Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialeansvarlig overlæge i klinisk sexologi samt psyko-somatisk gynækologi og obstetrik søges til Kvindesygdomme og Fødsler, Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Brænder du for klinisk sexologi og psyko-somatisk gynækologi samt obstetrik som fagområder? Vi søger en veluddannet og erfaren specialeansvarlig overlæge til at udvikle og styrke netop dette subspeciale!  Afdelingen er fysisk beliggende i Aabenraa og har ambulant funktion i Sønderborg.

Om specialeansvaret:

Du vil, som specialeansvarlig overlæge i klinisk sexologi og psykosomatisk gynækologi og obstetrik, komme til at stå i spidsen for et solidt tværfagligt samarbejde mellem læger, jordemødre, fysioterapeuter og sygeplejersker, som allerede i dag deltager i behandlingen af patienter i denne kategori. I vores sexologiske ambulatorium tilbyder vores interdisciplinære team både rådgivning og terapi for patienter og par. Teamet består af fagpersoner med en uddannelse som sexologisk councelor samt en igangværende overbygning til par- sex- og psykoterapeut. Yderligere er en sexologisk uddannet fysioterapeut medlem af temaet. Der er et tæt samarbejde mellem andre afdelinger og fagdiscipliner samt andre sexologiske fagpersoner, og vi arbejder med en dynamisk tilgang inden for psykoterapi. Supervision, faglig sparring samt undervisning har et stort fokus i den kliniske hverdag, og er med til at øge vores behandlingskvalitet. Yderligere er sexologien en vigtig del af bækkenbundscentret, hvor et hold af forskellige specialer behandler patienter med komplekse bækkenbundslidelser. Indtil nu har der yderligere været mulighed for at tilbyde udvalgte patienter supplerende samtaler ved gynækologiske lidelser eller komplicerede obstetriske forløb. Det tværfaglige samarbejde er velfungerende i afdelingen, og danner en god grobund for udvikling og ekspansion inden for subspecialet.

Specialiseringen indeholder bl.a. psykoterapi for individuelle patienter og par med forskellige former for seksuel eller relationel dysfunktion og/eller psykosomatiske, somatopsykiske gynækologiske/obstetriske lidelser.

Med specialeansvaret følger en forventning om, at der arbejdes evidensbaseret og forskningsrelateret, med det formål at sikre den fortsatte udvikling og kvalitet af patientforløbene og behandlingen. Afdelingen og Sygehus Sønderjylland ser positivt på forskningsaktivitet, og vil understøtte dette så vidt muligt.

Om os:

Kvindesygdomme og Fødsler består af et mindre gynækologisk sengeafsnit, gynækologisk ambulatorie, jordemoderkonsultationer, akut svangre modtagelse, føtalmedicin og fødegang. Afdelingen er beliggende i Familiehuset, som rummer både Børn og Unge (bestående af Neonatal og Barsel og Afsnit for Børn og Unge) og Kvindesygdomme og Fødsler.

Vi har de seneste år haft 17-1800 fødsler pr. år og er særligt optagede af at understøtte den naturlige fødsel, herunder bl.a. at tilbyde stående underkropsfødsel. Vi dækker alle gynækologiske specialeområder med undtagelse af cancerkirurgi. Vores operative gynækologiske operationer udgøres for en stor del af minimale dagkirurgiske procedurer, samt laparoskopi og robot operationer.

Vi er en aktiv del af det nystartede Bækkenbundscenter på Sygehus Sønderjylland, som er et multidisciplinært center, hvor patienten er i fokus. Centeret udgøres af fagpersoner med kompetencer inden for urologi, urogynækologi, sexologi, psykoterapi, proctologi og fysioterapi. Det tværfaglige team samarbejder om udredning og behandling af patienter med bækkenbundslidelser.

Vi lægger stor vægt på at opretholde og udvikle et godt og trygt læringsmiljø og har i afdelingen medicinstuderende, læger i uddannelse til speciallæge i gynækologi/obstetrik og almen medicin, jordemoder- og sygeplejestuderende samt SOSA- og lægesekretærelever.

Dine muligheder hos os

 • Mulighed for at være med til at etablere og præge et nyt subspecialeområde
 • Et arbejdsmiljø præget af nærvær, hjælpsomhed og et godt teamsamarbejde
 • Forskningsmuligheder under fordelagtige vilkår og med god support fra Lærings- og Forskningshuset, Sygehus Sønderjylland.
 • En arbejdsdag, hvor der er rig mulighed for at bruge alle 7 lægeroller
 • Fokus på kommunikation med patienterne, hvor vi bl.a. er pilotafdeling for implementeringen af Fælles Beslutningstagen
 • Et sygehus med ”flad struktur”, godt samarbejde på tværs af afdelingerne og ”højt til loftet”
 • Flotte fysiske rammer, bygget i 2014

Om dig:

 • Du er speciallæge i gynækologi og obstetrik
 • Du har erhvervet (eller ønske om erhvervelse af) klinisk sexologisk uddannelse og/eller psykoterapeut uddannelse
 • Du vil bidrage til den faglige udvikling af specialet på evidensbaseret grundlag
 • Du er aktiv og engageret i at skabe de gode patientforløb, både tværfagligt og tværsektorielt
 • Du evner at bidrage til det gode samarbejde og indgå i respektfuld kommunikation med både patienter og kolleger
 • Du er aktiv i Dansk Sexologisk Selskab (DSS), og/eller andre relevante faglige fora

Lidt af det praktiske:

Ansøgningsfristen er den 23. november 2020, og ansættelsessamtaler forventes afholdt den 30. november 2020

Vi forventer ansættelse pr. 1. januar 2021 eller efter aftale.

Ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst mellem FAS og Danske Regioner. 
 

Vil du vide mere?

Så kontakt Ledende overlæge Britta Frederiksen-Møller tlf. 60187616 eller Oversygeplejerske Lene Geertsen tlf. 79972020.

Inspektor rapport: https://www.sst.dk/da/-/media/Inspektorrapporter/Syd/Sygehus-Soenderjylland/Gyn-obs/Inspektorrapport-020518.ashx.

Du kan også finde os på nettet - http://www.sygehussonderjylland.dk/wm387900

Læs om Familiehuset som uddannelsessted - http://www.sygehussonderjylland.dk/wm461733

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.