Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Spændende stilling som IT-arkitekt i Finanstilsynet

Vil du med på Finanstilsynets videre rejse mod bedst muligt at udnytte de nyeste teknologiske muligheder, og kan du omsætte forretningsbehov til arkitektur i de IT-løsninger, der skal bringe os derhen? Så er vi et godt match.
Finanstilsynets IT-strategi præsenterer vores visioner for det fremtidige arbejde på IT- og digitaliseringsområdet. Det skal sikre, at Finanstilsynet er rustet til at imødekomme den hastige udvikling på teknologiområdet og skal understøtte et effektivt og risikobaseret tilsyn. 

Finanstilsynet IT-arkitektur udgør et vigtigt fundament på vejen mod at realisere vores vision om at blive mere datadrevet og teknologisk funderet. Vi søger derfor en passioneret IT-arkitekt i en nyoprettet stilling. 

Vi er i gang med en rigtigt spændende rejse mod at forbedre vores teknologiske fundament, for bedst muligt at understøtte vores forretning og bidrage til at realisere de strategiske mål vi har sat. I den forbindelse har Finanstilsynet netop indgået en aftale med en ny driftsleverandør, og vi vil med en agil driftsmodel, sikre en bred, kontinuerlig og korrekt udnyttelse af afprøvede markedsmuligheder inden for moderne drift. 

Vi kalder dette vores hybride drifts- og leverancemodel. Finanstilsynets IT-platform skal være kendetegnet ved høj sikkerhed, driftsstabilitet og tidssvarende driftsperformance i applikationsudvikling - og afvikling. Du får derfor en vigtig rolle i at realisere arkitekturmålene for den hybride drifts- og leverancemodel.

Kan du samtidig hjælpe Finanstilsynet med: 
1.    Hvordan nyeste teknologier kan bruges i hverdagen,
2.    Hvordan arbejdsgange kan digitaliseres, så kerneopgaverne varetages smartere, og
3.    Hvordan Finanstilsynet kan styrke fundamentet for at imødekomme de øgede krav om store datamængder, agilitet, fleksibilitet og sikkerhed i IT-understøttelsen… 
Så har vi jobbet for dig.

Om os
Du vil blive en del af Finanstilsynets IT-kontor, der aktuelt består af 22 medarbejdere, og vil skulle referere til Finanstilsynets IT-chef. Vi har en dynamisk hverdag, da IT-kontoret varetager mange forskelligartet opgaver, der generelt handler om at drifte, vedligeholde og udvikle Finanstilsynets IT-systemer.

Dit arbejde 
Som IT-arkitekt i Finanstilsynet tager dit arbejde udgangspunkt i vores eksisterende IT-landskab.

Som nævnt står Finanstilsynet foran at skulle transformere vores IT-driftsmodel. Her får du en afgørende rolle i at indgå i dialogen med den nye driftsleverandørs IT-arkitekter.

Da Finanstilsynet tidligere primært har benyttet konsulenter til arbejdet med IT-arkitektur forventes du i stor grad at kunne fungere med at arbejde alene inden for arkitektur feltet. Du skal således forestå arbejdet med at formulere principper for Finanstilsynets IT-arkitektur og dokumentere samme. 

Yderligere har Finanstilsynet et stort igangværende arbejdsprogram med at blive mere datadrevet. Formålet er bl.a. at fremme datatilgængeligheden i Finanstilsynet gennem brugervenlige IT-løsninger for at:

 • lette risikoovervågning og benchmarking,
 • standardisere og forankre dataanvendelsen på tværs af tilsynskontorer, samt at 
 • undersøge mulighederne for Finanstilsynets anvendelse af Advanced Analytics (AI, Machine Learning, Big Data mv.). 

Du forventes aktivt, at indgå i arbejdet med at operationalisere data/analyseplatformens målsætninger, og sikre en datagovernance, beslutninger og retningslinjer, herunder for at designe og vedligeholde dataanalyse arkitekturen.

Dine primære arbejdsopgaver bliver således, i tæt samarbejde med Finanstilsynets IT-drift og Analytical Center of Excellence (ACE) - samt eksterne leverandører at: 

 • Omsætte forretningsbehov til IT-løsninger i tæt samarbejde med forretningen og eksterne leverandører – løsninger, der skal sikre sammenhæng mellem forretningens behov og Finanstilsynet IT.
 • Koordinere den tværgående arkitekturindsats i projekterne på tværs af infrastruktur-, SW og dataarkitekturen.
 • Være med til at udarbejde tekniske input til kravspecifikationer og indkøb.
 • Deltage i afdækning af udbudsløsninger i tæt samarbejde med projektledere.
 • Have øje for, at den enkelte løsning bliver tænkt ind i en helhedsorien-teret arkitekturmæssig sammenhæng på tværs af det samlede systemlandskab.

