Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist til at håndhæve konkurrencereglerne over for digitale platforme

Vil du være med til at sikre en fri og fair konkurrence på de digitale platforme? Trives du i et stærkt fagligt miljø og i en hverdag, hvor sagerne aldrig er ens. Motiveres du af, at du kan være med til at præge retspraksis på konkurrenceområdet? Så vælg en karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Vi arbejder for velfungerende markeder, der skaber vækst og høj forbrugervelfærd.

Arbejdsopgaver
I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder vi for velfungerende markeder og håndhæver konkurrenceloven. Styrelsen opsporer og griber ind over for overtrædelser af konkurrenceloven, f.eks. ulovlige karteller. Vi griber ind over for store virksomheder, der misbruger deres dominerende stilling. Det kan eksempelvis være store platforme, som presser mindre konkurrenter ud af markedet. Vi vurderer større fusioner og laver analyser af konkurrencen på konkrete markeder. Vores arbejde har reel effekt for det danske samfund og den enkelte forbruger.

Center for Digitale Platforme er et nyoprettet center, som håndhæver konkurrencereglerne over for digitale platforme. Samtidig analyserer centeret platformenes adfærd for blandt andet at afdække, hvordan de påvirker konkurrencen, vækstvilkårene for mindre virksomheder og forbrugerne. Endelig bidrager vi til politikudvikling på området, både i en dansk kontekst og på EU-plan.

Vores ansvarsområder omfatter også IT- og telesektoren, den finansielle sektor og serviceområdet.

Du vil i samarbejde med dine kolleger løse udfordrende opgaver, der skaber resultater, f.eks.:
- Håndhæve konkurrencereglerne i centrets brancher, herunder opdage, efterforske og gribe ind overfor ulovlige konkurrencebegrænsende aftaler (f.eks. karteller) og over for virksomheder, der misbruger deres dominerende stilling
- Vurdere anmeldelsespligtige fusioner i samarbejde med vores fusionsenhed
- Arbejde for at mindske omfanget og effekterne af konkurrencebegrænsende regulering i tæt samarbejde med de ansvarlige ministerier
- Være i dialog med virksomheder og andre interessenter om konkurrencereglerne og virksomhedernes kommercielle råderum
- Samarbejde med Europa-Kommissionen og nationale konkurrencemyndigheder om konkrete sager samt deltage i Det Europæiske Konkurrencenetværk (ECN).

Du vil få et stort ansvar for at tilrettelægge og løse opgaverne. Din indsats vil få betydning for, at styrelsen kan løfte sine opgaver kompetent og effektivt.

Opgaverne løses i et inspirerende og stærkt fagligt miljø og i samarbejde med dine nærmeste kollegaer, styrelsens øvrige centre og direktion samt eksterne samarbejdspartnere.

Få flere informationer om stillingen hos kontorchef Michael Christian Høg Riis på tlf. 41 71 51 91/ mhr@kfst.dk.Spørgsmål vedrørende løn og ansættelsesforhold kan rettes til HR-rekrutteringspartner Trine Vendelbo Halmind på 91 33 73 29.

Du
- Du er en dygtig jurist (cand.jur. eller cand.merc.jur.) med et højt teoretisk fagligt niveau
- Du har et solidt kendskab til dansk og EU-konkurrenceret og har lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem jura og økonomi
- Du er grundig, effektiv og kvalitetsbevidst
- Du kan lide at arbejde i et fagligt udfordrende miljø og har et godt humør
- Du har god gennemslagskraft og gode formidlingsevner
- Du er opsøgende, vedholdende og har en undersøgende tilgang til din opgaveløsning.

Hvis du skal ansættes som specialkonsulent eller chefkonsulent, lægger vi desuden vægt på, at:
- Du kan give faglig sparring på et højt niveau til både kolleger og chefer
- Du har erfaring med udadvendt arbejde og kan håndtere interessenter selvstændigt
- Du evner at tilrettelægge og lede interne processer i styrelsen
- Du har et godt blik for strategiske mål og kan bidrage til en strategisk udvikling
- Det er en fordel, hvis du har konkret erfaring med håndtering af konkurrencesager, f.eks. fra advokatbranchen eller fra private eller offentlige virksomheder.

Vi
Vi arbejder med varierede opgaver, der til tider er krævende og komplekse, og vi har tæt kontakt til erhvervslivet og andre myndigheder. Vi er ca. 300 engagerede kolleger, der ligesom du brænder for at gøre en forskel. Arbejdet foregår i højt tempo med en stor grad af selvstændighed og initiativ. Vores hverdag er præget af humor og en positiv og professionel tilgang til kolleger og nye udfordringer. Kommunikationen er ligefrem og åben, og vi lægger stor vægt på, at du hele tiden udvikler dig fagligt og personligt. Større opgaver løser vi primært i tværfaglige teams, hvor jurister og økonomer arbejder sammen.

Du kan læse mere om styrelsen på www.kfst.dk, hvor du også kan se en kort profilfilm om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde for velfungerende markeder. Du kan også se en film om, hvordan det er at være medarbejder i styrelsen.

Styrelsens medarbejdere skal være de dygtigste i Danmark til at beherske de lovområder, som styrelsen er ansvarlig for. Derfor har vi indført et specialist- og ekspertspor, som indebærer, at specialkonsulenter, der er særligt dygtige på deres faglige områder, har mulighed for at blive udnævnt til specialister indenfor et specifikt område. Chefkonsulenter, der behersker den faglige disciplin i særklasse og som med stor ekspertise kan bidrage aktivt til udviklingen af den faglige disciplin i og udenfor styrelsen kan blive udnævnt til eksperter.

Søg stillingen
Ansøgningen sendes via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens elektroniske ansøgningsmodul på www.kfst.dk. Din ansøgning med CV, eksamensbeviser og karakterudskrifter skal være modtaget d. 16 oktober 2019. Samtaler forventes afholdt i uge 43 og 44.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Styrelsen ønsker, at medarbejdersammensætningen afspejler sammensætningen i samfundet. Alle uanset etnisk baggrund, alder og køn opfordres derfor til at søge.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.