Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studentermedhjælpere til Sundhedsfremme, Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Copenhagen søger to studentermedhjælpere til forskningsprojekter indenfor primær forebyggelse af diabetes blandt børn og unge til forskningsgruppen Diabetes Forebyggelse Forskning i enheden for Sundhedsfremme. Stillingen ønskes besat senest 1. januar 2021.

Om enheden og forskningsgruppen
Diabetes Forebyggelses Forskning arbejder med sundhedsfremme og primær forebyggelse af livsstilssygdomme, såsom overvægt og type 2-diabetes. Vi udvikler ny viden, metoder og tilgange til borgerinddragelse og sundhedsfremme blandt børn og unge, udsatte befolkningsgrupper, familier og lokalsamfund. Vi integrerer sundheds-, social- og humanvidenskabelig forskning og arbejder systematisk med komplekse interventioner fra udvikling til implementering for at skabe lokalt forankrede og bæredygtige forebyggelsestiltag, der virker i praksis. Vi arbejder ofte med at samskabe interventioner sammen med forskellige praksis partnere, fx kommuner, sundhedsvæsenet, NGO’er og den boligsociale sektor indenfor fx områder som fysisk aktivitet, sunde madvaner og trivsel.

Forskningsgruppen er organiseret i tre teams: 1) Børn, Unge og Settings 2) Lokalsamfund og Socialt udsatte, 3) Familier og Livsforløb. Vi er omkring 30 forskere og forskningsassistenter i forskningsgruppen med forskellige faglige profiler, bl.a. folkesundhedsvidenskab, sundhedsfremme, idræt, antropologi og medicin. Desuden har vi cirka seks studentermedhjælpere og løbende et antal praktikanter.

Vi søger lige nu to studentermedhjælpere til vores team Børn, Unge og Settings, primært indenfor følgende projekter:

Projekt ASFALT

I projekt ASFALT arbejder vi for at mindske den sociale ulighed i sundhed ved at fremme fysisk aktivitet og deltagelse i positive idrætsfællesskaber blandt 10-15-årige børn og unge i udsatte boligområder. ASFALT foregår i tæt samarbejde med NGO’en GAME, som driver unge-ledet gadeidræt for børn og unge i udsatte boligområder. En stor del af arbejdet på dette projekt foregår ude i felten, hvor du skal arbejde med fx deltagerobservationer, interviews, fokusgrupper eller lignende.

Projekt Data-Sund-EUD

I projekt Data-Sund-EUD arbejder vi for at fremme sundhed og trivsel blandt erhvervsskoleelever. De deltagende erhvervsskoler vælger selv hvilke(t) sundhedsområde(r), de vil fokusere på; motion, kost, rygning, alkohol eller mental sundhed. Projektet er i sin udviklingsfase, hvor vi i tæt samarbejde med ansatte på skolerne, elever, NGO´er og forebyggelseskonsulenter udvikler organiseringen og implementeringen af projektet. Arbejdet på dette projekt indebærer mange møder med aktører, workshops, kvalitative interviews og spørgeskemaindsamlinger ude på skolerne.

Stillingen som studentermedhjælper

Eksempler på arbejdsopgaver:

 • Bidrage til planlægning og gennemførsel af dataindsamling i form af fx deltagerobservation, interviews og spørgeskemaer
 • Transskription, databehandling og analyse
 • Feltarbejde (blandt børn og unge) flere steder i Danmark (Primært ASFALT)
 • Opsætning og layout af PowerPoints og rapporter, herunder udarbejdelse af figurer og tabeller
 • Deltage i møder med samarbejdspartnere, som fx kommuner, skoler og NGO’er
 • Litteratursøgning
 • Løse forefaldende opgaver i teamet såsom mødeforberedelse, mødereferater og praktisk planlægning af dataindsamlinge
Vi forventer, at du:

 • (Snart) har en bachelor i et relevant fag, fx folkesundhedsvidenskab, sundhedsfremme, antropologi, sociologi, idræt, psykologi eller lignende og at du har mindst to år tilbage på dit studie
 • har gå-på-mod, er tolerant og kan kommunikere med folk med forskellig baggrund, herunder også børn og unge og kan indgå naturligt i forskellige settings
 • har erfaring med brug af kvalitative metoder, herunder feltarbejde og interviews, (ASFALT)
 • er metodestærk indenfor kvantitative metoder, specielt spørgeskema, og har flair for IT og tal (Data-Sund-EUD)
 • er struktureret, selvstændig, kreativ, engageret, og en god kollega
 • har en positiv indstilling samt en faglig og menneskelig modenhed
 • mestrer til fulde dansk og engelsk i skrift og tale
Det er en fordel, men ikke er krav, at du har erfaring med:

 • forskningsprojekter og at skrive videnskabelige tekster
 • SPSS eller andet statistik program samt SurveyXact (Data-Sund-EUD)
 • at arbejde i lokalsamfund og udsatte boligområder (ASFALT)
Du får et afvekslende og udfordrende studiejob, hvor du indgår i en dynamisk og tværfaglig forskningsgruppe med god mulighed for faglig sparring og mulighed for at arbejde i krydsfeltet mellem praksis og forskning.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende regional overenskomst. Ansættelsen ophører, når du bliver kandidat. Stillingen er på 10 timer om ugen fordelt på to dage med mulighed for at arbejde op til 15 timer om ugen. Dine arbejdstidspunkter planlægges, så der tages højde for begge parters ønsker. Stillingen har reference til teamleder Charlotte Demant Klinker.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte teamleder Charlotte Demant Klinker, mail: charlotte.demant.klinker@regionh.dk, eller studentermedhjælper Mette Kurtzhals, mette.lindholm.kurtzhals@regionh.dk, 30547064.

Ansøgning

Din ansøgning skal indeholde:

 • Motivation og baggrund for at søge, med tydelig angivelse i overskriften om du er interesseret i begge projekter eller kun det ene (max 1 side
 • CV (max 2 sider)
 • Karakterudskrifter
 • Dokumentation for uddannelse
Ansøgningen sendes elektronisk senest den 28. oktober 2020. Vi afholder alle samtaler d. 11. november, og det er derfor vigtigt du kan denne dag. Stillingen ønskes besat senest d. 01.01 2021.

Om Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et internationalt førende diabeteshospital forankret i Region Hovedstaden. Hospitalet har specialiseret sig i behandling, klinisk forskning, forebyggelse og uddannelse i diabetes. SDCC er Skandinaviens største diabeteshospital, der har tilknyttet omkring 9.000 personer med diabetes. Læs mere på www.sdcc.dk og følg os på Facebook, Twitter og LinkedIn.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.