Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Sekretariatschef til nyt strategisk udviklingssekretariat

Vil du være med ved bordet, når de politiske planer for uddannelses- og forskningspolitikken lægges? Kan du skabe overblik og holde styr på de politiske processer i et ministerium med højt tempo, hvor policy og udvikling går hånd i hånd med faglighed og samarbejde? Så er du måske vores kommende sekretariatschef i Uddannelses- og Forskningsministeriets departements nye strategiske udviklingssekretariat.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om Strategisk Udviklingssekretariat (STU)
Strategisk Udviklingssekretariat er en nyoprettet enhed i departementet, der skal understøtte Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde med udvikling og koordinering af større politiske forløb og projekter. Opgaverne, der spænder fra strategiske koordinering og planlægning over ideudvikling til politisk kommunikation, løses i tæt samarbejde med departementets øvrige kontorer og faglige centre.

Det konkrete arbejde centrerer sig bl.a. om:

 • koordinering af regeringens 4-årsplan på UFMs område
 • strategisk styring og koordinering af UFMs større politiske forløb
 • koordination af køreplaner på større politiske issues
 • sekretariatsunderstøttelse af større projekter og arbejdsspor med politisk ophæng
 • styring og planlægning af produktion og offentliggørelse af større og mindre udgivelser fra departement og styrelse
 • koordinering af ministerens eksterne besøg og udvalgte arrangementer
 • løbende afrapportering til minister og koncerndirektionen i tæt samarbejde med Minister- og Ledelsessekretariatet.
Strategisk Udviklingssekretariat er en del af Center for Koordination og Kommunikation, der også rummer Minister- og Ledelsessekretariatet og Presse og Kommunikation. Centeret har i alt ca. 25 medarbejdere og er et af departementets fem faglige centre.

Opgaverne i Strategisk Udviklingssekretariat løses i tæt samarbejde med de øvrige chefer og medarbejdere i departementet, ligesom sekretariatet har mange snitflader og samarbejdsrelationer til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, uddannelsesinstitutionerne, de øvrige ministerier og interessenterne på uddannelsesområdet.

Som sekretariatschef får du en central rolle i koordineringen af de politiske forløb på uddannelses- og forskningsområdet. Samtidig forventes du at kunne sætte retning og skabe sammenhæng, så sekretariatets medarbejdere bidrager til at løse opgaverne og indfri ambitionerne. Du får desuden en vigtig opgave ift. konkret kvalitetssikring af sager og produkter.

Du får personaleansvar for to medarbejdere og vil sammen med to kontorchefer og to souschefer skulle drive og udvikle Center for Koordination og Kommunikation. Du får faglig reference til en af departementets tre direktører.

Er du vores nye sekretariatschef?
Vi forventer, at du kan skabe rammerne for en både faglig og kreativ kultur, hvor det er naturligt at være nysgerrig og nytænkende, men hvor solid faglighed og engageret problemløsning samtidig er nøgleord. Du bliver en del af chefkredsen i departementet, og det forventes, at du tager stort ansvar og bidrager aktivt til departementets fortsatte udvikling.

Du skal have en relevant videregående uddannelse, ligesom relevant erfaring fra fx en videregående uddannelsesinstitution, et ministerium eller en organisation er et væsentligt plus. Du skal desuden have solide faglige og strategiske kompetencer, ligesom at du skal have talentet til at blive en dygtig personaleleder med en samlende og motiverende ledelsesstil.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • kan skabe rammerne for en både ambitiøs og kreativ kultur
 • kan skabe overblik, struktur og sammenhæng på tværs af komplekse processer
 • kan levere konkrete resultater i et højt tempo og under stort arbejdspres
 • kommunikerer klart, præcist og fejlfrit på skrift
 • kan skabe velfungerende relationer og samarbejde både internt og eksternt
 • kan sikre en god og effektiv løsning af sekretariatets opgaver.
En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi tror på, at en kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern som chefkonsulent med personaleansvar efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. Der er ligeledes tilknyttet resultatløn til stillingen.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Janus Breck på telefonnummer 7231 8026 eller på e-mail jbre@ufm.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag den 18. oktober 2020.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde i uge 43 og anden samtalerunde i uge 44. I forbindelse med første samtale kan der forekomme en faglig opgave. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest af udvalgte kandidater.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.