Gem job

Roskilde Centralbibliotek søger en udviklingskonsulent med solid erfaring inden for udvikling og formidling af samlingen

Vil du være med til at udvikle og levere en materialeoverbygning af høj kvalitet til landets folkebiblioteker? Er du klar til at sætte dig selv i spil som facilitator og formidler i aktiviteter og samarbejder med bibliotekerne i region Sjælland og Bornholm? Så er du måske vores nye kollega!

Roskilde Centralbibliotek er centralbibliotek for 18 kommuner i Region Sjælland og Bornholm. Sammen med Danmarks øvrige fem centralbiblioteker arbejder vi med en materialeoverbygning og nationalt koordinerede kulturpolitiske indsatser for folkebibliotekerne, der sigter mod målrettet og aktuel biblioteksbetjening af borgerne. En ny rammeaftale med Slots- og Kulturstyrelsen er trådt i kraft pr. 1. januar 2021, og gennem den skal vi arbejde med en fysisk, som digital materialeoverbygning samt tre nationale temaspor: Glæden ved sprog, litteratur og læsning, Kultur for alle og Borgeren i den digitale transformation.
Arbejdet sker i samarbejde med alle seks centralbiblioteker med afsæt i fælles strategier, politikker og handleplaner: Vi leverer en solid materialeoverbygning i form af køb og formidling af både fysiske som digitale materialer til landets folkebiblioteker samt udvikler tiltag og koncepter på tværs af alle landets 98 kommuner og deres folkebiblioteker.

Dine arbejdsopgaver
Som vores nye udviklingskonsulent skal du indgå i flere arbejdsgrupper under materialeoverbygningen http://www.centralbibliotek.dk/materialeoverbygning. Du vil være vores centrale person der skal samarbejde med de andre centralbiblioteker om at udvikle og løfte indsatser og projekter på nationalt niveau. Det kan fx handle om større formidlingsindsatser og testforløb af konkrete licenser eller at indgå i samarbejder med Det Kgl. Bibliotek om at finde fælles løsninger til gavn for både biblioteker og borgere.
Vi arbejder både nationalt og regionalt, hvor vi sikrer aktiviteter og udrulning m.m. til og med landets folkebiblioteker samt sikrer en kobling mellem vores nationale og regionale samarbejde og indsatser. Du vil derfor også være vores udviklingskonsulent med ansvar for at binde indsatser, netværk, formidlingstiltag m.m. sammen mellem det nationale og regionale arbejde. Du vil få et ansvar for, sammen med dygtige kollegaer, at drive og facilitere et regionalt temafællesskab med samlingen som omdrejningspunkt.
Et fagligt fællesskab hvor der både er fokus på materialevalg, materialepleje, licenser, formidling af både den fysiske og digitale samling, brug af data m.m. Der vil også være koblinger til de tre temaspor og deres arbejde ind i samlingen.

Du vil også være en central aktør i vores interne arbejde med vores materialeoverbygningsforpligtigelse i Roskilde, herunder at indgå i en tværgående arbejdsgruppe med materialevælgere og –formidlere, for at sikre en høj kvalitet i vores indkøbspraksisser og bevaringspraksisser som CB. Du kender derfor også rigtig godt til vores bibliotekssystem Cicero og du har også meget gerne erfaring med vores CMS-system (Drupal), så du kan løfte fx konkrete analyser og formidlingstiltag i vores systemer/platforme.

Som centralbibliotek designer og afvikler vi også forskellige faciliterings-, lærings- og procesopgaver, som du også vil være en del af. Her vil du bidrage til forskellige indsatser, processer og opgaver, som ud over materialeoverbygningen, også relaterer sig til de tre temaspor. Du kan fx være deltager i et projekt under Borgeren i den digitale transformation og samarbejde med andre om at løfte en indsats på både nationalt og regionalt niveau.

Du vil være en del af en afdeling bestående af 6 faglige konsulenter og koordinatorer, og du vil have samarbejdsrelationer med konsulenter fra de andre centralbiblioteker samt have et tæt samarbejde med nøglemedarbejdere internt, som arbejder med vores materialevalg og –pleje samt formidlingsindsatser. Da vi også arbejder i en helt ny CB-rammeaftale end tidligere, skal du være med til at bygge en ny organisering og samarbejdskultur op, i tæt samarbejde med dine kollegaer i afdelingen og nærmeste leder.

