Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialist til behandling af komplekse kontrolsager i Skattestyrelsens indsats mod økonomisk kriminalitet

Har du en god skatte- og regnskabsmæssig forståelse, og har du erfaring med revision og regnskabsaflæggelse? Vil du bruge din viden og dine evner til at lave revision og sagsbehandling af komplekse og forskelligartede typer af sager, der alle bidrager til Skattestyrelsens indsats mod økonomisk kriminalitet?

Håndtering af komplekse og forskelligartede sagstyper

Du bliver en del af enheden Kompleks Svig, som bl.a. tager sig af komplekse sager, hvor der som udgangspunkt – men ikke nødvendigvis - er en indikation af strafbare handlinger. Sagerne oversendes som hovedregel fra Skattestyrelsens øvrige afdelinger, og sagerne er kendetegnede ved et eller flere forhold, herunder fx at de:

  • involverer en større kreds af personer eller selskaber
  • omfatter særegne forretningsmetoder
  • omfatter komplekse juridiske ejerforhold
  • omfatter særegne grænseoverskridende aktiviteter.


Som vores nye specialist kommer du til at bruge din viden og dine evner til at lave revision og sagsbehandling, herunder:

  • indledende undersøgelser og planlægning af kontroller
  • gennemførelse af regnskabsrevisioner og kontroller
  • sagsbehandling i forbindelse med afgørelser mm.
  • bistand til politi og anklagemyndighed.


Sagerne kan omhandle skat, moms og afgifter, og din opgave bliver at afdække eventuel svig i de ofte komplekse sagskonstruktioner med fx mange selskaber, der både kan være placeret i Danmark og udlandet. Ved manglende regnskabsgrundlag skal du finde måder at rekonstruere indtjeningen ud fra fx eksterne oplysninger.

Kompleks Svig varetager desuden koordinerings- og analyseopgaver, der understøtter, at Skattestyrelsen kan imødegå national og international organiseret kriminalitet og skattesvindel. Der er i Skattestyrelsen stor opmærksomhed på de arbejdsopgaver, som afdelingen varetager, og det omkringliggende samfund har ligeledes stort fokus herpå.

Fagligt kompetent medarbejder med stor personlig og faglig gennemslagskraft

Du har en relevant længevarende uddannelse eller solid erfaring fra lignende stilling med spidskompetencer inden for skat, moms og afgifter. Der kræves ligeledes kompetencer inden for de skatte- og afgiftsretlige områder samt det retssikkerhedsmæssige og strafferetlige område.

For at kunne løse opgaven kræver det gode samarbejdsevner og dialogkompetencer, således du samarbejder og kommunikerer konstruktivt og løsningsorienteret med revisorer, advokater og andre offentlige myndigheder. Hvis sagen skal for retten, kræves der samarbejde og dialog med retten, politi og anklagemyndigheden.

Yderligere er du effektiv i din opgavevaretagelse, og det er af stor betydning, at du har personlig og faglig gennemslagskraft, så du kan håndtere de til tider tilspidsede situationer. Du kan forklare komplekse problemstillinger på en enkelt og præcis måde, da du ofte arbejder sammen med personer, der ikke har samme faglige baggrund som dig. Du trives i et miljø, der er kendetegnet ved høje forventninger til kvaliteten af dit arbejde og undtagelsesvist med stramme deadlines.

Kompleks Svig - din nye arbejdsplads

Din nye enhed består i dag af 22 kolleger, der kommer fra vidt forskellige uddannelses- og erfaringsmæssige baggrunde fx skatterevisor, cand.merc., HD, etc. Enheden er delt op i to teams, hvor der i dag er ni kolleger, der arbejder med Kompetent Myndighed, som er udveksling af kontroloplysninger med myndigheder i udlandet. Derudover arbejder 12 kolleger med at håndtere særlige komplekse kontrolsager samt i samarbejde med andre nationale og internationale myndigheder at imødegå skatte- og afgiftssvig og organiseret økonomisk kriminalitet.

Ansøgning og kontakt

Send os din ansøgning, inkl. CV og dokumentation for uddannelse og kompetencer inden ansøgningsfristens udløb den 20. oktober 2020.

Hvis du har specifikke spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Eva Schrøder på tlf. 72 38 46 53.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 44. Hvis du går videre, skal du afsætte tid til en personprofilanalyse, en logisk test samt anden samtale.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der bliver indhentet straffeattest i forbindelse med ansættelsen.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver på sigt Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg. Vores lokaler på Lyseng Allé er dog under ombygning, og dit arbejdssted vil derfor i en periode være Slet Parkvej 1, 8310 Tranbjerg J.

Om Skattestyrelsen

’Vi sikrer, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter til tiden’

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre finansieringen af det, vi er fælles om.

Uanset, hvilken jobfunktion du skal varetage i Skattestyrelsen, kommer du til at arbejde med at sikre finansieringen af velfærdssamfundet og meget af det, der skaber sammenhængskraft i Danmark; skoler, hospitaler, veje og meget mere. Vores organisation er fyldt med specialister, der arbejder sammen på tværs af mange forskellige fagligheder og geografisk placering, så du bliver en del af et mangfoldigt fællesskab, hvor vi løser komplekse og krævende opgaver. Som ny vil du opleve, at læringskurven er stejl, og at du opbygger kompetencer, der vil følge dig i din videre karriere.

Læs mere om Skattestyrelsen på www.sktst.dk

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.