Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Søfartsstyrelsen søger jurister med blåt vand i blodet - eller lysten til at få det

Søfartsstyrelsen er en del af Det Blå Danmark. Vi arbejder for sikkerhed og vækst i den maritime sektor. Vores mission er at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår. Søfartsstyrelsens kontor for Maritim Regulering og Jura søger to jurister, en fuldmægtig og en specialkonsulent, der har lyst til at arbejde med og for Det Blå Danmark.

Vores to nye kolleger skal i samarbejde med afdelingens øvrige jurister bidrage til udviklingen og fastholdelsen af styrelsens juridiske kompetencer inden for forvaltningsret, persondataret og inden for søfartslovgivningen. Centralt for arbejdet i Maritim Regulering og Jura er arbejdet med regeludvikling, der tager hensyn til både sikkerhed og vækst, muligheden for at arbejde i spændfeltet mellem jura og digitalisering, og endelig samarbejdet med kolleger med en anden faglig baggrund, som er centralt for opgavernes varetagelse.



Om stillingerne

Som ny kollega i Maritim Regulering og Jura indgår du i og bidrager til vores stærke, faglige juridiske miljø. Kontoret fungerer som Søfartsstyrelsens interne advokatkontor, hvilket indebærer, at vi rådgiver styrelsens andre enheder i juridiske og tekniske spørgsmål. Vi hjælper med de svære sager om forvaltningsretlige spørgsmål, persondataret og regler om overtrædelse af søfartslovgivningen. Desuden betjener vi vores direktion og håndterer sager til ministeren og til Folketinget, og vi varetager det lovforberedende arbejde på søfartsområdet og skriver både lovforslag og bekendtgørelser.



Om dig

Stillingen som specialkonsulent forventes besat med en uddannet cand.jur., som har flere års erfaring og gerne fra en anden statslig myndighed, kommune eller region med tilsvarende opgaver. Stillingen som fuldmægtig forventes også besat med en cand.jur. Det vil være en fordel, men ikke en forudsætning, hvis du har nogle års relevant erfaring.

For begge stillinger gælder, at vi ønsker kandidater med stærke juridiske og kommunikative evner og interesse for juraen. Vi lægger derudover vægt på, at du besidder



- gode analytiske evner

- evnen til at bevare såvel overblik som blik for detaljen

- en tilgang til faget, hvor der ses muligheder og ikke begrænsninger, samtidig med at lovgivningen fortsat er i højsædet

- faglig autoritet og integritet

- evnen til at arbejde selvstændigt med hurtige prioriteringer og korte deadlines mellem store og små opgaver og

- gode samarbejdsevner samt evnen til at kunne skabe netværk internt og eksternt.



Om os

Søfartsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og arbejder for vækst i de maritime erhverv og sikkerheden til søs. Det gør vi i et tæt samarbejde med relevante interessenter. Samtidig deltager vi aktivt i både europæisk og internationalt samarbejde, fordi søfarten er et internationalt erhverv. Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du får gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver.

I Maritim Regulering og Jura, arbejder vi med udvikling af regler, der skal fremme sikkerhed, sundhed og miljø for både skibe, søfarende og fiskere og de farvande, de sejler i. Samtidig er vi med til at sikre, at reguleringen skaber de bedste rammer for væksten og konkurrenceevne i den maritime sektor. Vi deltager i forhandlingerne om internationale og EU regler og udarbejder de danske regler. Afdelingen består af ca. 30 medarbejdere med juridisk, teknisk og akademisk baggrund. Der er to chefer tilknyttet til afdelingen, og du vil få en personaleleder, men kan forvente at skulle udføre opgaver for begge chefer.



Om ansættelsen

Der er tale om faste fuldtidsstillinger. Du ansættes efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Søfartsstyrelsens hovedkontor ligger i Korsør, hvor arbejdspladsen således er placeret.

Vi forventer at afholde første samtale runde i slutningen af uge 2. Stillingerne ønskes besat til 1. marts 2020. Som følge af covid-19 vil dele af ansættelsesprocessen foregå virtuelt.



Vil du vide mere?

Du kan få flere informationer om stillingen som jurist i Maritim Regulering og Jura ved at kontakte kontorchef Kristina Ravn på telefon 7219 6237. For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Kristine Lilleng Castenschiold på telefon 91337022. Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.soefartsstyrelsen.dk.



Har du lyst til at søge?

Så klik på ”Søg stilling” knappen nederst i annoncen eller søg via vores hjemmeside http://jobisoefartsstyrelsen.dk/#job. Din ansøgning vedlagt CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 10. januar 2021.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.




Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.