Din profil:

 • Du har erfaring med og faglig tyngde inden for materialekøb og –formidling (både den fysiske samt digitale samling) og kender til de arbejdsgange og praksisser som biblioteker har
 • Du har systemteknisk erfaring, herunder evne til at afkode, navigere og arbejde i forskellige systemer og platforme, fx Cicero og CMS.
 • Du er udpræget struktureret, grundig og selvstændig
 • Du har gode samarbejdsevner og er udadvendt og en god netværker
 • Du har erfaring med projektarbejde, gerne som projektleder
 • Du har procesforståelse og interesse for facilitering, læring og netværk
 • Du har en evne til at kunne tænke i større helheder og kontekster, herunder at forstå den samlede CB-portefølje, det strategiske sigte med CB-arbejdet og de tværgående samarbejder og organiseringer internt og eksternt, som vi som Centralbibliotek indgår i.
 • Du har en grundlæggende forståelse for og erfaring med biblioteker – du har gerne en faglig uddannelse inden for biblioteksområdet såsom Cand.scient.bibl., Bibliotekar D.B., Cand.IT m.v.

Vi kan tilbyde:
Du bliver en del af en dynamisk og udviklingsorienteret afdeling, bestående af 6 faglige konsulenter, der er placeret på Roskilde Bibliotek i hjertet af Roskilde by. Det er et spændende og udfordrende arbejde, der består af mange forskelligartede opgaver, der skal løses på forskellige niveauer.
Vi arbejder strategisk og du vil indgå i opgaver og samarbejder med både interne og eksterne kollegaer og samarbejdspartnere og dermed få en stor berøringsflade med mange. Der er store muligheder for at bruge og udvikle faglige og personlige kompetencer i et professionelt videns- og kulturmiljø. Et miljø hvor du har rig mulighed for selv at tage initiativ og præge indholdet i dit arbejde.
Der er højt til loftet og vi tilbyder et professionelt, men uformelt og afslappet arbejdsmiljø, med gode kollegaer og gode traditioner omkring sociale arrangementer i løbet af året. Vi sætter pris på godt humør, gode relationer og et stærkt kollegaskab.

Om os
Roskilde Centralbibliotek er også en del af Roskilde Biblioteker, Borgerservice og Arkiv, der en markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Vores formål er at gøre information og kulturel aktivitet tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi dagligt oplevelser, kurser, forfatterarrangementer, koncerter og samfundsaktuelle foredrag.

Du finder os i hjertet af Roskilde og på fem centrale steder i lokalområderne. Vores bogbus har holdepladser i hele kommunen og udover at fungere som folkebibliotek, er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Hos os finder du desuden både Roskilde Arkiverne, Borgerservice og Kreativt hus for børn. Vi har årligt ca. 650.000 besøgende på vores fysiske lokaliteter og næsten ligeså mange online besøg på vores hjemmeside. I december 2019 slog vi dørene op til 800 nye kvadratmeter på Roskilde Bibliotek, samt en ny hovedindgang og et nyt udeområde. Vi er i fuld gang med at udfolde en ny bibliotekspolitik og har dagligt mange aktiviteter og indsatser i byrum og lokalsamfund – aktuelt er der bl.a. fokus på at skabe et nyt kulturhus i Viby Sj.
Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fælleskab. Læs mere på www.roskildebib.dk

Løn og ansættelsesvilkår:
Stillingen er på 37 timer til besættelse pr. 1. august 2022 eller snarest derefter. Du vil blive ansat efter gældende overenskomst, og din løn vil blive aftalt i henhold til principperne for Ny løn.
Du kan få mere at vide om stillingen hos områdeleder Christine Bruun, på tlf. 2936 9554.

Ansøgningsfristen er 29. maj 2022. Samtalerne forventes at finde sted i uge 23 på Roskilde Bibliotek og 2. samtalerne finder sted i uge 24, på Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes vej 14, 4000 Roskilde.

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk


ellerGem job

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der minder om dette

Udviklingskonsulent til Human Capital i (COMPANY N...

iAgora Europa

Hellerup
Descripción del puesto: Ligne de serviceInternal Firm Services IndustrieNot Applicable SpécialisationIFS - Human Capital (HC) Niveau de managementAssociate Description du poste & résumé Har du lyst til at blive en del af (COMPANY NAME)'s Human...
27. april 2022

Udviklingskonsulent til Center for Borger og Arbej...

Glostrup Kommune

Glostrup
Har du lyst til at blive en del af en ambitiøs og velfungerende arbejdsplads I Glostrup Kommune, så læs med her; Vi søger en dygtig og engageret udviklingskonsulent til at løse og drive spændende udviklings- og analyseopgaver for at understøtte vores...
18. maj 2022

Udviklingskonsulent til HR & udvikling

Energistyrelsen

København V
Har du lyst til et job, hvor dine idéer spiller en afgørende rolle for at få ting til at ske? Har du erfaring med komplekse udviklingsopgaver, og motiveres du af at engagere og skabe udvikling for andre? Så læs videre her! Om jobbet Som en del af vor...
10. maj 2022

Roskilde Centralbibliotek søger en udviklingskonsulent med solid erfaring inden for udvikling og formidling af samlingen

Vil du være med til at udvikle og levere en materialeoverbygning af høj kvalitet til landets folkebiblioteker? Er du klar til at sætte dig selv i spil som facilitator og formidler i aktiviteter og samarbejder med bibliotekerne i region Sjælland og Bornholm? Så er du måske vores nye kollega!

