Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Speciallæge til Center for Funktionelle lidelser, Neurologisk Afdeling, SUH, Region Sjælland

Vi er i gang med at implementere Sundhedsstyrelsens retningslinjer, hvad angår udredning, behandling, rehabilitering og afstigmatisering af patienter med funktionelle lidelser. Center for Funktionelle lidelser (CFL) er blevet opnormeret og er administrativt overgået fra psykiatrien til Neurologisk Afdeling SUH, Roskilde. CFL flytter i nye bygninger i relation til Køge Sygehus i maj 2020. Indtil da er CFL fortsat beliggende på Glæisersvej 50 i Køge.

Stillingen er 37 timer pr. uge og ønskes besat i 2020 eller 2021, detaljerne kan aftales nærmere. Vi søger en speciallæge med humør, energi og engagement, der har et relevant baggrundsspeciale fx psykiatri, intern medicin, reumatologi, almen medicin, samfundsmedicin, neurologi eller arbejdsmedicin. Arbejdspladsen ligger i Køge. CFL er en del af Neurologisk Afdeling, SUH, Roskilde og lægerne deltager i fælles speciallægemøder, undervisning og andre relevante arrangementer.

Du skal være interesseret i funktionelle lidelser, tværfagligt samarbejde, ledelse af patientforløb og samarbejde med andre somatiske specialer og kommuner i Region Sjælland.

CFL har ambulant behandlingstilbud til personer i alderen 18 år og opefter, og har regionsfunktion for udredning og behandling af patienter inden for målgruppen af længerevarende og svære funktionelle lidelser.

Det daglige arbejde er tværfagligt og består af et tæt samarbejde med neurologi, smerteklinikker, dermatologi, reumatologi, samt diagnostiske centre i Region Sjælland. Grundlæggende arbejdes der ud fra en biopsykosocial sygdomsmodel. Der holdes en del netværksmøder med socialforvaltningen, ligesom der samarbejdes med fysioterapeuter og andre fagpersoner i kommunerne i forbindelse med rehabilitering og fysisk genoptræning.

Opgaven for overlægen er at udrede, planlægge, behandle/psykoedukere og lede behandlingsforløb med patienter i samarbejde med somatiske specialer, socialforvaltning og klinikkens tværfaglige personale.

Udredningsforløbet varetages altid af læger og omfatter udførlig anamnese, gennemgang af somatiske udredningsforløb, social anamnese og vurdering af eventuel psykopatologi. Ved tvivl om diagnosen konfereres med andre relevante specialer. Vi afholder MDT-konferencer (multidisciplinære konferencer) med neurologien hver måned, på sigt planlægger vi at udvide MDT-konferencer til også at omfatter andre relevante specialer i Region Sjælland.

Psykoedukation med fokus på psykofysiologi tilbydes i gruppe umiddelbart efter udredning, men indgår også i manualiseret gruppebehandling. Psykoedukation i gruppe varetages af læger, psykologer og/eller psykomotoriske terapeuter i fællesskab, med fokus på inddragelse af patienten. Herudover deltager en tidligere patient i undervisningen af nyhenviste patienter. Psykoedukation er ligeledes en integreret del af alle individuelle forløb.

CFL arbejder psykoterapeutisk, fortrinsvis med kognitiv adfærdsterapi, hvorfor du også vil få tilbudt terapeutiske opgaver både i forhold til gruppeterapi og individuelle forløb. Vi har manualiseret behandling af helbredsangst og har aktuelt udarbejdet manual til behandling af patienter med træthed og smerter (4 dages behandlingsforløb).

En mindre gruppe, især patienter med funktionelle, neurologiske tilstande, har behov for individuel behandling, hvor vi fortsat anvender kognitiv adfærdsterapi men hvor andre terapiformer (traumeterapi og kropsorienteret terapi) kan komme på tale. Vi arbejder tværfagligt med inddragelse af flere faggrupper, også i forhold til det enkelte patientforløb. Der vil være mulighed for sparring med erfarne kolleger Der vil være også være mulighed for forskning, der er tilknyttet en Klinisk Forskningsenhed og tilhørende professorat til Neurologisk Afdeling.

Ud over klinisk arbejde varetager både læger og terapeuter en del undervisning, såvel i Region Sjælland som eksternt.

Center for Funktionelle lidelser består lige nu af en specialeansvarlig overlæge, en overlæge i psykiatri og almen medicin, en reservelæge, 3 psykologer, to psykomotoriske terapeuter og 1½ sekretær. Vi er aktuelt i gang med at opnormere klinikken betydeligt inden for alle faggrupper

Vi tilbyder dig

 • En spændende og inspirerende arbejdsplads, hvor arbejdsmiljø, humor, godt kollegialt samarbejde og sparring prioriteres højt

 • Erfarne og fagligt kvalificerede kolleger

 • Supervision såvel individuelt som i gruppe

 • Undervisning med såvel interne som eksterne undervisere

 • Mulighed for deltagelse i og udvikling af forskningsprojekter

 • Uddannelse i psykoterapi

 • Gode fysiske rammer

Dine kvalifikationer

 • Uddannet speciallæge i relevant speciale

 • Erfaring med eller interesse for psykoedukation og psykoterapeutisk behandling af funktionelle lidelser

 • Interesse for ledelse af komplekse sygdomsforløb og tværfagligt/tværsektorielt samarbejde

 • Supervisionserfaring og/eller interesse deri

 • Undervisningserfaring og/eller interesse deri

 • Interesse for forskning og udvikling af klinisk praksis

 • Gode samarbejdsevner

 • Evne til at arbejde selvstændigt og tværfagligt

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til ledende overlæge, Neurologisk Afdeling Steven Haugbøl tlf 42 52 42 90 og specialeansvarlig overlæge Inger Merete Terp tlf 58 53 74 20.

Løn og ansættelsesvilkår

I henhold til gældende overenskomst.

Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med tilbud om ansættelse vil blive indhentet en straffeattest.

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.