Selskabs- og Koncernstyringsenheden i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet søger analytisk stærk økonom med flair for formidling

Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement har for øjeblikket en ledig stilling i Selskabs- og Koncernstyringsenheden med tiltrædelse snarest muligt. 
 
Selskabs- og Koncernstyringsenhedens primære opgave er at forestå ejerskabet af selskaber under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, herunder opfølgning på selskabernes økonomiske udvikling. Selskaberne tæller bl.a. PostNord AB, DSB, Metroselskabet I/S, Sund & Bælt Holding A/S og By & Havn I/S. Ejerskabsvaretagelsen rummer både driftsopgaver (opfølgning på økonomi og målsætninger) og ad-hoc opgaver, der f.eks. opstår på baggrund af politisk debat eller selskabernes udvikling. I denne forbindelse er der også løbende behov for tværfagligt samarbejde med departementets øvrige kontorer.
 
Desuden varetager enheden opgaver vedrørende omdannelse og stiftelse af selskaber, herunder selskabsretlige spørgsmål mv. Dertil kommer vedligeholdelse og udvikling af konceptet for ejerskabsvaretagelsen og koncernstyring i departementet. 
 
Er du interesseret i en hverdag med selvstændigt ansvar for egne opgaver, faglige udfordringer på højt niveau og i at arbejde tæt på den politiske beslutningsproces vedr. ministeriets selskaber, kan du være den, vi søger. 
 
Opgaverne 
En af dine primære opgaver vil bestå i at følge og analysere selskabernes økonomiske og finansielle udvikling. Den opnåede viden bruges bl.a. til at forberede ministeren, forud for hans kvartalsvise møder med selskaberne. Hertil kommer mange, varierende ad hoc-opgaver tilknyttet ejerskabsvaretagelsen. Enheden står f.eks. over for en række fagligt spændende, men også komplekse opgaver vedrørende postsektorens fremtidige udvikling. 
 
Der er tale om en fagligt udfordrende stilling, med høje forventninger til såvel indsigt som formidlingsevner, og hvor du kommer til at arbejde tæt på, og i dialog med, bestyrelse og direktion i de enkelte selskaber. Desuden vil du løbende skulle samarbejde med andre enheder i departementet. 
 
Vi søger en medarbejder, som 

 • har en økonomisk kandidatuddannelse, fx cand.merc., cand.polit. eller anden relevant uddannelse 
 • har gode analytiske evner samt talforståelse  
 • har god indsigt i regnskaber og deres opbygning   
 • interesserer sig for arbejdet i et politisk miljø 
 • kan formidle svært materiale, så det er let forståeligt – både skriftligt og mundligt 
 • har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang 
 • er struktureret og evner hurtigt at sætte sig ind i nyt stof 
 • kan samarbejde konstruktivt både internt og eksternt  
 
Vi tilbyder 
 • en mulighed for at opnå et nærgående kendskab til en række af statens selskaber 
 • et spændende, udfordrende og ansvarsfuldt job tæt på den politiske proces 
 • en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv 
 • gode kolleger i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone 
 
I Transport-, Bygnings- og Boligministeriet er din faglige og personlige udvikling vigtig. Derfor har vi som led i udviklingen af vores organisation fokus på individuelle karriere- og kompetenceudviklingsplaner. 
 
Både nyuddannede og erfarne ansøgere vil komme i betragtning. 
 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner. 
 
Yderligere oplysninger 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte selskabsdirektør Michael Birch. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00. 
 
Din ansøgning  
Send din ansøgning med kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest tirsdag den 27. februar 2018. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.
 
Vi indkalder løbende til samtaler. 
 
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker. 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:2. februar 2018
Udløbsdato:26. februar 2018

ANALYTISK STÆRKE ØKONOMER MED INTERESSE FOR MENNESKERETTIGHEDER

Institut for Menneskerettigheder

København
Institut for menneskerettigheder søger en fuldmægtig samt en specialkonsulent, der kan være med til at øge brugen af data og kvantitativ analyse til at understøtte instituttets forskellige arbejdsområder. Instituttet arbejder i en verden i forandrin...
Indrykket:9. februar 2018
Udløbsdato:28. marts 2018

Analysekontor søger en dygtig økonomistuderende til økonometriske og registerbaserede analyser

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Har du en veludviklet analytisk sans og lyst til at få afprøvet studiets faglige metoder i praksis? Så har vi måske en stilling som studentermedhjælper til dig. Vi skaber fundamentet for fremtiden Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddanne...
Indrykket:13. februar 2018
Udløbsdato:28. februar 2018

Er du skarp i økonomisk analyse, og vil du være med til at styrke vækst og konkurrence i Danmark?

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Frederiksberg
Trives du i et stærkt fagligt miljø, hvor du bliver udfordret? Så vælg en karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Vi arbejder for velfungerende markeder, der skaber vækst og høj forbrugervelfærd. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens center for...
Indrykket:13. februar 2018
Udløbsdato:8. marts 2018

Dygtige økonomer søges til at opbygge og videreudvikle et forstærket tilsyn

Center for Energibesparelse

Frederiksberg
Vil du arbejde med energiselskabernes aftaler og omkostninger? Center for Energibesparelser er et fagcenter i Sekretariatet for Energitilsynet oprettet i 2017. Vi søger lige nu dygtige økonomer til at opbygge og videreudvikle tilsynet med net- og di...
Indrykket:14. februar 2018
Udløbsdato:13. marts 2018

Videnskabelig assistent til projekt om billedkunstens økonomi

Copenhagen Business School

Frederiksberg
Ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi er en stilling som videnskabelig assistent (30 t.) indenfor et projekt i billedkunstens økonomi ledig til besættelse i perioden 1. marts til 30. juni 2018. Stillingen er placeret i kulturteamet på instit...