Specialeplads i Finansministeriets kontor for Arbejdsmarkedspolitik og overførsler

Har du/I lyst til at skrive speciale i et fagligt miljø, der til dagligt beskæftiger sig med arbejdsmarkedspolitik og samspillet mellem arbejdsmarkedet, de offentlige finanser og samfundsøkonomien? Så har vi 1-2 ledige specialepladser med gode muligheder for faglig sparring om regler, implementering af reformer, arbejdsmarkedsteori og økonometriske problemstillinger i det daglige arbejde. Desuden får I adgang til kontorplads, computer og registerbaserede arbejdsmarkedsdata, bl.a. Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM.

Emner Specialeemnet skal være inden for arbejdsmarkedspolitik, med en kvantitativ eller kvalitativ vinkel. Det kan fx være:

  • Effekter af indsatser af den aktive arbejdsmarkedspolitik, fx opkvalificerings- og fastholdelseseffekter af uddannelsesordninger, frikommuneforsøg mv. eller integrationsindsatser.
  • Undersøgelser af betydningen af støttet beskæftigelse på det danske arbejdsmarked, fx virkningen af fleksjobreglerne efter føp/fleks-reformen eller brugen af løntilskud. Jobcentrenes opgavevaretagelse, fx virkningen af suspensionen af beskæftigelsesindsatsen i foråret 2020.
  • Evalueringer af indvandringsordninger for udenlandsk arbejdskraft, fx virkningen af beløbs- eller forskerordningen
  • Effektevalueringer af indkomstoverførsler mhp. beskæftigelse, uddannelse mv., fx af ændrede regler på kontanthjælps- eller dagpengeområdet.
  • Effektevalueringer af de forskellige hjælpepakker målrettet arbejdsmarkedet under corona-krisen, fx forlængelse af dagpenge- eller sygedagpengeperioden.
Tidligere specialestuderende i kontoret har fx estimeret afledte effekter af en lavere kontanthjælpssats, tilgangen til ledighed sfa. retten til dagpenge, set på brugen af adfærdsøkonomiske redskaber i den aktive indsats eller kalibreret en strukturel livscyklusmodel for arbejdsudbud. Vi drøfter meget gerne et fagligt oplæg med jer og kan bidrage med faglig sparring under specialet.

Om os Kontoret for Arbejdsmarkedspolitik og overførsler medvirker bl.a. til at udarbejde oplæg til reformer af arbejdsmarkedet og overførselssystemet samt arbejdsmarkedspolitiske initiativer på finansloven, herunder analyser af virkninger på beskæftigelse og offentlige finanser. Kontoret arbejder endvidere med den udgiftspolitiske styring af arbejdsmarkedsområdet, herunder ifm. den årlige finanslovproces. Kontoret består af en kontorchef, otte AC’ere og tre studentermedhjælpere.

Det praktiske Er du interesseret eller vil høre nærmere om praktiske erfaringer, kan du henvende dig til fuldmægtig (og tidligere specialestudent i kontoret) Jacob Østermann på mail: jacos@fm.dk eller tlf.: 40 23 63 38 med et første fagligt oplæg.
Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.