Studieadjunkt/studielektor i Journalistik på RUC

Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet opslår hermed en stilling som underviser som studieadjunkt eller studielektor i Journalistik til besættelse pr. 1. januar 2021 eller snarest derefter.

Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab er et tværvidenskabeligt og innovativt institut med faglig og metodisk mangfoldighed. Vi er baseret på en bred humanistisk faglighed og bidrager til forskning, uddannelse og refleksiv praksis i forbindelse med udvikling og forandring i samfundet, herunder offentlige institutioner, private organisationer, kulturinstitutioner, medier og NGO´er. Læs mere her

Ansvar og opgaver
Der er tale om en undervisningsstilling med 20% udviklingstid. I udviklingstiden forventes den ansatte at arbejde med formidling og/eller at deltage i større eller mindre udviklingsprojekter med relevante samarbejdspartnerne, for eksempel medievirksomheder eller forskningsansatte på Journalistik. Vi ser gerne, at du har lyst til at indgå i de etablerede faglige fællesskaber på Journalistik.

Kvalifikationer
Journalistik på RUC er en kandidatuddannelse, hvorfor det er en forudsætning, at ansøgere, udover relevant journalistisk erfaring, også har en relevant kandidatuddannelse. Erfaring med undervisning, udvikling af ny undervisning og projektvejledning er en fordel. Erfaring med deltagelse i udviklingsarbejde og/eller forskning er tillige en fordel. Den ansatte må kunne påtage sig arbejdsopgaver inden for følgende områder:

 • Undervisning i TV og radio/podcast produktioner
 • Udvikling af digitale metoder
 • Undervisning i online nyhedsjournalistik
 • Vejledning af projekter på bachelor og kandidatniveau
 • Undervisning i Journalistisk innovation og sociale medier
 • Undervisning i undersøgende journalistik
 • Undervisning i journalistisk ideudvikling og research

Oplysninger om uddannelsen kan fås på www.ruc.dk/journalistik

Endelig lægger vi vægt på, at du er initiativrig og har gode samarbejdsevner. Vi forventer, at du deltager i instituttets daglige aktiviteter og har lyst til at deltage i samarbejder både inden for dit fagområde og på tværs af fag.

Bedømmelse
I bedømmelsen af ansøger vil der blive lagt vægt på;
 • Erfaring med undervisning, projektvejledning og udvikling af ny undervisning
 • Erfaring med journalistisk innovation
 • Erfaring med udviklingsarbejde og/eller forskning
 • Erfaring med udvikling af radio og TV undervisning
 • Relevant kandidatuddannelse

Mere information
Vil du vide mere om stillingens indhold, er du velkommen til at kontakte studieleder Mark Ørsten på tlf. (+45) 4674 3704, e-mail oersten@ruc.dk eller dekan Julie Sommerlund på tlf. 4216 0611, e-mail sommerlund@ruc.dk.

Ansættelsesvilkår
Ansættelse vil ske som studieadjunkt/studielektor i henhold til AC-overenskomsten eller som underviser uden forskningsforpligtelse i henhold til overenskomsten for journalister i staten, alt efter kandidatens uddannelsesmæssige baggrund.

Der er tale om en ansættelse på fuldtid, 37 timer pr. uge. Den, der ansættes refererer til dekan Julie Sommerlund.

Ansættelsesvilkår
Ansættelsen er omfattet af Cirkulære om overenskomst for Akademikere i staten og Cirkulære om protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.

Udvælgelse til faglig bedømmelse
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger formanden for ansættelsesudvalget – efter rådgivning fra ansættelsesudvalgets medlemmer inklusiv formanden for bedømmelsesudvalget – et antal ansøgere til faglig bedømmelse. Hver enkelt ansøger meddeles herefter, om vedkommende er blandt de ansøgere, som er sendt videre til faglig bedømmelse. De udvalgte kandidater vil blive informeret om sammensætningen af bedømmelsesudvalget, og hver ansøger vil blive givet mulighed for at fremsætte eventuelle bemærkninger til bedømmelsesudvalgets sammensætning og – senere – sin bedømmelse.

Ansøgere, der ikke er sendt videre til faglig bedømmelse, kan ikke forvente at høre mere, før der er truffet beslutning om ansættelse, med mindre der på et senere tidspunkt i rekrutteringsprocessen udvælges yderligere til faglig bedømmelse.

Ansøgning
Søg stillingen på https://ruc.dk/ledige-stillinger-pa-roskilde-universitet/

Ansøgningen skal være på dansk og indeholde:
 1. Motiveret ansøgning
 2. CV
 3. Dokumentation for uddannelse
 4. Undervisningsportfolio (læs mere om undervisningsportfolio på Roskilde Universitet her)
 5. En redegørelse for dine erfaringer med udvikling, undervisning og formidling. Erfaringer skal så vidt muligt dokumenteres.
 6. Evt. en kort beskrivelse af det udviklingsarbejde eller mindre forskningsprojekt, som du kunne tænke dig at udføre i forbindelse med din ansættelse, samt evt. ønske omkring stillingen.
 7. Dokumentation for yderligere forsknings- eller undervisningskvalifikationer

Ansøgningsfristen er 30. september 2020

Materiale modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget i betragtning.

Roskilde Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge hos os.

Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, som flytter samfundet fremad. Vi uddanner kompetente tværfaglige kandidater og skaber videnskabelige resultater af højeste kvalitet gennem åbenhed, involvering og videndeling.
Roskilde Universitet har 9000 studerende, 880 ansatte og 740 mio. kr. i årlig omsætning

 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

Studieadjunkt/studielektor i Journalistik på RUC nyt

Roskilde Universitet

Roskilde
Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet opslår hermed en stilling som studieadjunkt eller studielektor i Journalistik til besættelse pr. 1. januar 2021 eller snarest derefter. Institut for Kommunikation og Humanis...
Indrykket:24. september 2020

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der matcher din søgning

Studieadjunkt/studielektor i Journalistik på RUC nyt

Roskilde Universitet

Roskilde
Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet opslår hermed en stilling som studieadjunkt eller studielektor i Journalistik til besættelse pr. 1. januar 2021 eller snarest derefter. Institut for Kommunikation og Humanis...
Indrykket:24. september 2020