Roskilde Centralbibliotek er centralbibliotek for 18 kommuner i Region Sjælland og Bornholm. Sammen med Danmarks øvrige fem centralbiblioteker arbejder vi med en materialeoverbygning og nationalt koordinerede kulturpolitiske indsatser for folkebibliotekerne, der sigter mod målrettet og aktuel biblioteksbetjening af borgerne. En ny rammeaftale med Slots- og Kulturstyrelsen er trådt i kraft pr. 1. januar 2021, og gennem den skal vi arbejde med en fysisk, som digital materialeoverbygning samt tre nationale temaspor: Glæden ved sprog, litteratur og læsning, Kultur for alle og Borgeren i den digitale transformation.
Arbejdet sker i samarbejde med alle seks centralbiblioteker med afsæt i fælles strategier, politikker og handleplaner: Vi leverer en solid materialeoverbygning i form af køb og formidling af både fysiske som digitale materialer til landets folkebiblioteker samt udvikler tiltag og koncepter på tværs af alle landets 98 kommuner og deres folkebiblioteker.

Dine arbejdsopgaver
Som vores nye udviklingskonsulent skal du indgå i flere arbejdsgrupper under materialeoverbygningen http://www.centralbibliotek.dk/materialeoverbygning. Du vil være vores centrale person der skal samarbejde med de andre centralbiblioteker om at udvikle og løfte indsatser og projekter på nationalt niveau. Det kan fx handle om større formidlingsindsatser og testforløb af konkrete licenser eller at indgå i samarbejder med Det Kgl. Bibliotek om at finde fælles løsninger til gavn for både biblioteker og borgere.
Vi arbejder både nationalt og regionalt, hvor vi sikrer aktiviteter og udrulning m.m. til og med landets folkebiblioteker samt sikrer en kobling mellem vores nationale og regionale samarbejde og indsatser. Du vil derfor også være vores udviklingskonsulent med ansvar for at binde indsatser, netværk, formidlingstiltag m.m. sammen mellem det nationale og regionale arbejde. Du vil få et ansvar for, sammen med dygtige kollegaer, at drive og facilitere et regionalt temafællesskab med samlingen som omdrejningspunkt.
Et fagligt fællesskab hvor der både er fokus på materialevalg, materialepleje, licenser, formidling af både den fysiske og digitale samling, brug af data m.m. Der vil også være koblinger til de tre temaspor og deres arbejde ind i samlingen.

Du vil også være en central aktør i vores interne arbejde med vores materialeoverbygningsforpligtigelse i Roskilde, herunder at indgå i en tværgående arbejdsgruppe med materialevælgere og –formidlere, for at sikre en høj kvalitet i vores indkøbspraksisser og bevaringspraksisser som CB. Du kender derfor også rigtig godt til vores bibliotekssystem Cicero og du har også meget gerne erfaring med vores CMS-system (Drupal), så du kan løfte fx konkrete analyser og formidlingstiltag i vores systemer/platforme.

Som centralbibliotek designer og afvikler vi også forskellige faciliterings-, lærings- og procesopgaver, som du også vil være en del af. Her vil du bidrage til forskellige indsatser, processer og opgaver, som ud over materialeoverbygningen, også relaterer sig til de tre temaspor. Du kan fx være deltager i et projekt under Borgeren i den digitale transformation og samarbejde med andre om at løfte en indsats på både nationalt og regionalt niveau.

Du vil være en del af en afdeling bestående af 6 faglige konsulenter og koordinatorer, og du vil have samarbejdsrelationer med konsulenter fra de andre centralbiblioteker samt have et tæt samarbejde med nøglemedarbejdere internt, som arbejder med vores materialevalg og –pleje samt formidlingsindsatser. Da vi også arbejder i en helt ny CB-rammeaftale end tidligere, skal du være med til at bygge en ny organisering og samarbejdskultur op, i tæt samarbejde med dine kollegaer i afdelingen og nærmeste leder.

