Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp økonom til at analysere konkurrencen på digitale platforme

Vil du være med til at analysere konkurrencen og håndhæve konkurrencereglerne på digitale platforme? Vil du være med til at sikre en fri og fair konkurrence? Trives du i et stærkt fagligt miljø, hvor du bliver udfordret? Så vælg en karriere i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Vi arbejder for velfungerende markeder, der skaber vækst og høj forbrugervelfærd.

Arbejdsopgaver
I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder vi for velfungerende markeder og håndhæver konkurrenceloven. Styrelsen opsporer og griber ind over for overtrædelser af konkurrenceloven, f.eks. ulovlige karteller. Vi griber ind over for store virksomheder, der misbruger deres dominerende stilling. Det kan eksempelvis være store platforme, som presser mindre konkurrenter ud af markedet. Vi vurderer større fusioner og laver analyser af konkurrencen på konkrete markeder. Vores arbejde har reel effekt for det danske samfund og den enkelte forbruger.

Center for Digitale Platforme er et nyoprettet center, som håndhæver konkurrencereglerne over for digitale platforme. Samtidig analyserer centeret platformenes adfærd for blandt andet at afdække, hvordan de påvirker konkurrencen, vækstvilkårene for mindre virksomheder og forbrugerne. Endelig bidrager vi til politikudvikling på området, både i en dansk kontekst og på EU-plan.

Vores ansvarsområder omfatter også IT- og telesektoren, den finansielle sektor og serviceområdet.

Centrets økonomer arbejder med konkurrenceanalyser. Det kan være relateret til en virksomheds mulige misbrug af en dominerende stilling eller i relation til analyse af konkurrencebegrænsende aftaler. Økonomerne arbejder endvidere med markedsovervågning og opsøgende aktiviteter i centrets brancher. Centret er involveret i en række større og fagligt komplekse analyser og konkurrencesager, som kræver stor fagøkonomisk indsigt. Centret deltager endvidere, når der er større fusioner på bl.a. det finansielle område.

Det betyder, at du i samarbejde med dine kolleger vil løse blandt andet følgende forskelligartede og udfordrende opgaver:
- Analyser af konkurrencen på og mellem digitale platforme
- Håndhævelse af konkurrencereglerne
- Analyser af adfærdsmæssige virkemidler
- Opsøgende aktiviteter
- Vurdering af fusioner

Du vil få et stort ansvar for at tilrettelægge opgaveløsningen. Din indsats vil få betydning for, at styrelsen kan løfte sine opgaver kompetent og effektivt.

Opgaverne løses i et inspirerende og stærkt fagligt miljø og i samarbejde med dine nærmeste kollegaer, styrelsens øvrige centre og direktion samt eksterne samarbejdspartnere.

Du
- Er en dygtig økonom med høj faglighed (cand.polit., cand.oecon., cand.merc. eller lignende økonomisk kandidatuddannelse)
- Er blandt de bedste på din årgang
- Har interesse for konkurrenceøkonomi og for centrets arbejdsområder
- Kan lide at arbejde i spændingsfeltet mellem økonomi og jura
- Har en undersøgende tilgang til din opgaveløsning
- Er grundig og kvalitetsbevidst og har samtidig fokus på fremdrift i dine opgaver
- Har gode formidlingsevner


Hvis du skal ansættes som specialkonsulent eller chefkonsulent, lægger vi desuden vægt på, at du:
- Har flere års arbejdserfaring med mikro-/konkurrenceøkonomiske metoder og analyser
- Kan give faglig sparring på et højt niveau til både kolleger og chefer
- Evner at tilrettelægge og lede interne processer i styrelsen
- Har erfaring med udadvendt arbejde og kan håndtere interessenter selvstændigt

Det er en fordel, hvis du har erfaring med:
- Økonomiske analyser inden for konkurrenceområdet, digitale platforme, IT- og telesektoren eller den finansielle sektor
- At arbejde i et politisk præget miljø.

Vi
Vi arbejder med varierede opgaver, der til tider er krævende og komplekse, og vi har tæt kontakt til erhvervslivet og andre myndigheder. Vi er ca. 300 engagerede kolleger, der ligesom du brænder for at gøre en forskel. Arbejdet foregår i højt tempo med en stor grad af selvstændighed og initiativ. Vores hverdag er præget af humor og en positiv og professionel tilgang til kolleger og nye udfordringer. Kommunikationen er ligefrem og åben, og vi lægger stor vægt på, at du hele tiden udvikler dig fagligt og personligt. Større opgaver løser vi primært i tværfaglige teams, hvor jurister og økonomer arbejder sammen.

Du kan læse mere om styrelsen på www.kfst.dk,hvor du kan se en kort profilfilm om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde for velfungerende markeder samt en film om, hvordan det er at være medarbejder i styrelsen.

Styrelsens medarbejdere skal være de dygtigste i Danmark til at beherske de lovområder, som styrelsen er ansvarlig for. Derfor har vi indført et specialist- og ekspertspor, som indebærer, at specialkonsulenter, der er særligt dygtige på deres faglige områder, har mulighed for at blive udnævnt til specialister indenfor et specifikt område. Chefkonsulenter, der behersker den faglige disciplin i særklasse og som med stor ekspertise kan bidrage aktivt til udviklingen af den faglige disciplin i og udenfor styrelsen kan blive udnævnt til eksperter.

Få flere informationer om stillingen hos kontorchef Claus Bjørn Galbo-Jørgensen på tlf. 41 71 50 49 / cgj@kfst.dk. Spørgsmål vedrørende løn og ansættelsesforhold kan rettes til HR-rekrutteringspartner Trine Vendelbo Halmind på 91 33 73 29.

Søg stillingen
Ansøgningen sendes via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens elektroniske ansøgningsmodul på www.kfst.dk. Din ansøgning med CV, karakterudskrifter og eksamensbevis skal være modtaget d. 16. oktober 2019. Samtaler forventes afholdt i uge 43 og uge 44.

Da styrelsen ønsker, at medarbejdersammensætningen afspejler sammensætningen i samfundet, opfordres alle uanset etnisk baggrund, alder og køn til at søge.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.