Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

SLING praktikant til Naturstyrelsen Bornholm

Er du skov- og landskabsingeniør (SLING) studerende? Kan du nu søge din praktikplads hos Naturstyrelsen.

Om Naturstyrelsen Bornholm
Vi er en lille enhed, som forvalter ca. 5000 ha statslig skov og natur, hvoraf ca. 72 % er beliggende indenfor N2000. Vi har ca. 16 medarbejdere, som er en god blanding af biologer, skovarbejdere, murere, skovfogeder, en journalist, en sekretær og en skovrider. Det betyder, at vi alle laver meget varierede opgaver og arbejder sammen på kryds og tværs. Vi har plads til 2 praktikanter. 

Enheden varetager et væld af varierende opgaver inden for natur- og landskabspleje, friluftsliv, fortidsminder og skovdyrkning. Sidstnævnte står dog lidt stille, pga. hugst-stop ifm. udlægning af områder til urørt skov. Vi står for vedligeholdelsen af et stort antal fortidsminder, blandt andet Hammershus, Gamleborg og Lilleborg. Enheden er med i et antal EU LIFE-projekter både i skov og på lysåbne arealer. Der er stor fokus på friluftsfaciliteter og formidling af disse til både turister og lokalbefolkningen for at få befolkning ud i naturen. 

Om din praktik
Du vil få to praktikværter; Dorte, der er biolog og Rasmus, der er skovfoged. Du får mulighed for at løse opgaver i samarbejde med alle enhedens medarbejdere afhængig af dine interesser og enhedens behov. Du får mulighed for at smage på lidt af det hele og samtidig god mulighed for at have ansvar for egne projekter – selvfølgelig hele tiden med sparring og en livline til dine kollegaer på enheden og din SLING-makker. 

Vi søger 2 SLING-praktikanter, som har lyst til at være en aktiv del af enheden og som både har lyst til at gå ved siden af og lære i nogle situationer, men primært har modet og selvstændigheden til at kaste sig ud i og tage ansvar for egne opgaver – og selv holde dem kørende, da vi har en travl hverdag. 

Eksempler på opgaver kunne være afgræsning af enge, overdrev og heder – herunder kontrakter, rydning af vedopvækst på lysåbne naturtyper, hedeafbrænding, bekæmpelse af invasive arter, hegnssætning, tilskud, vedligeholdelse af faciliteter, partnerskaber og samarbejder med brugergrupper, naturgenopretning, genskabelse af naturlig hydrologi, maskiner, ruiner og andre fortidsminder, vejvedligehold, naturovervågning, driftsplanlægning, arbejdsmiljø, personaleledelse og økonomi – ligesom du kan komme til at snuse til naturnær skovdrift og vildtforvaltningen samt nogle af de større projekter såsom Bison, Ekkodalens Moser, Semiaquatic LIFE, Open Woods og Forest Fit for Future.

Naturstyrelsen Bornholm forventer af dig 
Vi forventer, at du kan arbejde selvstændigt og udviser ansvar for de opgaver du bliver tildelt. Vi har en travl hverdag, hvor fokus på opgaver hurtigt kan skifte afhængig af politiske ønsker. Du skal derfor være opsøgende og selvstændig under dit praktikophold.

Til gengæld tilbyder vi
En lille enhed med åbne medarbejdere, som gør det nemt at falde til og være i kontakt med alle kollegaer. En bred vifte af opgaver som vi forsøger at matche med dine ønsker og læringsmål.

Anbefaling fra vores nuværende elev Fredrika Valbo, Praktikant 20/21:
"Enhedens lille størrelse gør det nemt at være i kontakt med alle medarbejdere. Naturstyrelsen Bornholm er en spændende arbejdsplads, der drifter en bred vifte af forskellig natur-opgaver. Hos NST Bornholm har jeg oplevet god sparring og opgaver med bred faglig læring. Der er et fantastisk netværk i de andre enheder og gode muligheder for kurser og foredrag. Jeg har deltaget i opgaver der involverer jura, dispensations-søgning, artsregistrering, plejeplaner, modelleringsprogrammer som QGIS og Scalgo, drift af arealerne og administrative opgaver på enheden. Mine praktikværter har været åbne for mine interesser og har i videst mulige omfang givet mulighed for opgaver inden for mine interesse områder. Opgaverne er ofte årstidsbestemt og jeg vil anbefale at man er her et helt år for at deltage i flest mulige opgaver og nå at følge de større opgaver man igangsætter til dørs. Naturen her på Bornholm er fantastisk smuk og det har været en fornøjelse at arbejde i den, sammen med vores kompetente og søde kollegaer. Jeg har oplevet åbenhed og gåpåmod blandt de ansatte og kan varmt anbefale Naturstyrelsen Bornholm som praktikplads". 

Yderligere oplysninger
For nærmer oplysninger kan du kontakte praktikværter Dorte Bugge Jensen mobil 2561 6381 eller Rasmus Munch Marcher mobil 2120 4231.

Kørekort er et krav på grund af arealernes spredte beliggenhed. Enheden har tjenestebiler, som kan benyttes.

Enheden kan være behjælpelig med at skaffe bolig.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV m.m. senest den 12. februar 2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 9. Af hensyn til restriktioner ift. COVID-19 kan det være nødvendigt at holde dem online.

Er du interesseret i at uddanne dig til skov- og landskabsingeniør kan du læse mere om uddannelser på .


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.