Din profil:

 • Du har erfaring med og faglig tyngde inden for materialekøb og –formidling (både den fysiske samt digitale samling) og kender til de arbejdsgange og praksisser som biblioteker har
 • Du har systemteknisk erfaring, herunder evne til at afkode, navigere og arbejde i forskellige systemer og platforme, fx Cicero og CMS.
 • Du er udpræget struktureret, grundig og selvstændig
 • Du har gode samarbejdsevner og er udadvendt og en god netværker
 • Du har erfaring med projektarbejde, gerne som projektleder
 • Du har procesforståelse og interesse for facilitering, læring og netværk
 • Du har en evne til at kunne tænke i større helheder og kontekster, herunder at forstå den samlede CB-portefølje, det strategiske sigte med CB-arbejdet og de tværgående samarbejder og organiseringer internt og eksternt, som vi som Centralbibliotek indgår i.
 • Du har en grundlæggende forståelse for og erfaring med biblioteker – du har gerne en faglig uddannelse inden for biblioteksområdet såsom Cand.scient.bibl., Bibliotekar D.B., Cand.IT m.v.

Vi kan tilbyde:
Du bliver en del af en dynamisk og udviklingsorienteret afdeling, bestående af 6 faglige konsulenter, der er placeret på Roskilde Bibliotek i hjertet af Roskilde by. Det er et spændende og udfordrende arbejde, der består af mange forskelligartede opgaver, der skal løses på forskellige niveauer.
Vi arbejder strategisk og du vil indgå i opgaver og samarbejder med både interne og eksterne kollegaer og samarbejdspartnere og dermed få en stor berøringsflade med mange. Der er store muligheder for at bruge og udvikle faglige og personlige kompetencer i et professionelt videns- og kulturmiljø. Et miljø hvor du har rig mulighed for selv at tage initiativ og præge indholdet i dit arbejde.
Der er højt til loftet og vi tilbyder et professionelt, men uformelt og afslappet arbejdsmiljø, med gode kollegaer og gode traditioner omkring sociale arrangementer i løbet af året. Vi sætter pris på godt humør, gode relationer og et stærkt kollegaskab.

Om os
Roskilde Centralbibliotek er også en del af Roskilde Biblioteker, Borgerservice og Arkiv, der en markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Vores formål er at gøre information og kulturel aktivitet tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi dagligt oplevelser, kurser, forfatterarrangementer, koncerter og samfundsaktuelle foredrag.

Du finder os i hjertet af Roskilde og på fem centrale steder i lokalområderne. Vores bogbus har holdepladser i hele kommunen og udover at fungere som folkebibliotek, er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Hos os finder du desuden både Roskilde Arkiverne, Borgerservice og Kreativt hus for børn. Vi har årligt ca. 650.000 besøgende på vores fysiske lokaliteter og næsten ligeså mange online besøg på vores hjemmeside. I december 2019 slog vi dørene op til 800 nye kvadratmeter på Roskilde Bibliotek, samt en ny hovedindgang og et nyt udeområde. Vi er i fuld gang med at udfolde en ny bibliotekspolitik og har dagligt mange aktiviteter og indsatser i byrum og lokalsamfund – aktuelt er der bl.a. fokus på at skabe et nyt kulturhus i Viby Sj.
Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fælleskab. Læs mere på www.roskildebib.dk

Løn og ansættelsesvilkår:
Stillingen er på 37 timer til besættelse pr. 1. august 2022 eller snarest derefter. Du vil blive ansat efter gældende overenskomst, og din løn vil blive aftalt i henhold til principperne for Ny løn.
Du kan få mere at vide om stillingen hos områdeleder Christine Bruun, på tlf. 2936 9554.

Ansøgningsfristen er 29. maj 2022. Samtalerne forventes at finde sted i uge 23 på Roskilde Bibliotek og 2. samtalerne finder sted i uge 24, på Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes vej 14, 4000 Roskilde.

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk


+
Gem

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der minder om dette

Udviklingskonsulent til Human Capital i (COMPANY N...

iAgora Europa

Hellerup
Descripción del puesto: Ligne de serviceInternal Firm Services IndustrieNot Applicable SpécialisationIFS - Human Capital (HC) Niveau de managementAssociate Description du poste & résumé Har du lyst til at blive en del af (COMPANY NAME)'s Human...
27. april 2022

Udviklingskonsulent til Center for Borger og Arbej...

Glostrup Kommune

Glostrup
Har du lyst til at blive en del af en ambitiøs og velfungerende arbejdsplads I Glostrup Kommune, så læs med her; Vi søger en dygtig og engageret udviklingskonsulent til at løse og drive spændende udviklings- og analyseopgaver for at understøtte vores...
18. maj 2022

Udviklingskonsulent til HR & udvikling

Energistyrelsen

København V
Har du lyst til et job, hvor dine idéer spiller en afgørende rolle for at få ting til at ske? Har du erfaring med komplekse udviklingsopgaver, og motiveres du af at engagere og skabe udvikling for andre? Så læs videre her! Om jobbet Som en del af vor...
10. maj 2022