine direktionskollegaer, så vi sammen kan blive en konstant stærkere direktion.
 • Kommunikere klart i både skrift og tale, så du kan skabe forståelse, følgeskab og konstruktiv dialog både internt og eksternt.
 • Samarbejde med og lade dig inspirere af andre - på tværs af discipliner, fagligheder og kulturelle baggrunde - da en central del af vores strategi handler om nysgerrigt at udvikle vores samarbejder.
 • Udfolde en ledelsesstil, hvor det at lytte til organisationens mange stemmer falder dig naturligt, da vi ønsker at udvikling sker i en løbende i dialog med organisationen.
 • Reflektere over og justere egen ledelsespraksis, da vi også sammen som organisation og hver især som individer løbende skal kunne udvikle og forandre os selv.

Endelig er det ufravigelige krav, at:
 • Du har en stærk akademisk baggrund inden for forsknings- og uddannelsesverdenen som internationalt anerkendt forsker på mindst lektorniveau, og gerne professorniveau, inden for erhvervsøkonomi, samfundsvidenskab eller et beslægtet område
 • Du er flydende i skrift og tale på dansk/skandinavisk og engelsk.

Det forventes, at du kan dokumentere og redegøre for ovenstående både i ansøgning og interview.

Ansættelsesprocedure
Bestyrelsen ansætter prorektor efter indstilling fra rektor, og har nedsat et ansættelsesudvalg, der har til opgave at rådgive rektor om indstillingen. Rektor er formand for udvalget.

Da vi på CBS har en strategisk målsætning om at fremme diversiteten i vores organisation, har vi bestræbt os på at tilrettelægge en ansættelsesproces, der bl.a. skal medvirke til at mindske potentielle bias i rekrutteringen.

Vi opfordrer derfor ansøgere til ikke at inkludere foto eller flere oplysninger om personlige forhold end strengt nødvendigt i ansøgningen.

For at minimere gruppebias i evalueringen vil ansøgere, der inviteres til interview ikke blive interviewet af det samlede ansættelsesudvalg i 1. runde, men af ansættelsesudvalgets individuelle medlemmer via en række kortere samtaler online.

Ansættelsessamtaler forventes gennemført 10.-11. november (runde 1) samt 30. november (runde 2).

Der kan indgå test i rekrutteringsforløbet mellem 1. og 2. runde

Ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Prorektorstillingen er en åremålsstilling placeret i lønramme 38 med mulighed for tillæg efter forhandling.

Ansøgning og kontaktinfo
Du søger stillingen online ved at åbne linket "søg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter ansøgning, CV og evt. bilag.
Ansøgningsfrist: 18. oktober 2020.

Hvis du vil vide mere om ansættelsesprocessen eller stillingens indhold er du velkommen til at kontakte hhv. specialkonsulent Anders Jonas Pedersen ajp.slk@cbs.dk, +45 29477246 eller rektor Nikolaj Malchow-Møller, nmm.dir@cbs.dk.

CBS har udviklet et kodeks for god ledelse – læs det her: https://www.cbs.dk/cbs/organisation/direktion/kodeks-god-ledelse.

Ansøgningsfrist: 18-10-2020

CBS er et unikt erhvervsuniversitet med en høj andel af udenlandske ansatte og studerende. CBS har ca. 644 undervisnings- og forskningsårsværk, 192 ph.d.-studerende og 724 administrative årsværk. Ca. 20.422 studerende er fordelt på bachelor-, kandidat-, MBA/EMBA-, ph.d.- og Executive-programmer, der udbydes på dansk og engelsk. Vores videnskabelige medarbejdere tæller internationale eksperter inden for de klassiske forretningsdiscipliner, men også i filosofi, historie, psykologi, sociologi, jura, politik, informationssystemer og kultur.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.