Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Seniorforsker inden for uddannelsesområdet

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) søger til uddannelsesenheden en seniorforsker, som skal medvirke til at virkeliggøre Uddannelsesenhedens forskningsstrategi.

Uddannelsesenheden er organiseret i Videncenterteamet og Undervisnings- og udviklingsteamet. Stillingen er placeret i Undervisning- og udviklingsteamet.

Om Undervisnings- og udviklingsteamet

Teamet udvikler, afholder og evaluerer undervisning målrettet fagpersoner, som har kontakt til personer med diabetes. Herudover er der en række udviklings- og forskningsprojekter. Teamet trækker på både dansk og international ekspertise og bygger på forskningsbaseret viden i udvikling af aktiviteterne.

Teamet består af en tværfaglig gruppe af sundhedsprofessionelle, administrative medarbejdere, projektledere, digitale læringskonsulenter, forskere og studentermedhjælpere, i alt 20 personer. Forskergruppen består i øjeblikket af en professor (ansat to dage ugentligt), en forsker, en postdoc, tre ph.d.-studerende og en akademisk medarbejder. Herudover forventer vi snart at besætte nogle forberedelsesstipendier med henblik på ansøgning om ph.d.-stipendier.

Uddannelsesenhedens forskningsindsats er intensiveret de sidste år, og en forskningsstrategi er under udarbejdelse. Vi bruger Complex Interventions som ramme for enhedens forskning. Forskningsområdet er inden for uddannelse og informationsadfærd med fokus på didaktik, læring, og informationsadfærd, der knytter sig til personer med diabetes og fagpersoner, som arbejder med diabetes. Du vil have mulighed for at påvirke strategien og vil få en væsentlig rolle i at implementere den.

De nuværende projekter i enheden har fokus på brug af sociale medier blandt personer med diabetes, udvikling af nye pædagogiske værktøjer til personale i almen praksis, psykiatrien og kommuner, samt brug af blended learning i undervisningsforløb på hospitaler.

Du vil komme til at arbejde i et miljø, hvor faglighed, professionalisme, kreativitet og kollegial respekt vægtes højt. SDCC har desuden et stærkt og gennemgående fokus på brugerinvolvering, og dette afspejler sig i vores tilgang til arbejdet.

Opgaverne

Som seniorforsker vil du få ansvar for ledelse af din egen forskning og for opbygning af et forskningsteam. Det forventes, at du publicerer og forestår videnskabelig formidling samt eventuelt bistår med forskningsbaseret præ- og postgraduat undervisning.

Du forventes at vejlede yngre kolleger, herunder postdocs, ph.d.-studerende og specialestuderende.

Du bliver ansvarlig for at tilvejebringe et forskningsbaseret grundlag for, hvordan undervisningsopgaver varetages i enheden, fx ved publicering af reviews eller empirisk forskning baseret på læringsteorier.

Du bliver sparringspartner for undervisere, projektledere, forskere og ledelsen vedrørende udvikling af undervisningsindsatser.

Desuden får du til opgave at etablere og drive et internt forum for didaktik og læring, som både er målrettet forskere og underviserne i enheden.

Vi tilbyder

 • En afvekslende hverdag i et uformelt miljø med god stemning, engagerede kollegaer og mange forskellige arbejdsopgaver
 • Tæt tværfagligt samarbejde mellem SDCC's afdelinger, ansatte og øvrige samarbejdspartnere
 • Samarbejde med uddannelsesinstitutioner, fx universiteter og professionshøjskoler
 • Stillingen giver mulighed for at der kan etableres tilknytning til universitet eller professionshøjskole som lektor eller docent.
Dine kvalifikationer

Vi forventer, at du:

 • har en uddannelse på kandidatniveau inden for fx didaktik, pædagogik, folkesundhedsvidenskab, medicin, sygepleje eller andet relevant område
 • har en ph.d.-grad og har gennemført adjunkt-/postdoc-forløb med fokus på didaktik/pædagogik eller andet relevant område
 • er lektorkvalificeret svarende til universitær ansættelse
 • har dokumenterede forskningsresultater på højt niveau samt relevante kompetencer på det pågældende forskningsområde
 • har bred viden om uddannelsesområdet, herunder erfaring med læring, inklusiv pædagogiske og didaktiske modeller
 • er analytisk stærk, gerne både vedrørende kvalitative og kvantitative analysemetoder
 • evner at tænke kreativt
 • har erfaring med tværprofessionelt samarbejde.
Viden om sundhedsområdet, herunder om diabetes, er en fordel, men ikke et krav.

Herudover forventer vi, at du er engageret med et stærkt personligt drive, og at du kan:

 • opbygge solide netværk med nøglepersoner på uddannelses-området
 • navigere og samarbejde på tværs af forskellige faggrupper og organisationer
 • arbejde selvstændigt og samtidig er i stand til at samarbejde med andre, herunder opbygge netværk.
Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er 5-årig med tiltrædelse 1. maj 2021 eller tidligere. Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende regional overenskomst og indplaceret på seniorforskerniveau.

Yderligere oplysninger

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Dorthe Goldschmidt, tlf. 3061 4085, eller professor Kirsten Lomborg, tlf. 3069 0432. Stillingsbeskrivelse samt ledelsesgrundlag for teamleder Dorthe Goldschmidt og uddannelseschef Ulla Bjerre-Christensen kan rekvireres hos sekretær Nina Meier, tlf. 3091 3345.

Ansøgningsprocedure

Ansøgning, CV samt uddannelsesbeviser sendes online via linket her på siden. CV’et bedes opbygget med følgende afsnit: A) Uddannelse, undervisning og formidling, B) Ekstern finansiering C) Forskningsorganisering og samarbejde, E) Gennemslagskraft (outreach og impact). Vi ser gerne, at du vedlægger et forslag til en forskningsplan.

Ansøgningsfristen er den 27. februar 2021.

Ansøgningerne skal fagfællebedømmes før ansættelse. Første samtale finder sted den 5. marts 2021, mens anden samtale finder sted den 22. marts 2021. Kandidater, der går videre til anden samtale, vil blive bedt om at løse en mindre opgave inden anden samtale.

Hvis du ikke er blevet indkaldt til samtale senest den 5. marts 2021, er du desværre ikke kommet i betragtning til stillingen.


Om Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et visionært og ledende diabetescenter i Region H. På SDCC er vi specialiserede i behandling og forebyggelse af diabetes, i klinisk forskning og i uddannelse af sundhedspersonale inden for diabetes. SDCC er Skandinaviens største diabetesklinik og behandler hvert år flere end 9000 personer med diabetes fra Region Hovedstaden. Læs mere på www.sdcc.dk og følg SDCC i medierne og på Facebook, Twitter og LinkedIn.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.