Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Region Syddanmark søger en afdelingschef for Sundhedsinnovation og Kultur i Regional Udvikling.

Vil du stå i spidsen for en afdeling, der har ansvaret for den regionale udviklingsindsats inden for bl.a. sundhedsinnovation, og den regionale kulturindsats i Region Syddanmark?

Og er du samtidig en strategisk og dygtig personaleleder, der kan udvikle afdelingen og har følgeskab? Så er det måske dig vi søger til en stilling som afdelingschef i Regional Udvikling til afdelingen for Sundhedsinnovation og Kultur.

 

Om jobbet

Som afdelingschef har du det overordnede ledelses- og budgetansvar for afdelingen for Sundhedsinnovation og Kultur, der har ti medarbejdere.

Du vil ligeledes være chef for en chefkonsulent, der har personaleansvar for 7 medarbejdere i Stabsenheden ”Verdensmål og analyser”. For denne enhed varetager du den faglige ledelse i tæt samarbejde med afdelingschefen for ”Uddannelse og mobilitet”.

Som afdelingschef vil du indgå i et tæt samarbejde med mange - både interne og eksterne aktører.

Du bliver bl.a. ansvarlig for: 

 • At understøtte offentlig-privat samarbejde om sundhedsinnovation gennem bl.a. klyngesamarbejde.
 • At bidrage til at udvikle sundhedsinnovative løsninger i et tværgående regionalt udviklingsperspektiv med fokus på borgernes aktive og sunde liv.
 • At bidrage til at gøre fremtidens Syddanmark endnu mere attraktiv og oplevelsesrig, så regionen samlet set øger sin tiltrækning som et godt sted at bo og arbejde i. 
 • At udvikle indsatsen på kulturområdet og anvendelse af kreative kompetencer, herunder design, i et regionalt udviklingsperspektiv.
 • At videreudvikle det dansk-tysk samarbejde og internationale relationer.

I ”Verdensmål og analyser”, løses flg. opgaver på tværs af afdelingerne i Regional udvikling:

 • Tværgående koordinering af implementeringen af den regionale udviklingsstrategi Fremtidens Syddanmark, tilhørende delstrategier og arbejdet med FN’s verdensmål.
 • Forankring af strategien på tværs af organisationen og samarbejdspartnere.
 • Udarbejdelse af analyser som videns grundlag for og til understøttelse af strategier.
 • Generering af ny viden om regional udvikling og om fremtidens regionale dagsordener.
 • Koordinerende ansvar for udviklingsstrategiens øvrige tværgående temaer fx digitalisering.

Der er således tale om en taktisk og strategisk stilling, hvor en væsentlig del af jobbet består i at fungere som leder og sætte en tydelig retning på afdelingens arbejde. En stor del af opgaven er at sikre udvikling, innovation og nytænkning i en kompleks og omskiftelig hverdag og samtidig sikre at de vedtagne strategier omsættes til handling.  

Du vil blive en del af chefgruppen i Regional Udvikling, som består af yderligere tre afdelingschefer og koncerndirektør Jørgen Bjelskou. Du vil få direkte reference til koncerndirektøren, og deltage i de ugentlige møder i chefgruppen. Det er forventningen, at du indgår tillidsfuldt i samarbejdet med de øvrige afdelingschefer, og bidrager aktivt til de overordnede strategier for Regional Udvikling. Derudover indgår du ligeledes i afdelingschefgruppen i regionshuset, hvor det forventes at du bidrager positivt til samarbejdet på tværs af huset.

Du får primær arbejdsplads i regionshuset i Vejle og må påregne et betydeligt antal dage ude af huset i forbindelse med møder, konferencer og lign.

 

Din profil

Det forventes, at du har en relevant videregående uddannelse kombineret med faglig indsigt i regional udvikling, kulturområdet og sundhedsområdet.

Det er endvidere en fordel, hvis du har erfaring med strategi og strategiimplementering, samt forudsætninger inden for analyser og data på det regionale udviklingsområde. Det er ligeledes en fordel, hvis du har ledelsesmæssig erfaring fra en tilsvarende stilling, herunder erfaring med ledelse af en teambaseret organisation.

Endeligt er det afgørende, at du har erfaring fra en politisk kontekst - fx med betjening af politiske udvalg og kommunikation.

Der lægges vægt på, at du: 

 • Er en holdspiller og har erfaring og lyst til at arbejde med teams.
 • Sikrer følgeskab, og både kan udvikle den enkelte medarbejder og den samlede afdeling.
 • Kan motivere, uddelegere og bringe alle medarbejdernes kompetencer i spil.
 • Kan sikre fremdrift, skabe synlige resultater og evner at fastholde den strategiske retning.
 • Har fokus på udvikling og innovation, herunder stærke samarbejdsevner.
 • Kan vedligeholde og udbygge netværk og samarbejder internt, regionalt og nationalt.
 • Har interesse for at holde dig fagligt opdateret og udvikle dine ledelsesmæssige kompetencer.
 • Kan identificere dig med Region Syddanmarks værdier og ambitioner.

 

Om os

Regional Udvikling har til opgave at fremme gode levevilkår for borgerne i Region Syddanmark og skabe gode rammer for en aktiv, attraktiv og bæredygtig udvikling i regionen. Det kræver et tæt samarbejde med eksterne parter, såsom kommuner, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, ministerier mv.  

Afdelingen er kendetegnet ved et inspirerende arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses på et højt fagligt niveau med vægt på innovation, sparring og udvikling. Opgaverne løses ofte i samarbejdet på tværs af teams og i dialogen med mange forskellige interessenter – både interne og eksterne. Arbejdsglæde og trivsel vægtes højt i hverdagen, og stemningen i afdelingen er præget af en positiv og humoristisk omgangstone.

 

Din ansøgning

Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du også velkommen til at kontakte koncerndirektør Jørgen Bjelskou på telefon: 3036 7910.

Du vil kunne læse endnu mere om stillingen og om Regional Udvikling i Job- og kravprofilen via dette link: Job- og kravprofil

 

Ansøgningsfristen er 18. oktober 2020. Vi forventer at afholde første samtale 21. oktober og anden samtale 27. oktober. Vi anvender case og test som en del af rekrutteringsforløbet.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.