Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Talstærk akademiker søges til kvantitative analyser på udlændinge- og integrationsområdet

Vil du arbejde med registerbaserede analyser og store datasæt. Og kan du samtidig bruge dine analytiske kompetencer til at formidle analysernes resultater og bidrage til policyudviklingen på udlændinge- og integrationsområdet? Så vil jobbet i Koncernstyring og Tilsyn i Udlændinge- og Integrationsministeriet være noget for dig.

Lidt om alt det vi tilbyder
Vi har en ledig stilling i Koncernstyring og Tilsyn, hvor vi varetager en bred vifte af opgaver i relation til ministerbetjening og koncernstyring, herunder håndteringen af alle spørgsmål i departementet om statistiske oplysninger og analyser på udlændinge- og integrationsområdet.

Vi søger en medarbejder, der har lyst til og flair for at arbejde med tal og analyser på udlændinge- og integrationsområdet, der er et strategisk højt prioriteret område. Du vil blandt andet skulle udarbejde registerbaserede analyser i SAS eller andre statistikprogrammer. Samtidig skal du formidle analysernes resultater og bidrage til policyudviklingen på udlændinge- og integrationsområdet.

Du vil blive en del af et fagligt stærkt team, der arbejder med højpolitiske emner tæt på de politiske beslutninger. Din opgaveløsning vil ske i tæt samarbejde med de øvrige medarbejdere i kontoret og i samarbejde med ministeriets øvrige medarbejdere.

Alt afhængig af din viden og kompetencer kan opgaverne forandre sig, og du kan selv være med til at præge arbejdet. Der vil være rig mulighed for samarbejde og sparring med kontorets øvrige medarbejdere.

I Koncernstyring og Tilsyn understøtter vi blandt andet ministeriets arbejde gennem analyser, statistikker og viden på udlændinge- og integrationsområdet i bred forstand. Vi analyserer og monitorerer udviklingen i antallet af opholdstilladelser samt nydanskeres beskæftigelse, uddannelse og danskkundskaber. Vi gennemfører målinger af medborgerskab, negativ social kontrol og grundlæggende værdier blandt indvandrere og efterkommere. Vi står ligeledes for evalueringer af kommunernes integrations- og repatrieringsindsats og implementering af lovgivningen.

Metodisk spænder vi bredt og benytter alt fra simple krydstabeller til avancerede statistiske modeller. Vi arbejder med forskellige kvantitative datakilder, hovedsageligt registerdata fra Danmarks Statistik og Beskæftigelsesministeriet samt ministeriets egne register- og surveydata.

Vores arbejde sker under stor offentlig og mediemæssig bevågenhed og udføres i tæt samarbejde med de øvrige dele af ministeriet, andre ministerier, kommuner, arbejdsmarkedets parter og private aktører på området. Du vil få mulighed for at udarbejde analyser på tværs af ministerområder om fx beskæftigelse, uddannelse og sociale forhold.

Vores forventninger til dig
Du har en samfundsvidenskabelig uddannelse som fx kandidat i økonomi, sociologi eller statskundskab og gerne relevant erfaring. Du er også velkommen til at søge, hvis du er nyuddannet.

Du bliver en del af et stærkt analyseteam, hvor du udfordres fagligt, og hvor vi forventer, at du:

 • har interesse for integration, uddannelse, arbejdsmarked og sociale ydelser
 • har god metodisk forståelse og erfaring med kvantitative analyser
 • har erfaring med SAS eller andre statistikprogrammer
 • er analytisk skarp og er god til at formulere dig skriftligt og mundligt
 • har blik for kommunikation og den gode historie i tal
 • er nysgerrig og i stand til at bevæge dig fra analysens resultater til gode ideer til, hvad resultatet kan bruges til – fx når der skal udarbejdes forslag til ny policy
 • er systematisk, grundig og engageret
 • kan arbejde selvstændigt
 • har gode samarbejdsevner
 • trives i en travl hverdag fyldt med udfordringer præget af den politiske dagsorden

  Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med at anvende registerdata fra Danmarks Statistiks forskerordning eller ministerieordning.
Yderligere information
Koncernstyring og Tilsyn er organisatorisk placeret i Koncernstyring, der er en af departementet tre afdelinger.

Du bliver del af en ambitiøs arbejdsplads med fokus på dialog, vidensdeling og faglighed. Selvom vi arbejder inden for stramme deadlines og høje kvalitetskrav, har vi en uformel omgangstone med plads til grin i den travle hverdag midt i det politiske maskinrum. Vi tilbyder gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Stillingen er på 37 timer, men med fleksible arbejdstider. Vi tager godt imod vores nye medarbejdere, som blandt andet vil komme igennem et introduktionsforløb.

Du ansættes som fuldmægtig eller konsulent i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre en registermæssig undersøgelse af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå en registermæssig undersøgelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte analysechef Henrik Kyvsgaard på telefonnummer 61 98 33 01, e-mail kyv@uim.dk eller chefkonsulent Natalia Pischur Kjær på telefonnummer 61 98 33 27, e-mail nak@uim.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, CV, eksamensbevis og relevant dokumentation senest mandag den 21. september 2020, kl. 12.00.

De første samtaler forventes afholdt umiddelbart herefter.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.