Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Relationskompetent pædagog søges til vuggestuen

Har du lyst til at arbejde i et dagtilbud hvor det gode børneliv, børneperspektivet og faglig udvikling er i centrum, så tilbyder vi en unik mulighed for at komme med på holdet i vores dejlige børnehus!

Lidt om os:

Børnehuset Mælkebøtten er et integreret børnehus med to vuggestue grupper og to børnehave grupper. Vi ligger i placeret i et boligområde i Æblehaven i Roskilde midt vest.

Mælkebøtten hører under Område Roskilde Midtvest. Ledelsen i vores børnehus består af områdeleder Anni Glindorf (der sidder eksternt) og pædagogisk leder Sarah Asseraf Olesen.

Vi har gode fysiske rammer og plads både inde og ude. Vores rum er ny-istandsatte og farverige med læringsmiljøer, der tager afsæt i børneperspektivet ift. børnenes interesser og muligheder for deltagelse i inspirerende og alsidige legemiljøer.

I Mælkebøtten står vi på en solid pædagogfaglighed og alle medarbejdere er efteruddannede i ICDP og nye medarbejdere bliver løbende ICDP certificerede. Vores pædagogiske praksis tager afsæt i et målrettet og systematisk kvalitetsarbejde med afsæt i ICDP og Den Pædagogiske Læreplan. Vi har fokus på faglig udvikling, pædagogisk kvalitetsarbejde gennem refleksion og evaluering. Desuden tilbyder vi et godt arbejdsmiljø med en alsidig og dynamisk personalegruppe med høj trivsel blandt medarbejderne.

Opgaven:

I Mælkebøtten har vi børn, der skal støttes og guides særligt pga. sociale og sproglige vanskeligheder. Dette arbejde kræver en helt særlig relationel kompetence af pædagogen i Mælkebøtten.

Det indebærer stort fokus på sprogstimulering i alle rutiner, på den tætte støtte og guidning i relationerne barn/barn og barn/voksen imellem. Dertil kræver det et opsøgende og involverende forældresamarbejde.

Samtidig samarbejder vi tværfagligt med psykolog, specialpædagoger, socialrådgiver, talepædagog m.m., hvor vi, i dette samarbejde afholder fokusteammøder, dialogmøder, netværksmøder, sparring m.m.

Særlige forventninger til pædagoger i Mælkebøtten:

Som ansat pædagog i Mælkebøtten forventer vi, at du, ligesom alle ansatte i Mælkebøtten, vil få en særlig rolle i forhold til at løfte kvaliteten og udviklingen for de mindste børn og deres familier.

Det kan være i form af at reflektere over egen og kollegaers rolle, at være nysgerrig på alle perspektiver omkring barnet, være orienteret på et tæt forældresamarbejde, samt at indgå i et tværfagligt samarbejde med fx PPR.

Vi forventer, at du er ambitiøs, relationskompetent, og at du arbejder systematisk med at skabe inkluderende læringsmiljøer. Vi forventer at du kan efterleve nogle af de kvaliteter og pointer som Charlotte Ringsmoses forskning viser skaber virkningsfulde dagtilbud. Disse kvaliteter er bl.a.:

At være orienteret mod omsorg og tryghed: 

Du arbejder ud fra et omsorgspædagogisk ståsted med særlig fokus på barnets socio-emotionelle trivsel. I forhold til det enkelte barn er målet at skabe trivsel, tryghed og engagement.

Du har åbenhed for barnets perspektiv:

Du har fokus på at forstå barnets intentioner og forstår, hvad det forsøger at kommunikere. Du har øje for at begrænse konflikter og undgå irettesættelser. Du prøver at forstå barnets situation og spørge ind til: Hvad kunne du have brug for lige nu?

Du arbejder med inkluderende fællesskaber: 

Du ved, at det, at blive hørt, set og medinddraget, er helt centralt for børn i udsatte positioner. Derfor arbejder du på at skabe et fællesskab omkring barnets interesser og lege, så andre børn opdager dets styrker og interesser. I sidste ende handler det om, at barnet erfarer, at han eller hun har en værdi som menneske og bidrager til fællesskabet.

Vuggestuen og fokusområder:

Vi søger en pædagog til de yngste viggestue børn hos Brumbasserne på 37 timer. Stillingen er en opnormering og ønskes besat snarrest.

Du er motiveret for at uddanne dig indenfor ICDP samt arbejdet med børnenes tidligere sprogtilegnelse.

Du skal ikke nødvendigvis have erfaring med dette, men blot en interesse og et øje for, hvordan børn skal stimuleres i deres sproglige udvikling.

Vi skal i efteråret 2020 i gang med at arbejde med redskabet Sprogtrappen med børn i alderen 0-2 år og vil i den forbindelse arbejde med et øget fokus på at højne kvaliteten af vores sprogmiljøer.

Dertil skal du været motiveret for at arbejde med den særlige overgang for børn og forældre mellem hjem og dagtilbud og arbejde progressivt med et styrket forældresamarbejde.

Vi ser frem til at høre fra dig! Hvad enten du har erfaring eller er nyuddannet – det væsentlige for os er din motivation og kompetencer.

Ansøgningsfrist den 23.10.20 kl. 12:00 og vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 28.10.20

Hvis du har spørgsmål til stilling eller ønsker at komme på besøg kan du kontakte pædagog Karina Thyrgaard på telefon 4631 4080 eller Pædagogisk leder Sarah Asseraf Olesen på telefon 5265 5630.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.