Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

SEKRETARIATSLEDER TIL GEOPARK DET SYDFYNSKE ØHAV

Vil du stå i spidsen for at udvikle og forankre en UNESCO Global Geopark i Det Sydfynske Øhav?

Sekretariatet for Geopark Det Sydfynske Øhav søger en leder, der skal drive et af Danmarks mest ambitiøse projekter inden for natur, kulturarv og aktivt udeliv. En synlig frontfigur, der brænder for at skabe bæredygtig udvikling og oplevelser. En stærk og synlig repræsentant for geoparken.

Lederens overordnede opgave bliver at sikre løbende udvikling og forankring af Geopark Det Sydfynske Øhav ved at:

 • Bidrage aktivt til programledelsen af geoparken forankret i geoparkens fire ejerkommuner
 • Betjene bestyrelsen i dialog og samspil med geoparkens følgegruppe og ejerkommuner
 • Udvikle og implementere udviklings- og handlingsplaner for geoparken
 • Være opsøgende og skabe partnerskaber og netværk til forskellige interessenter, fra virksomheder og lokale borgere til fonde og interesseorganisationer
 • Have strategisk overblik over - og fokus på - nye, innovative og bæredygtige udviklings- og forretningspotentialer inden for geologi, natur og kulturarv
 • Udvikle, modne og fundraise nye projekter inden for naturturisme generelt
 • Sikre en kontinuerlig drift, udvikling og forankring af sekretariatets samlede portefølje
 • Styre organisationens projektportefølje og økonomi
 • Lede og motivere sekretariatets fire medarbejdere
Sekretariatet er et tværkommunalt interessentskab, ejet af de fire kommuner Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø. Som leder refererer du til en bred og velfunderet bestyrelse, der består af 8 politiske repræsentanter, heraf de fire borgmestre i ejerkommunerne, samt en række interesseorganisationer. Dine sparringspartnere er en følgegruppe bestående af embedsmænd fra ejerkommunerne og fagfolk fra tætte samarbejdspartnere, der sikrer sammenhæng og synergi.

Vi tilbyder en stilling, hvor du fra første dag vil indgå i mange spændende samarbejder. Du vil være en væsentlig og naturlig sparrings- og samarbejdspartner for virksomheder, kommuner og andre interessenter.

Du får muligheder for at påvirke nuværende og kommende projekter. Jobbet rummer en høj grad af frihed indenfor de rammer, bestyrelsen sætter.

Dine kompetencer
Vi søger en resultatorienteret og relationelt stærk sekretariatsleder, der kan kommunikere og skabe følgeskab på alle niveauer.
Du:
 • bliver motiveret af at skabe konkrete resultater, og du kender styrken i at skabe dem sammen med andre.
 • tør udfordre både opad og nedad, og du kan skabe solide netværk og samarbejdsrelationer med både interne og eksterne interessenter.
 • er helhedsorienteret i din tilgang til opgaven, og du kan hurtigt veksle mellem de store sammenhænge og det konkrete i opgaven.
 • har modet til at være innovativ og gå nye veje, når opgaven kalder på det.
 • leder baseret på anerkendelse og tillid. Du ved, at geoparkens målsætninger skal realiseres gennem medarbejdernes indsatser, kompetencer, engagement og motivation og i samarbejde med kommuner, lodsejere og andre interessenter.
Du har:
 • skabt resultater inden for bosætning, turisme, natur og aktivt udeliv, samt har en faglig relevant uddannelse.
 • erfaring med strategiarbejde og strategisk kommunikation. Du kan udvikle, oversætte og implementere mål og strategier gennem tydelig kommunikation, ledelse og leveranceplaner.
 • arbejdet med porteføljestyring og ledelse af projektledere. Du forstår, at stabil drift og god økonomistyring er et nødvendigt fundament for at kunne lykkes.
 • erfaring med fundraising af projekter og samarbejde med fonde og puljer. 
 • behersker engelsk på forhandlingsniveau.
Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til arbejdet i en politisk ledet organisation og desuden erfaring med bestyrelsesbetjening og varetagelse af internationale relationer, samarbejde med NGO’er og aktivering af frivillige.

