Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Sagsbehandler til skattekontrol af selskaber i den finansielle sektor - Skattestyrelsen i Århus

Vil du arbejde med kontrol af skattemæssige forhold i virksomheder indenfor den finansielle sektor? Så har du muligheden for at blive en del af Skattestyrelsens selskabsskatteenhed i Århus.

Kontrolopgaver i finansielle virksomheder
Din primære arbejdsopgave vil være sagsbehandling af selskabsskatteretlige problemstillinger i den finansielle sektor. Sagerne opstår på enten Skattestyrelsens eller virksomhedernes initiativ.

På områder, hvor der vurderes at være en høj risiko for fejl i virksomheders indkomstopgørelse, udsøges virksomheder til kontrol. Sagsbehandlingen og dermed din opgave består herefter i – i dialog med virksomheden – at kontrollere, om der er fejl i selvangivelsen. Det kræver regnskabsmæssig forståelse kombineret med viden om, hvordan regnskabets tal kan brydes ned og efterprøves, ligesom det fremfundne faktum skal kunne vurderes i forhold til relevant lovgivning.

Tilsvarende kan gøre sig gældende, hvor virksomheder eller rådgivere henvender sig med et spørgsmål eller en anmodning om genoptagelse af skatteansættelsen. Du skal være indstillet på at arbejde i et miljø, der er kendetegnet ved høje forventninger til kvalitet og som undtagelsesvist har stramme deadlines.

Nogle sager løses individuelt, dog altid med nye øjne fra en kollega, mens andre opgaver som følge af sagens omfang og kompleksitet løses i et team.

Kom ombord
Har du viden om og erfaring med dansk og international selskabsskatteret, regnskabsforståelse og revision i den finansielle sektor, så er det måske dig vi søger til denne nye stilling.

Du har formentlig en videregående uddannelse som f.eks. cand.jur., cand. merc. jur., eller cand. merc. aud.

Du kan også have erhvervet de faglige kompetencer på anden vis f.eks. med en teoretisk uddannelse indenfor skat og/eller praktisk erfaring hermed gerne fra et job i et revisionsfirma eller den finansielle sektor. Du forstår at omsætte teori til praksis og har erfaring med opgørelse af den skattepligtige indkomstopgørelse for selskaber.

Vi forestiller os desuden at du:

• kan lide det særlige i at arbejde med selskabsskatteretten.

• har evnen og viljen til at sætte dig ind i et globaliseret skatteområde, der er under konstant udvikling og forandring.

• tager et stort opgaveansvar og i stort omfang kan arbejde selvstændigt.

• er i stand til at arbejde intensivt og samarbejdende i et team med høje forventninger til kvalitet.

• Løbende vedligeholder og udvikler dine kompetencer om skat, finansiel lovgivning, IFRS, revisionsteknik og kommunikation, både skriftlig og mundtligt.


Om os, Store Selskaber
Store Selskaber er en af tre afdelinger i søjlen Selskaber i Skattestyrelsen, der har til opgave at sikre, at de 10.000 største virksomheder betaler den rigtige skat – hverken mere eller mindre.

I vores enhed, Store Selskaber, StS03 - Pengeinstitutter/Selskabsskat arbejder vi blandt andet med skattemæssige forhold inden for den finansielle sektor (pengeinstitutter samt realkreditinstitutter) og det er til denne del, at vi søger en medarbejder.

Sammen med enhedens øvrige finansielle medarbejdere indgår du i den løbende opgaveløsning vedrørende virksomhedernes skatteforhold. Flere af de store virksomheder indgår i en udvidet samarbejdsform, Tax Governance, hvor vi i samarbejde med virksomhederne anvender en åben og dialogbaseret proces i opgaveløsningen.

Vi er for øjeblikket 23 kollegaer i enheden, hvoraf 5 medarbejdere udelukkende beskæftiger sig med den finansielle sektor. Vi har adskillige års erfaring med at arbejde indenfor kontrol og servicering af de store virksomheder.

Vi stræber efter at kombinere vores viden om forretning, revision, regnskab og skatteregler. Vi værdsætter faglig udvikling og sparring, så vi hele tiden arbejder effektivt og med høj kvalitet. Kollegerne i enheden har forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og har erfaring med de forskellige aspekter inden for skatteretten.

Vi tilbyder dig udfordrende opgaver med en høj grad af selvstændig opgaveløsning i samarbejde med dygtige og ansvarsbevidste kollegaer, som er gode til at understøtte og udfordre hinanden fagligt. Vi lægger vægt på god trivsel samt en åben og uhøjtidelig omgangstone og samarbejdsform.

Ansøgning og kontakt
Send din ansøgning, cv og eksamensbeviser samt eventuelt yderligere materiale via linket senest 19. oktober 2020.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte fungerende kontorchef Mette Kirkelund Bentsen, StS03, Selskabsskat (tlf. 72383487). Vi forventer at afholde samtaler i uge 44 2020. Der kan evt. indgå en logisk test og en personprofilanalyse i rekrutteringsprocessen. Der bliver indhentet referencer og straffeattest inden ansættelse.

Tiltrædelse pr. 1. januar 2021 eller efter aftale.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver indtil videre Slet Parkvej 1 – 3, 8310 Tranbjerg.

Om Skattestyrelsen
’Vi sikrer, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter til tiden’

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre finansieringen af det, vi er fælles om.

Uanset, hvilken jobfunktion du skal varetage i Skattestyrelsen, kommer du til at arbejde med at sikre finansieringen af velfærdssamfundet og meget af det, der skaber sammenhængskraft i Danmark; skoler, hospitaler, veje og meget mere. Vores organisation er fyldt med specialister, der arbejder sammen på tværs af mange forskellige fagligheder og geografisk placering, så du bliver en del af et mangfoldigt fællesskab, hvor vi løser komplekse og krævende opgaver. Som ny vil du opleve, at læringskurven er stejl, og at du opbygger kompetencer, der vil følge dig i din videre karriere.

Læs mere om Skattestyrelsen på www.sktst.dk

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.