Gem job

Student til analyse og politik

Vil du være med til at analysere og udvikle det danske arbejdsmarked? Vi har brug for en superskarp og engageret studentermedhjælper med flair og interesse for tal og politik.

Hvad skal du arbejde med?

Du bliver en del af DAs enhed for Arbejdsmarkedsanalyse, hvor du kommer til at udarbejde analyser om arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet. Analyserne bruges som regel til politikoplæg eller analyser, der ofte bliver gengivet i landsdækkende medier. Dit arbejde spiller derfor direkte ind i den offentlige debat og DAs politiske interessevaretagelse, og vi forventer, at du føler ansvar for dit arbejde, da kvaliteten og troværdigheden af vores analyser er altafgørende.

Du kommer både til at arbejde med registerdata på individniveau om alt fra beskæftigelse og uddannelse, til sundhed og integration på arbejdsmarkedet, og med makrodata om tilstandene i dansk økonomi og det danske arbejdsmarked. Sagt med andre ord du vil få rig mulighed for at styrke dine analytiske evner og indsigt i data.

Du vil ofte arbejde med programmering i SAS, og praktisk erfaring med programmering er derfor en fordel, men ikke et krav vi skal nok lære dig op.

Arbejdsopgaverne spænder vidt, og det betyder, at du med tiden kan tilegne dig den type opgaver, som du er mest interesseret i.

Vi forestiller os, at du:

 • har stærke analytiske evner, og er lidt af en talhaj med flair og interesse for programmering

 • interesserer dig for samfundsforhold med fokus på arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet

 • er god til at samarbejde og kan manøvrere i en hverdag med flere opgaver på samme tid

 • er kritisk i vurderingen af resultater, hvor tolkningen ikke altid er åbenlys

 • er i gang med en relevant uddannelse, f.eks. stud.polit., stud.oecon., stud.scient.oecon.

 • Om os:

  Arbejdsmarkedsanalyse er DAs analyseenhed, der har ansvaret for at sikre et solidt analytisk fundament under alle DAs politikområder. Arbejdsmarkedsanalyse arbejder tæt sammen med DAs øvrige enheder, fra de politiske områder til kommunikationsafdelingen.

  Analyseenheden består af otte økonomer og to studenter. Vi lægger vægt på et stærkt fagligt miljø med en uformel omgangstone, hvor også det sociale aspekt er i fokus.

  Mere om stillingen

  Den ugentlige arbejdstid vil i gennemsnit være ca. 15-20 timer med mulighed for fleksibilitet i begge retninger. F.eks. med lavere arbejdstid i eksamensperioderne, ligesom der også kan være ekstraarbejde i travle perioder. Lønnen vil afspejle dine kvalifikationer.

  Spørgsmål om stillingen er meget velkomne.


  Gem job
  ellerDownload

  Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

  Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

  Mere af samme slags?

  Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
  Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.