Opgaver du skal lykkes med i 2021
I samarbejde med de fire ejerkommuner skal du stå for at etablere geoparken fysisk og synliggøre den, og dermed sikre et solidt grundlag for en ansøgning til UNESCO, om at blive certificeret som en UNESCO Global Geopark.

Gennem en borgerinddragelsesproces vil det være din opgave at sikre den nødvendige opbakning til geoparkens 10-årige udviklingsplan, der er ved at blive udarbejdet.  Du skal desuden sikre, at en kommunikationsstrategi bliver udarbejdet og implementeret.

I samarbejde med projektlederne skal du sikre, at de allerede igangsatte projekter har den nødvendige fremdrift og afsluttes som planlagt.

Du skal have løbende fokus på udvikling, modning og fundraising af nye projekter, der understøtter udviklingsplanen og positionerer Geopark Det Sydfynske Øhav som et attraktivt område for oplevelser til lands og til vands.

Ansættelsesforhold
Ansættelse vil formelt ske i Svendborg Kommune.
Løn forhandles efter kvalifikationer. Årlig bruttoløn vil være ca. kr. 750.000 inkl. pension.

Du må påregne en del rejseaktivitet primært indenfor de fire kommuner, men også til møder o.l. i resten af Danmark og udland.

Ansøgning
Ansøgning med CV og andre relevante bilag sendes via Svendborg Kommunes E-rekrutterings-system ved at benytte linket ude til højre.

Ansøgningen skal være sekretariatet i hænde senest onsdag den 3. februar 2021.

Samtaler afholdes den 10. februar 2021 og 2. samtalerunde afholdes 23. februar 2021. Der anvendes cases i rekrutteringsforløbet. Samtaleudvalget består af formandskabet for bestyrelsen, samt repræsentanter for følgegruppen og medarbejdere i sekretariatet.

Vi forventer tiltrædelse 1. april 2021, men gerne tidligere.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til formand for følgegruppen Søren Bach-Hansen på tel. 3017 5490.
Praktiske spørgsmål om projekter, økonomi og drift kan rettes til konstitueret leder Søren Lisby på tel. 2447 3731.

Om Geopark Det Sydfynske Øhav
Geopark Det Sydfynske Øhav er fortællingen om en dramatisk havstigning, der skabte en helt særlig natur efter sidste istid for cirka 10.000 år siden. Da isen smeltede, oversvømmede havet istidslandskabets bopladser og skove, der nu ligger gemt som et druknet istidslandskab. Oversvømmelsen har - både historisk og i dag - dannet forudsætningerne for hele områdets eksistens, hvor et mildt klima og øhavets lave vand har skabt grobund for Sydfyn og øernes helt særlige geologi, natur og kulturhistorie.

Geopark Det Sydfynske Øhav hylder geologien som fundamentet for livet med en historisk bevidsthed, der understreger nutidens ansvar for at beskytte og bevare områdets særegenhed. Ejerkommuner og sekretariat arbejder på, at Geopark Det Sydfynske Øhav bliver udnævnt til en UNESCO Global Geopark.

Geopark Det Sydfynske Øhav blev etableret i 2018 af Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommuner på ryggen af Naturturisme I/S, som siden 2003 har arbejdet med udvikling af oplevelser og infrastruktur med afsæt i Det Sydfynske Øhavs unikke natur og kulturarv.

Sekretariatet har en årlig grundfinansiering fra ejerkommunerne på cirka kr. 3,8 mio.


       Frederiksgade 12 st., 5700 Svendborg
       Tel. 6223 3045
       dso@svendborg.dk
       www.naturturisme.dk


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.