Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Speciallæge med speciale i endokrinologi søges til Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg

En stilling som overenskomstansat overlæge eller afdelingslæge (afhængig af kompetencer) med speciale i endokrinologi er ledig til besættelse 1. september 2020 eller senere.  

Endokrinologisk afsnit, Medicinsk afdeling, SVS, varetager diagnostik og behandling af endokrinologiske sygdomme i et optageområde på ca. 230.000 indbyggere.

Klinikken består i Esbjerg af et sengeafsnit på aktuelt 9 senge og et fuldt udbygget endokrinologisk ambulant tilbud inklusiv diabetes ambulatorium. (12 sygeplejersker, diætist, fodsårsklinik, øjenfotoscreening), thyreoidea ambulatorium (UL-skanner) og osteoporose ambulatorium (DEXA skanner). I Grindsted er der diabetesambulatorium hver 14.dag.

Hos os kan du blive del af et aktivt forskningsmiljø i tæt samarbejde med andre stenopartnere og universitetsafdelinger. Vores forskningsambulatorium rummer i øjeblikket 4 ph.d. stud, 2 post doc, og 2 sygeplejersker. Vi har desuden én professor og 2 kliniske lektorer. Afdelingen er Stenopartner og deltager i flere projekter i forbindelse partneraftalen og samarbejder tæt med Steno Diabetes Center Odense og øvrige Stenopartnere i regionen.

Regionalt er der forsknings- og klinisk samarbejde med de øvrige endokrinologiske klinikker og universitetsafdelingerne på Odense Universitetshospital.  

Lokalt er der tæt samarbejde med de øvrige medicinske sektioner samt nuklearmedicinsk afdeling, radiologisk afdeling, ortopædkirurgisk afdeling, ØNH-afdeling,  patologisk institut og obstetrisk afdeling.

Til klinikken er tilknyttet 4 speciallæger i endokrinologi, 2 hoveduddannelsesstillinger og 2-4 øvrige uddannelsesstillinger.

Den rette  kandidat til stillingen er speciallæge i endokrinologi. Du kan blive del af et uhøjtideligt miljø, hvor godt samarbejde sikrer, at gode ideer hurtigt kan omsættes til handling.Til stillingen vil blive knyttet et fagligt ledelsesansvar for et eller flere subspecialer, afhængig af interesser. Ved interesse vil der være mulighed for at varetage funktionen som Stenopartner koordinator, ligesom der vil være mulighed for at blive involveret i et nyt og nytænkende initiativ til udredning og behandling af svær overvægt.

Der forventes gode evner til faglig udvikling, herunder kvalitetssikring og forskning.

Til stillingen hører en vagtforpligtigelse i form af deltagelse i speciallæge bagvagt.

Stillingen kan, ved interesse, omfatte forskningsopgaver efter aftale.

Sydvestjysk Sygehus
Sydvestjysk Sygehus er akutsygehus for patienter boende i den sydvestlige del af Region Syddanmark. Der er matrikler i Esbjerg og Grindsted. Akutte medicinske patienter indlægges via FAM, fælles akut modtageafdeling. Der er vagtfællesskab for alle de medicinske specialer på Sydvestjysk Sygehus (endokrinologi, hæmatologi, lungemedicin, medicinsk gastroenterologi, reumatologi, nefrologi) med 2 forvagtslag, mellemvagt og bagvagt, samt intern medicinsk speciallægevagt. Herudover er der kardiologisk bag- og speciallægevagt samt overlægeberedskabsvagt i nefrologi. Hovedarbejdsstedet vil være i Esbjerg, og enkelte dagsfunktioner i ambulatoriet på Grindsted-matriklen forekommer. Dette aftales med den specialeansvarlige overlæge.

Vagtforhold
Speciallægen forventes at indgå i vagtfælleskabet for medicinsk afdeling som intern medicinsk  speciallægevagt (tilstedeværelsesvagt aften/nat hverdage og i døgnvagt i weekends – p.t. 20 læger i vagtlaget). Ved vakancer i sygehusets medicinske bagvagtslag kan afdelingslægerne i en periode, og efter nærmere aftale, skulle tjene som medicinsk bagvagt.

Forskning og lægeuddannelse på Sydvestjysk Sygehus
Forskningen spiller en vigtig rolle på Sydvestjysk Sygehus.

Forskningsområdet på Sydvestjysk Sygehus er samlet i Institut for Regional Sundhedsforskning-Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og er tilknyttet SDU via Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS).

Sydvestjysk Sygehus deltager i undervisning af medicinstuderende fra Syddansk Universitet.

Fra 2022 starter en kliniknær og nytænkende kandidatuddannelse for medicinstuderende på Sydvestjysk Sygehus.

Om Det Syddanske Overvægtsinitiativ:
Sydvestjysk Sygehus vil gøre noget ved, at helbredsproblemer i nogle tilfælde opdages senere hos overvægtige medborgere end hos tynde. Derfor åbner et nyt tilbud, hvor overvægtige efter henvisning kan blive screenet for følgesygdomme. Ambulatoriet trækker på sygehusets avancerede udstyr og specialisters ekspert-viden – så forskellige fagligheder sammen kan præsentere tilbud, der kan hjælpe den enkelte. Her er der fokus på konsekvenser af overvægten og ikke selve tallet på vægten. Initiativet sigter mod også at bidrage til ny viden på området.

Sydvestjysk Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til evt. partner. Se http://www.businessesbjerg.com

Yderligere oplysninger, herunder stillingsbeskrivelse kan fås ved henvendelse til specialeansvarlig overlæge, ph.d. Per Heden Andersen e-mail: pha@rsyd.dk eller konstitueret ledende overlæge, Medicinsk afdeling Majbritt Grønborg Knudsen mail: Majbritt.Gronborg.Knudsen@rsyd.dk 

Stillingen aflønnes i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner og relevant faglig organisation.

Ansøgningen bedes udformet således at ansøger forholder sig til de 7 lægekompetencer. Er du afdelingslæge og søger stilling som overlæge, eller er du overlæge fra en anden region end Region Syddanmark, skal du udfylde dette skema og vedhæfte den sammen med ansøgning og CV.

Ansøgningen skal være sygehuset i hænde senest den 1. august 2020.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.