Du vil således have en helt central rolle i at sikre en ensartet infrastruktur og systemanvendelse og forventes inddraget i alle IT-projekter for netop at arbejde for en ensartet forståelse, brug og retning for organisationens tekniske forretningsunderstøttelse. 

Herunder konkret at:

 • Hjælpe med at bygge en governancemodel, som med inspiration fra FDA (Fælles Digital Arkitektur), kan implementeres i Finanstilsynet. 
 • Du skal etablere og medvirke til at dokumentere organisationens systemlandskab, samt sætte retningen og strategi for målbilledet. 
 • Du skal deltage som Løsningsarkitekt i projekter, hvor din forståelse for data, forretning og teknologi skal sikre løsningernes kvalitet. 
 • Du skal kunne indgå i teams og forstå, formidle og oversætte tekniske budskaber til og fra leverandører, fagfolk og ledelsen. 
 • Påtage dig systemejerrollen ift. Finanstilsynets systemdatabase.

Din uddannelse og erfaring
Det er en stor fordel, hvis du har erfaring med forretnings-, applikations-/løsnings-, IT-infrastruktur- og/eller informationsarkitektur.

Tekniske kvalifikationer:

 • God teknisk forståelse og kendskab til softwareudvikling.
 • Gerne erfaring fra flere forskellige teknologier.
 • Erfaring med arkitekturmodellering og bekendt med udviklingsmæssige pattern & practices.Kendskab til enterprise arkitektur og dokumenteret brug af rammeværktøj som f.eks. TOGAF.
 • Kendskab til den fællesoffentlige rammearkitektur (FDA og OIO)Erfaring med IT-sikkerhed på arkitekturniveau og gerne specifikt i data-varehuskontekst.
 • Erfaring og forståelse for data- og informationsarkitektur.
 • Forståelse for Hybrid Cloud, hvordan services og sikkerhed kan sammensættes og har viden om frontend-, middletier- og backend teknologier.

Nice to have:

 • Arkitekturcertificering i f.eks. TOGAF eller lign. vil være en fordel. 
 • Erfaring indenfor den offentlige og/eller finansielle sektor.
 • Erfaring med tekniske udbud.
 • Erfaring med agile udviklingsmetoder.
 • Erfaring med udvikling af data varehuse efter dimensional modellerings teknikker (Kimball).
 • Forståelse for Projektmodeller og hvordan disse kan spille sammen med arkitektur- og udviklingsmetoder.
 • Forståelse for lagdelte arkitekturprincipper, servicelandskaber og moderne integrationsprincipper er også en fordel.

Vi forventer, at du er god til at formulere dig i skrift og tale, og at du kan tage ejerskab for dine opgaver og sørge for, at de kommer i mål.

Vi tilbyder 
En stilling med ansvar, indflydelse og et spændende samarbejde på tværs af organisationen på alle niveauer. Du får en udadvendt og vigtig rolle på en arbejdsplads i rivende udvikling med engagerede kollegaer og god plads til at udvikle personlige og faglige kompetencer. Og du bliver en del af et kontor med et fælles ønske om at yde god service for huset - og med en god portion humor.

Løn og ansættelsesvilkår 
Ansættelsen sker enten i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation, eller efter gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-fællesoverenskomsten), og den til enhver tidgældende organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/Stat.

Sådan ansøger du 
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem via knappen "Send ansøgning" senest søndag den 4. oktober 2020. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål? 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til IT-chef Rolf Jarlbæk for spørgsmål i relation til Finanstilsynet, IT-strategien og IT-kontoret på 33 55 82 19 eller Erik Ravndal Jensen for spørgsmål i relation til de faglige/tekniske krav på 61 82 88 23. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR-rekrutteringspartner Simon Scott Hansen på telefon 9133 7024.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Bemærk at Finanstilsynet i 2022 forventer at flytte til et nyt domicil på Christianshavn, København K.

 

Hvem er Finanstilsynet?
Finanstilsynet er en styrelse under Erhvervsministeriet. Vi arbejder for, at borgere og virksomheder har tillid til den finansielle sektor og de finansielle markeder. Det gør vi blandt andet ved at føre tilsyn med, at banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter overholder eksempelvis forbrugerbeskyttende regler. Vi udarbejder også lovgivningen. Og vi samarbejder internationalt for at være på forkant med udviklingen og sikre de danske virksomheders finansielle produkter. Finanstilsynet er et stærkt lærings- og videnshus med ca. 400 medarbejdere, der ligger på Østerbro i København med FN Byen og de nye kvarterer i Nordhavn som naboer.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.